Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memur alım sınavlarında şaibeler yaşanıyor.!

hasan5667

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Selamlar,

Değerli arkadaşlar, ben engelli memur üç defa engelli memurlar sınavına girdiğim ve her defasında sınavım çok iyi geçtiği halde hep başarısız sayıldım. En son geçen sene yapılan İstanbul Valiliği İl Özel İdaresi Bilgi işem kadrosu engelli memurlar sınavına girdim. Sınava 390 kişi başvurdu. Bazıları girmedi. Neyse bilgi işlem memuru alınacağı halde matematik ve türkçe soruları 15 er bilgisayar soruları 10 tane olarak soruldu. Ayrıca Vatandaşlık Bilgisi ve İnkılap Tarihi sorulara toplam 15 adet olarak soruldu. Sınavım çok iyi geçtiğinden en az 75-80 puan beklerken beni 61 puanla yedekte 10.sıraya yerleştirdiler.

Şaibeleri tek tek sıralıyorum:

1-Sınav cevapları bilgisayarlı form kağıdını kurşunkalemle dolurdumalı olarak
düzenlendiği halde değerlendirme sınav komisyonu tarafından elle yapılmıştır. Bu durum her türlü şaibeye açıktır.

2-Sınavdan sonra sınav soruları ve sınav cevap anahtarı kimseye verilmemekte ve hiçbir yerde yayınlanmamaktadır. Oysa 2 000 000 kişinin girdiği ÖSS sınavı soruları ve cevap anahtarı ertesi gün ulusal gazetelerde yayınlanmaktadır.

3-Bilgi işlem memuru alıncağı halde bilgisyara soruları kolay, matematik soruları çok zor, bilgisayar sorular çok kolay olarak soruldu. Sanki adamlar bilgi işlemci değilde bilgisayar programcısı alacaklar.

4-Sınavı kazanan 12 kişilik listeden 3 yedek listeden de benim yukarımda bulunan 3 kişi görme engellidir.

Sizde takdir edersiniz ki görme engellilere yönelik bilgisayar programları windows ortamında çalışır. Dos ortamında çalışmaz. Bilgi işlemcinin yeri geldiğinde bilgisayarı formatlayıp yeniden kurması gerekecek.Bu durumda mevcut mevuzatta öngürülen engellilerin engelleriyle ilgili çalışmalarını zorlaştıracak işlerde çalıştırılmaması ilkesi ihlal edildiği gibi başlı başına bir usülsüzlüktür.

5-Sınava yönelik olarak ilgili kuruma ve içişleri bakanlığına yaptığım itirazlar olumsuz sonuçlanarak dosya kapatılmıştır. Başka mahkemelerim olduğundan ve mahkeme açacak param olmadığından idare mahkemesine konuyla ilgili olarak dava açamadım.

6-Sınavdan sonra sınav komisyondaki bir kişinin telefonu günlerce kapalı kalmıştır. Ona ulaşmaya çalışan bir arkadaşın tespiti böyle.

Takdiri sizlere ve ilgililere havale ediyorum.

Tabi çözüm önerisi olarak şunu istiyorum.

1-Sınav salonuna sınav günü bir fotokopi cihazı getirilsin. Adaya salondan çıkarken salon başkanı imza ve kaşeyle aslıın aynıdır mührü ne de basarak kağıdın fotokopisini adaya versin.

2-Adaya ana binadan çıkarken soruların cevap anahtarı ve soruların bulunduğu cd imza karşılığında teslim edilsin.(Bunun için sembolik bir ücret sınav öncesi alınabilir)

3-Sınavın değerlendirmesi noter ve basın huzurunda internetten canlı olarak yayınlanmak kaydıyla optik okuyucu ile yapılsın. Böylece sınav sonuçları online olarak ilgili kurumun internet sitesinde excel formatında hemen duyurulsun.
www.engelsizadalet.com

bazı sınavlar böle oluyor katılıyorumm...ama benim sınavımda çok şükür olmadı 835 kişide 3.oldum ve işimin başındayım:)inşallah sizlerde istediğiniz yerlere gelirsiniz tabi izin verilirse hakkımız yenmezsee ...

ENGELSİZ BİR YAŞAM İÇİN ELELE...

Değerli arkadaşlar kişisel sitem olan engelsizadalet.com u ziyaret edip duyurular bölümde yer alan sunduğum hizmetler, sitemde bulunan reklamlar ile ilgili olarak imkanlarınız ölçüsende yapabileceklerinizi esirgemeyinizi.

okuyan iki kızım ve işitme engelli bir eşimle biraber geçinmeye çalışıyoruz. işe dönüş ve emeklilik mahkemem devam ediyor. Kazanma şansım var ama ne zaman biteceği belli değil

İlginiz ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

arkadaşım bu sınavlardaki şaibelere bende katılıyorum özellikle sınavdan sonra soruları yayınlamaları gerekirkenler bunu yapmıyorlar .çünkü o zaman insanlar yaptığı sorulardan emin olup, torpil yapamayacaklar.her neyse bunun çözümüde var sınavlara dolma kalemde götürün ve ,bütün soruları kurşun kalemle yaptıktan sonra işaretlediğiniz şıkları dolma kalemle tekrar üstünden hafifçe gidin.çünkü daha sonra mahkeme yoluyla itiraz ettiğinizde sizin şıklarınızı değiştiremezler ,silmeye çalışırlarsa kağıt yırtılır,birde sınav sonunda boş bir kağıda yaptığınız şıkları ve şıktaki kelimeleri yazınız çünkü sınavdan sonra ne yaptığınızdan emin olamıyor yada unutuyorsunuz ve doğru yaptığınızı sanıyorsunuz bu yüzden bunları yapmayı unutmayın

aynen arkadaslar bende katılıyorum ve adana 2 alım var gireyımmı girmeyeyyımı diye tereddüt halındeyım zaten önceden birileri yerleşmiştir modundayım şu an yani girecek olanlar belli her şey formalite gibi gelıyor

Merhaba arkadaşlar.
Şanlıurfa Harran üniv.de önlisanstan bir kişi alıyor. Bu yazdıklarınıza göre ben sınav için Kayseri'den Ş.Urfa'ya hiç gitmeyim o zaman.

Muhterem sitede kamu ya engelli alım yöntemini değiştirmek üzere bir başlık açalım benim sunduğum öneri ve paralel önerileri bir başlık altında birleştirelim. Sonra tek tek maddeleri site içi oylamaya sunalım. Benimsenen maddeleri altına imzalarımızı atarak Aralık ayındaki Engelliler Fuarında ulusal basınla kamuoyuna duyurlalım. Hükümet kürt açılmı ile uğraşmaktan bizi ve diğer meseleleri unuttu belki bu şekilde gündeme gelirizde bu saçmalık biter.İnşalla bundan sonra hak eden kadroya girer. Ayırca öğretmenlik-TRT TEKNİK YAPIM,VB gibi alanlarda bizi KPSS ye bağlı kalmadan sınava almaları gerekir diye düşünüyorum.

sınava girecekler moralinizi bozmayın. şaibe,torpil vs vs yokmuş gibi sınava girelim. ben de gireceğim. umarım hakeden kazanır. hasan5667 arkadaşımızın önerisini de dikkate almakta fayda var diye düşünüyorum;)

şaibelerin ortadan kaldırılması arkadaşımızında bahsettiği gibii basit bir kaç önlemle alınabilinir.kişinin cevaplarının olduğu belgenin fotokopisi ve sınav sonunda sınav sorularının cevaplarının fotokopisi verilirse iyi olur.

quanzm;

arkadasım ben adanada engelli kadrosunda çalısıyorum kesinlikle torpil die birşey yok allah yukarda... garantisini veriyorum bende bu sınavla yerleştim 835 kişide 3.olduum yazılı sınav milli eğitim müdürümüz asla kimsenin hakkını yemeyen bi insan...onun felsefesi şudur;hak yiyen iflah olmaz HAK'tan bulur cezasını...

bence değerlendirin...

sizin bahsettiginiz il mardin orda ağa sistemi aşiret sistemi işler...ama batıda aşiretin krali derse tınlanmaz ;)

hepsi hikaye kim derse desin burası türkiye kardeşim burada herşey olur.adanasıda aynı bursasıda urfasıda aynı dayısı olan amcası olan türkiyede kazanır kimsen yoksa profesörde olsan havanı alırsın..93 okuldan mezun olddum.sayısız sınava girdim .60 ta aldım70 puanda aldım adam 50 le girdi işe ama ben giremedim.ama artık pes ettim.hiçbir sınava girmiyorum..

vala ben torpilsiz girdim kimseye yalan borcumuz yok pes edenlerede cevabım yok çünkü pes eden zaten bastan kaybetmiştir savaşan arkadaslara sesleniyorum kısmetinz varsa yersinizz yoksa vardır ondada bi hayır:)

denizkızı88;

kesinlikle katılıyorum kardeşim.her devlet dairesi ihtiyacı olan sayıda personel alır 1 kişi ise 1,5 kişiyse 5 kişi bu yüzden ümidinizi yitirmeyin girin derim.ben önlisans mezunuyum ve okuyorum işletme 4 teyım.işim yok şuanda özel sektorde referansın olmadan işe gıremıyosun devlete acıktan memur alımı sınavlarına ise kpss puanına göre listeye gırebılıyosun.şehir dısına sınavlara bende gıttım olmadı çünkü kpss puanım nedenıyle lısteye gıremedım.ama yılmadım dersaneye gidiyorum ve kpss hazırlanıyorum.bu yuzden torpil var dıyen herkese seslenıyorum torpil olan yerde var olmayanda.ama benım kardeşim bizzat girdi bizede torpil var alınacaklar belırlenmıstır bıle formalıtedır bu sınav dedıler,ertesı gun sabah gelen bı telefonla kardeşim 835 kişide ilk 4 te 3.oldu kazandı ve 2 yıllık memur.şansınızı deneyın çıkmadık candan ümit kesılmez
herkese bol şanslar.

denizkızı bunu senden duymak iyi geldi tecruben için sagol arkadasım

haklısın arkadasım şaibe her sınavda oluyor canlı örneği benim.
sınava mardinde girdim.sınava 40 kişi katıldı 28 kişi alınacaktı sınava girenlerin çogu 40 yaş ve üreriydi en az10 kişi boş kayıt verip 20 dk dolmadan sınav salonundan cıktılar.
gayrı resmi sonuç açıklandı sınav sonunda.sınavda 85 puan almışım.
sevindim atanırım diye evrakları hazırlayıp atama genel müdürlüğüne gittiüğim zaman 42 puan almış görünüyordum ilgili yerlere şikayet ettim sınav kagıdımı bulamadılar yerleşen kişilerde atama bölümündeydi dikkatimi çeken şey adamların hepsi akraba ve tanıdıktı.
sonradan öğrendiğime göre 15 bin dolarla iş bitirmişler.
kanıt bulamadıgım için mahkemeye veremedim.
burası türkiye sahibi olan yerleşiyor olmaynda sününmeye devam

Üst Alt