Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memur il içi tayini..?

meister78

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
merhaba,
arkadaşlar 2013 yılında memur olarak kamu hastaneleri kurumuna bağlı bir devlet hastanesinde istanbulda göreve başladım.başladığımda ikamet ettiğim yere yakın bir hastaneye atamamı yaptılar.bir yıldır istanbulda başka bir ilçeye taşındım buradan gidip gelmem çok zor oluyor.sormak istediğim ikametgahıma yakın bir hastaneye tayin istersem bu engelli memura tanınan 1 kereye mahsus istediği yere atanabilir hakkımı mı kullanmış olacağım ? yoksa il içi olduğundan ikametgahıma yakın olan bir yere vermek zorundalarmı?

İlk defaya mahsus atama hakkı il veya il dışı farketmez. İl içinde de olsa o hakkı kullanmış olursun.

Bende TKHK da çalışıyorum. Yapacağın tek şey genel sekreterliğe giderek gerekirse genel sekretersen radevu alarak durumunu anlatman.
Kadro varsa zaten atarlar yoksada o tamamnen genel sekreterin insiyatifine bağlı
Aynı ilde olduğu için hakkını kullandırma o verilen hak farklı illeri kapsıyor aslında. Aynı sekreterliğe bağlı değilse bir şey diyemem. Çünkü İstanbulda 3 tane sekreterlik var. O zaman iki tarafında gönlümü etmen gerek.

taytıs

Arkadaşım, senin söylediğin kurum içi inisiyatifi ilgilendiriyor. Ancak kanunen engellilik durumundan bir kez tayin olan kişi bir kez daha aynı haktan faydalanamaz. Kendi kurumu yeniden tayin verirse bu, kurumun inisiyatifidir. Adam istemezse tayinini yapmaz. Hiç bir hak talep de edemezsin.

Üst Alt