Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memur birden fazla kez yer değiştirebilecek

Ata_Türk

Üye
Konular
62
Reaksiyonlar
5
Danıştay; kendisi, eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocukları engelli olan memurlara tanınan yer değiştirme hakkında var olan "bir defadan fazla" kısıtlamanın iptaline karar verdi.

Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmelik'e 2014 yılında şu hüküm eklenmiştir:

"Ek Madde 3 - İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.

Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.

Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.

Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır."
Bir memur, bu yönetmelik hükmnde yer alan "bir defadan fazla", "en az yüzde 40 oranında", "ağır engelli raporlu", "kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak" ibarelerinin iptali istemiyle dava açmıştır.

Danıştay, maddede yer alan "bir defadan fazla" kısıtlamasının iptaline karar vermiştir.

MEB dışında diğerlerini pek ilgilendiren bir şey değil..
zira diğer kurumlar kendi iç personel yönetmeliğine uyuyor.
sizin bahsettiğiniz bu konu ise DPB personel yönetmeliği..
https://www.engelliler.biz/forum/ku...ayin-yonetmeligi-ile-celisiyor-kim-dogru.html

burada biraz bahsedilmiş.
maalesef teoride olan şeyler pratikte mümkün görünmüyor. MEB i ayırırsak diğer kurumlarda DPB yönetmeliğine uyan yok..
herkes kendi bakanlığın iç yönetmeliğine bakıyor.

Zaten kolay kolay kurum bulunmuyor ki bir de kaç kere yer değiştireceğiz ki :)

engelli yer değiştiremiyor kaldıki engelli yakını olan değiştirecek.

yok engelli kadrosunda olman yeterli %40 ve üzeri raporun varsa yararlana bilirsiniz.

suat65

suat bey, MEB dışında diğer kurumlar bu dediğiniz şeye uymuyor. kendi iç yönetmeliklerine bakıyor. lütfen insanlara doğru bilgi verelim.
ha dava açmak isteyen olursa o başka..dava açılırsa niye olmasın.

6 Yıldır sağlık bakanlığında çalışıyorum bu atama olaylarının hepsi fasa fiso dilekçe yazıyorsunuz ( içeriği ne olursa olsun ) cevabı RED oluyor neden diye soruyorsunuz Atama birimindeki arkadaşın dediği cümleye bak SEN ZATEN ENGELLİ OLARAK ATANDIN engelini öne sürerek tayin olamazsın !!!!

Bende Milli Eğitim Bakanlığında memur olarak çalışıyorum... 1 kere bu haktan yararlandım şimdi bu demek oluyor ki 2. defa yararlanabilirim. DAHA ÖNCE BU HAKTAN 2. DEFA YARARLANAN VARSA ULAŞABİLİR Mi??????

Jozefim

Yanlış bilgimi verdik. İkincisi maddeyi okursan sadece meb bu yürürlükten yararlanır gibi bir ibare bulunmuyor sen anlarak oku meb miş meb tamam diğer bütün kurumlar neci madde de nokta atışı yaparakmı kurum veya bakanlık bildirmiş şiddetle iyi anlamanı tafsiye ediyorum yanlış bilgiymiş sisteme ve gösterilen muameleye karşı yazıyorum ister meb olsun ister başka kurumlar olsun siyasi öncelik talep ediliyor anket kur bu söylediklerime karşı olumsuz cevaplar gelirse bilgisizim.

suat65

yazdıklarından hiç bir şey anlamadım.
sana diyorum ki MEB dışında diğer kurumlar kendi iç yönetmeliğini uyguluyor. kimsenin danıştayı manmıştayı tınladığı yok. tek çözüm dava açmak. ki bu mali ve işyerindeki ortam açısından yorucu

danıştay kararı ortaya atılmış ama 1 defaya mahsus tayin hakkını meb verior ancak aradan zaman geçmesine rağmen meb 2 nci defa hakkı tanımıyor zaten hakkını kullandın diyor başka bişi demiyor aslında olmaması gereken bir şey engellilerin özel hayatları yaşamları vs.. önü açılması gerek yada makam onayı alınarak 2 nci kez yer değiştirilebilse kimsenin derdi sıkıntısı kalmayacak ama yeni sistemdeki meb bakanı ne diyecek onu beklemek gerek aeo.

EFSANEYILDIZI

MEB en azından bir kere de olsa veriyor.
diğerleri onu bile vermiyor.. ikinci üçüncü hakkı geçtim.

[FONT=sans-serif]Kurum bazında değişen bir şey yok. Daha önce yazdım. Tekrar belirteyim..

Sakıncalıysan yok. Yandaşsan, Müminsen var.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Yönetmeliğe koydukları "kadro imkanları ve teşkilat yapısı" şerhi yandaş olup olmadığına göre işliyor.. Bilginiz olsun..

Genelde "kadro yok" veya "Kadro durumu müsait değil" diye yanıt verirler.

Yukarıdaki kadro imkanları şerhini koyuyorsan bu hakkı tamamen yok sayıyorsun demektir. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Bunun anlamı ben bu yönetmeliği adamına göre uygulayacağım demektir.[/FONT][FONT=sans-serif][/FONT]

VİRGO
aynen katılıyorum size meb adamına göre uyguluyor

NaftalinKokusu
Kardeş hayırlısı olsun ama ne yap ne et meb uygulamıyor ilçe meb e gitmene gerek yok il meb atama ile görüşmen gerek gerekirse onlar bakanlığa engelli memur tayin tereddütleri ile ilgili bir yazı yazsınlar şube müdürüyle görüş bakanlığa yazı yazsınlar anladın mı kardeş

engelli kadrosunda değilim ama %44 raporum var bi sıkıntı çıkar mı?

Daha biz bir kereyi bile yapamadık ki arkadaş :D bunun yerine nasıl daha kolay tayin olunur onunla ilgili bir şeyler yapsalardı çünkü nakil işleri cidden çok zor :/

Arkadaşlar talebinizi yazılımı yaptınız, sonuç alamayan red cevabı alan arkadaşlar cevabı yazılı alıp yargı yoluna gittiniz mi yoksa amirinizin sözlü yanıtları ilemi yetiniyorsunuz

[FONT=sans-serif]mrb arkadşlar neden bu kadar kendimizi yıpratıyoruz. Meb kararı uygulamıyorum diyor herkes bir soru sorma peşinde... Evet danıştay kararına istinaden güzel bişi ama en azından sesimizi bakanlığa duyurabilsek öğretmenler de olduğu gibi bir çok nakil duyurusu yayımlarken bizler için nakil duyurusu yayımlanmaması çok mu zor bişi keşke yayınlasa da kimsenin derdi sıkıntısı kalmasa değilmi.

Az önce memurlar.net editör kullanıcılarına mail gönderdim ana sayfada engelli personellerin meb bakanlığımız tarafından 2 nci kez nakil duyurusu yayınlanmasını talep ediyoruz şeklinde diye , sizde öyle yapın arkadaşlar inşş editör bizi görmezden gelmez [/FONT]

Üst Alt