Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memur calişma saatleri..?

orhanbeyy

Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
4
İyi gunler arkadaslar kamu kurumunda engelli kategorisinden memurum vardiyali çalisiyorum yeni memurum "engelli vardiali calistirilamaz" diye bisey var gece calişmamda bi sorun yok ama bu hakkimi kullanmak istiyorum çunku duzenin olmuyor aileni birakiyon ise gidiyon ertesi gunduz uykuyla geciyor zaten ben yeni memurum bunu mudurume nasil anlatacam aseletimi beklemelimiyim goze batmakta istemiyorum

657 sayılı kanun 101. madde değişikliğiyle
(Değişik: 132/2011-6111/105 md.)
Günün yirmidört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan Devlet memurlarının çalışma saat ve şekilleri
kurumlarınca düzenlenir.
Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve her
hâlde hamileliğin yirmidördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası
görevi verilemez. Engelli memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. (2)(3)

Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile “i. 5378 sayılı Kanun kapsamında engelli olan memurlara isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası verilemez.” hükmü getirildi.

Kendi doktorunuzla görüşün eğer sağlığınızı zorlayan bir çalışma saatiyse bunun için doktordan yazı alın
Ve dilekçeyle birlikte yazıyı müdürünüze sunun.

http://www.engelliler.biz/forum/cal...-vardiyasinda-calistirilmasi-yasal-midir.html

Üst Alt