Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memur çalışma saatleri hakkında..?

qunes

Üye
Konular
45
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar hep merak ettiğim birşey var.

Engelli memur olarak başarıyla atamasi gerçekleşen memurlarimiz Günlük çalışma saatleri nedir? Şundan soruyorum. Bir ara düzenleme vardi 9.00-15.00 diye ama bazı yerlerde 8.00-18.00 diyor. Hangisi dıoğru veya Engelliere farklı çalışma saatleri mi uygulanıyor.

Valiliklerin veya kurumların inisiyatinde bildiğim kadarıyla . Ancak kesin bilgim yok. Gene de normal mesai saatlerinde çalışıyorum ben. İşitme egellliyim.

genelde 08.00 da işe başlanır.17.00 da işten çıkılır.12.00-13.00 arasındaki 1 saat öğle yemeği molası.

Bir ara bu konuya baktığımda engellinin durumuna göre sabah 1saat gec, akşam 1saat erken işi bırakması eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz diyor ve bu kararı mülki amire bırakarak verilen hak ile ilgili bir engel koyduğunu görmüştüm. Rapor ile belirlenen İş gücü kaybınız kimsenin umrunda değil herkes gibi iş bekleyip onlar kadar çalışma bekleniyor.

ben muhasebe servisindeyim . çıkışım 19,00

Peki izin konusu nasıl oluyor? Yıllık izin hakkı dışında - engelli statüde çalışan birisi - izin almak isterse onun için özel bir inisiyatif var mı? Ya da engel durumundan ötürü rapor almak isterse süreç nasıl ilerliyor?

yıl içerisinde 7 gün ücretsiz rapor alabilirsin. 7 günü geçen raporlarda maaşından her güne 10 tl gibi bi rakam kesilir. izin konusunda aday memurların 10 gün mazeret izin hakkı var. ebys sisteminden müdürüne mazeretini belirtirsen kullanırsın.

Suret

Normal memurlardan bir farkı yok sadece engelliler gününde okulların kar tatilinde izinli sayilirsin valilik kararıyla 2002 yılında yayınlanan genelgeye istinaden

beh1234

Kadrosu SH(Sağık hizmetleri) sınıfındaysa dediğiniz doğrudur. ana maaştan değil aldığı döner sermayeden kesilir

Çevrede duyuyorum keyfine rapor aliyo normal statüde çalışanlar, nasıl oluyo bu, neye göre rapor aliyo insanlar?

Suret

en fazla 40 gün tek hekim raporu hakkı vardır. Ayrıyetten doğum hariç 1 yılda en fazla 6 ay rapor alabilir memurlar. 6 aydan sonra hakem heyetine gönderilir. Raporu veren doktor olduğu için bunu bilemem ama herhalde hastalığa göre veriyorlar

Yusuf islam işçi olarak çalışanlar için de mı böyle, ayrıca engelli statüde çalışan birisi engeliyle ilgili bı rahatsızlık yaşadığında nasıl ilerliyor süreç biliyor musunuz?

Engelli memur engelsiz memur arasında pek bir fark yok, sadece engelli memur kar yüzünden okullar tatil edildiğinde başbakanlık genelgesi gereği otomatik olarak o günleri idari izinli geçirir ve maaşında herhangi bir kesinti olmaz. Birde dünya engelliler gününde izinli olursunuz.

Engelli veya engelsiz memurlar tek hekimden yıl içersinde en fazla ve parça parça olmak kaydıyla 40 güne kadar hastalık izni kullanabilir. Yalnız burada ilk 7 günden sonraki kısımları için almakta olduğu maaşından rapor kesintisi yapılır. 40 günden sonraki tek hekim raporları mutlaka sağlık kurulu raporuna dönüştürülmek zorundadır, aksi takdirde işleme konulmaz ve eğer memur raporluyum diye işe gelmezse hakkında gerekli yasal işlemler başlatılır. Bu durum 10 günden fazla sürerse otomatik olarak memurluğu düşer.

Sağlık kurulu raporların da maaşlardan herhangi bir kısıtlama olmaz. Bu tip raporlarda da belli bir limit vardır, bu 6 ay ile 18 aya kadar uzayabilir, eğer iyileşme olmazsa aynı süreler kadar tekrar sağlık kurulu raporu ile uzatılabilir, en nihayetinde iyileştiğinizi sağlık kurulu raporu ile kurumunuza bildirmez iseniz hakkınızda ya emeklilik yada memuriyetten çıkarma işlemi uygulanır.

Çok ayrıntıya girmeden ana hatları ile bilgiler sunmaya çalıştım umarım bir nebze olsun yardımcı olur sizlere.

İşçi statüsü için de mı aynı bu durum ???

uzaklar .
kardeşim sgk bana yıllık 40 gün fizik olabilir raporu vermekte her sene kullanabilirim dimi rapor doğrultusunda kurum yok izin vermiyorum çıkarsan memurluğun düşer tutanak tutarım diyebilirmi.??

Kamuda işçi olsa da farketmiyor yani??

evet zaten hepimiz işçi memur hemşire vhki vs. vs. kamu çalışanı adı altında görev yapıyoz

lakoste, eğer siz dr raporu ile fizik tedavi görmeniz gerektiği belirtilmişse bunun için ayrı bir izine, rapora zaten gerek yok, tedaviye başlayıp bitirdiğinizde fizik tedavinizi yapan hastaneden sadece ....../......./2017 tarihinden ..../...../2017 tarihe kadar olan süre içinde yatarak veya ayakta fizik tedavi görmüştür raporu veya belgesi sunmanız yeterlidir. Yalnız eğer ayakta fizik tedavi görecekseniz mesela her gün saat 10 da diyelim ve 1 saat sürdüğünü kabul edecek olursak tedavi saatleri dışındaki zamanlarda mutlaka işinizin başında olmanız gerekli, bunu ihmal etmeyin.

ben ağır engelliyim %90 şimdi 1 saat fizik görsem git gel 2 saat yetiyor daha takatim yok anca yatarım herarde nasıl olucak bu şimdi fizik gördüğüm günler raporlu olamazmıyım??

yatarak tedavi görürsen daha da şanslısın, zira hiçbir şekilde işyerine gitmek zorunda değilsin. tedavin bittiğinde hastane size bir evrak düzenyecek bu evrakda yatış ve çıkış tarihleriniz belitilmiş olacak ve siz herhangi bir izin veya rapora gerek duymadan sadece bu belgeyle tedavi süresince idari izinli olmuş olacaksınız.

Üst Alt