Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memur hafta sonu mesaisine gitmek zorunda mı?

Ahmet Kapakıkaya

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben yüzde 40engelliyim kamuda devlet memuruyum .Hafta sonları zorunlu mesai geldi .Benim sorumlu mesaiye gitme gibi bir durumum olur mu ?bilgisi olan arkadaşlarin bilgisine ihtiyaçim var

Sorumlu mesai değil zorunlu adı üstünde zorunlu denmiş gidilmesi gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta her h sonu olan bir durum değil.

Hangi kurumda çalışıyorsunuz da hafta sonu zorunlu mesaisi geldi

Adı üstünde zorunlu
Gitmek sizin için sorunsa bir dilekçeye raporunuzu ekleyerek durumunuzu belirtebilirsiniz

Hafta sonu çok gittik işler yoğun olduğunda. Benim sorumluluğumda yetişmesi lazım yoksa vatandaş parasını geç alacak. Ödemeler toplu yapılıyor ben isteye isteye giderdim.

'İşler yetişmiyor gel sana ihtiyaç var,,deseler hemen giderim ben de

Bildiğim kadarıyla engelliye isteği dışında mesai yazılamaz. 657'de böyle bir madde mevcut. Hatta engelli yakını varsa dahi, isteği dışında nöbet yazılamaz.

" Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “Çalışma saatleri” başlıklı 99 uncu maddesinde, “Memurların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir.
Bu süre Cumartesi ve Pazar günleri tatil olmak üzere düzenlenir. Ancak özel kanunlarla yahut bu kanuna veya özel kanunlara dayanılarak çıkarılacak tüzük ve yönetmeliklerle, kurumların ve hizmetlerin özellikleri dikkate alınmak suretiyle farklı çalışma süreleri tespit olunabilir.
Ancak engelliler için; engel durumu, hizmet gerekleri, iklim ve ulaşım şartları göz önünde bulundurulmak suretiyle günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süreleri merkezde üst yönetici, taşrada mülki amirlerce farklı belirlenebilir…” hükmü yer almaktadır.

Bu itibarla; 657 sayılı Kanunun 100 üncü maddesinde engelli memurlar için; engel durumu, hizmet gerekleri, iklim ve ulaşım şartları göz önünde bulundurulmak suretiyle günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süreleri merkezde üst yönetici tarafından farklı belirlenebileceği ifade edildiğinden, Kurumunuz üst yöneticisi tarafından söz konusu personelin günlük çalışmasının başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme sürelerinin farklı belirlenmesinin mümkün olduğu, ancak ilginin günlük çalışma saatleri tespit edilirken haftalık çalışma süresinin toplam 40 saat olması hususuna dikkat edilmesi gerektiği mütalaa edilmektedir."

engelli personele isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez ama haftasonu mesaiyle ilgili bir bilgi yok mevzuatta.bağlı bulunduğunuz milli eğitim müdürlüğündeki insan kaynaklarıyla görüşmenizde fayda var

Üst Alt