Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memur erken emekli olabilir mi?

KADER3915

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 1974 doğumlu bayanım. ilk olarak 1994 yılında işçi olarak işe başladım ve 2007 yılında memuriyete geçtim. Şu anda da Emekli Sandığına bağlı memur olarak çalışmaktayım. Yaklaşık 22 yıldır fiilen hizmetim var. Emeklilikte yaşa takılanlar danım. Üç Çocuğum var. 2011 yılında her iki kalçamdan ameliyat oldum ve her iki kalçama protez takıldı. Ayrıca diğer rahatsızlıklarım da var. Bugüne kadar herhangi bir engelli raporu almadım. Eğer %40 veya üzeri engelli raporu alırsam ERKEN EMEKLİ olabilir miyim? Ayrıca %40 raporla erken emekli olabilirsem eğer, ne kadar emekli tazminatı ve emekli maaşı alırım. Ne yapmam gerekiyor. Bilgi verirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim....

olabilirsiniz..yapmanız gereken işyerinize dilekeçe vermek.. engel durumundan dolayı emekli olmak istiyorum gibi başvurun.. daha önce raporunuz varsa onu ek olarak verin eğer yoksa sgk sizi hastaneye sevk eder en az %40 raporu alırsanız emekli olma hakkına kavuşmuş görünüyorsunuz..

KADER3915

Emeklilik için 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine tabisiniz:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

hizmet günü ile emekliliği hak ediyorsunuz.

sayın genel yayın yönetmenim 2015 ten sonra ilk defa memur olan engelliler 18 yıl şartını tamamlamış iseler ve 4680 gün primide tamamlamış iseler emekli olur diyorlar

aliihsan38

1 Ekim 2008'den sonra ilk kez sigortalı olan herkesin tabi olduğu kural şudur:

2008_sonrasi.PNG

peki ya sigorta ya ilk giriş tarihi 2005 ise ? bakın memuriyet demiyorum sigorta diyorum..

2008 öncesi ssk sı olanlar 2008 sonrası memuriyete geçenler memurlar için 2008 sonrası kuralı geçerlidir bu sadece memurlar için böyledir

günü doldurmak için 860 günüm kalıyor 2005 te siorgalı olduğuma göre 6 yıl daha çalışımam gerekior sanıorum normal emekli olmak için

Üst Alt