Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşında aile üzerinden gelir testi kalkıyor mu?

Konular
18
Reaksiyonlar
0
Bildiğimiz üzere maaşlar Aile gelir testine göre veriliyor Bi haber duydum Kalktığına dair Doğruluk payı var mı?

Haberin linki varsa paylaşırmısın

Yalan haberdir, bu hükumet engelli sürünsün istiyor.

hane geliri dikkate alınıyor. bu da kıyamet kopunca kalkar. ama doğru bir uygulama. birde adaletli araştırılıp uygulansa. adamın 5 dairesi var adamını bulmuş. kulak meme ucu yok. 100 de 90 rapor almış catır catır maşını alıyor.

evde bakım maaşının gelir kriterleri kalkıyormuş galiba

fkrtce

Çok merak ettim ne sı doğru uygulama engellinin annesi veya babası emekli diye maaş verilmiyor düşün babası emekli babasıyla konuşmuyor babasından parada isteyemiyor hane gelirinde emekli var diye engelliye maaş verilmiyor nesi doğru uygulama

fkrtce

Dediğiniz gibi birisi var mı bilmem de bir kulak memesi yok diye, kimseye %90 rapor vereceklerini sanmıyorum. Tek böbrekle yaşayanlara bile o kadar vermiyorlar.

muntada al ansar Eğer engelli tek başına dışarıya çıkıp, maaşını çekebilecekse, 2022 maaşı için başvurabilir.
Kriter kalktı diyelim, evde bakım maaşı engelliye değil, bakan kişiye bağlanıyor.
Sonuçta yine para isteyemiyecek.

Garok Andal
Biz neden bahsettik sen ne diyorsun kardeş anlamadim yazdigini

fkrtce
Adamın 5 dairesi var demissin ya kulaktan dolma bilgi ya abartıyorsun 5 dairesi olana maaş ama 2022den bahsediyorum vermezler çok abartıyorsun galiba diğer arkadaşın dediği gibi kulak memesi olmayanada o oranı vermezler abartmayalim

muntada al ansar

Evde bakım maaşı bağlansa bile yine para istemek zorunda kalacak.
Çünkü maaş engelliye bağlanmıyor. Neyse boşver

Valla ben trilyonluk evleriolup elinde iponu olupta engelli maaşı alan biliyorum. İşi usulüne uyduran gemisini karada yürütüyor.

muntada al ansar

aynen öyle bende babam engelli maaşı alıyor diye çalışamıyorum sigortasız işte bulamıyorum bu sefer çalışsam zaten aldığım 2300 tl 850 ona vermem lazım çok saçma kişisel gelir kriteri konması lazım

Şöyle düşünelim. Erkek engelli yada kadin engelli çalışamıyor. Eşi çalışıyor evin kirasi faturalar mutfak masrafi cocuklarin ihtiyaci uzayıp gidiyor liste. Engelli bireyin kendi adına bir geliri olsa eşine el açıp beklemez. Benim diabet hastasi arkadasim diyor ki strip almam lazim ancak fark ödendiği için alamıyorum. Kendi geliri olsa bunu demez gider paşalar gibi alır. Bu sadece bir örnek. Aile gelirine bakilmasini ben dogru bulmuyorum.

Uydurma değil işi kitabına uydurduktan sonra karada millet gemi bile yürütüyor...

Anne baba ayrı kendisi de annesinden ayrı oturuyor gösteriyor; evde kiracı olarak kalıyorum sadece babamdan nafaka alıyorum diyor falan filan uyduran uyduruyor... (Şartları kısmen uyup, kısmende uyduran vardı bu şekilde)
Ben bir dönem başvurdum babamın üzerine kayıtlı traktör tarla hatta tarlalara ekilen mahsülden tahmini gelir damdaki bir kaç inek felan çıktı * Zirari Gelir Raporu * Hayvan Mal Varlığı ( ev yok emekli maaşı vardı babamın) sizin hane halkı geliri şu kadar size şu kadar düşüyor direk üst sınırı aşıyor dedi başvuru yaptığım yerdeki memur bey. Şükür çok sürmeden EKPSS^yi kazandık ta memur olduk.

"Kendim için Kitabına uydurma imkanım vardı, ama bana yakışmazdı.''

Hane geliri uygulaması çok saçma bir uygulamadır. Zaten engelli olan bireyleri ekonomik açıdan da engelli hale getirip, hanedekilerin eline muhtaç hale getirerek onların onur ve gururlarını zedeleyip psikolojik açıdan çökmelerine neden olmaktadır.

bu engelli maaşına bende başvurdum üzerime araba olduğumu için vermyorlar oysaki üzrine araba olup maaş alan dünya kadar insan var ...
adaletin bumu dünya....

GÜNEY_666
araba oldugu için değil.şartınız tutmuyordur o yüzden bağlanmıodur maaş

GÜNEY_666

Gelir sınırını aşıyorsunuzdur. Arabanın markası modeli nedir ? Hanenizde başka geliri olan var mı ?

VAAS

babamın emekli maaşı var baka gelirimiz yoktur...
arabat fıat linea

GÜNEY_666
hane geliri şart.araba sizin değil baba ya da annenızn üzerine ya da evdekı herhangı birinin üzerine bile olsa gelır hesabına katılıo.babanız nerden emeklı bilmıom ama babanzın emeklı maaşı ve arabanın geliri ni toplayıp 3 e bölün toplam 2100 ve üzeri ise 2022 alamazsınız.
arbanın gelir hesabı şöle edilio
Soru 53: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracı muhtaçlığın hesaplanmasında nasıl dikkate alınır?
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracının kasko bedelinin 120'de biri dikkate alınır. ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır.

GÜNEY_666

Hanede 2 kişi kalıyorsanız, kişi başı geliri aştığı için maaş vermiyordurlar.

benim maaş kesildi evde tek yaşaman gerekiyor dediler

Ahmet T
olurmu öle saçmalık.kimse evde kaç kişi oldugna karısamaz.gelir krıterıne uyuyosan istenen raporun varsa isterse 100 kişi ol evde.
senın maaş kesılme sebebı baskadır.e devletten bak orda ne yazıo kesılme sebebı olarak

Yardımın Durumu
Reddedildi/Feshedildi (02/12/2019) (Muhtaç Olmama Nedeni İle)
200 kişinin maaşını kestik dediler 2 yıl sonra tekrar deneyin belki çıkar dediler galiba apartmandakiler şikayet etmiş bu muhtaç değil diye babama öyle demişler tek yaşaması gerekiyor

Ahmet T
gardaş senın gelır sınırını aşmandan dolayı kesılık.tek yaşaması demelerı gene dıom saçmalık öyle demezler dıyemezler. ha şöle olmustur.gelrınzı uygun degıldır sen çalışmıosundur ayrı bi evde tek yasarsan gelrın olmadıgı için yeıden baglanır demıslerdır. yoksa illa tek yasayacaksın dıyemezler.
gelirni hesap et geçip geçmedıgn belli olur.ayrıca 2 yıl beklemeye gerek yok.nasıl şartın tutadıgı anda anında kesılırse .şartın yenıden tutarsa tekrar baglanır

evde 3 kişiyiz babamla 4 kişi babamın ikametgah adresini başka bir yere aldık babaannem öldü babasından maaş alıyordu babaannem öldü evde 2 kişi kaldık evde maaşı olan kimse yoktu sadece benim 2022 maaşım vardı vakıftan eve geldiler araştırma yaptılar apartmandakiler o babasıyla birlikte yaşıyor diye şikayet midir nedir artık sen de

Üst Alt