Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memur eşinin tayin hakkı var mı?

cbs

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba herkese, yaklaşık 1 yıldır ekpps ile Meb'e vhki olarak atandım. atanma anında 1 defaya mahsus tayin hakkımı kullandım . Yakın zamanda Sağlık Bakanlığının atanmasında eşim normal kpss ile başka şehire atandı . 4b sözleşmeli olarak 3+1 yıl kadro alıyor fakat 1 yıl çalışma zorunluluğu olduğundan dolayı 1 yıl sonra sadece eş durumu tayini isteyebiliyor. yönetmelikde sadece eşin ve 1. derece bakmakla yükümlü olduklarının ağır engelli olması gerekiyor yazılmış fakat ben %42 engelliyim . daha kısa sürede tayin istemek için herhangi bir yönetmelik maddesi bulamadım . bu konu hakkında biligisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.durumun aciliyeti açısında lütfen konu dışı soru sormayın ve lütfen bilgisi olan arkadaşlar yazsın.

Bende bunu merak ediyorum. Benimde bakmakla yükümlü oldugum ağır engelli kızım var. %90 engelli. 3+1 olarak şubatta sağlık bakanlığına atandım. Ama bana ikametgahının oldugu yere gidemezsin diyenler de var. Gidebilirsin diyenlerde. Şuan tayinler askıya alındı. Dilekçeyi sen ver red kararı gelsin. İdari dava açarsın diyenlerde var. Atama birimleri bile net birşey diyemiyor. Çok üzgünüm. Daha önce konu açmıştım gidebilirsin diyenlerde oldu. Ama içim huzursuz

Üst Alt