Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memur olarak atananların adaylık süresi ne kadardır?

ArTe

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
kanunda adaylık süresi 1 yıldan az 2 yıldan fazla olamaz diyor ama engelliler için pozitif ayrımcılık var mıdır ? Yani 1 yıl sonunda adaylık kalkar mı? Bazı kurumlarda 2 yıl adaylık süresi varmış

Üniversite de 2 yıl hiç bir şekilde ayrımcılık yapmıyorlar tayin işi zormuş hakkaten :/

Aday memurluk 1 senedir. 1 sene sonunda asalet için sınava giriyorsunuz eğer başarılı olmazsanız adaylık uzar.gözünüzü korkutmasın sınav nadir kalınıyor.

her kurumda 1 sene değil, cevaplarınız için teşekkür ederim. engelli derneklerinin ya da sendikaların adaylık konusunda da çalışma yapmasını umuyorum. çalıştığınız iş ortamına göre adaylık süreci kişiyi sömürme korkutma sindirme amaçlı olarak kullanılabiliyor.

Adaylık süresi 1 yıldan az 2 yıldan fazla olamaz. Aday memurlar temel eğitim ve hazırlayıcı eğitim görürüler ve iki eğitim seminerlerinden sonra sınava girerler 70 ve üstü alanlar başarılı olurlar. Aday memurluk genelde 1 yıldır ancak atanmış olduğunuz kurum bu 1 yıl içinde eğitim seminerleri vermezse ya da seminerleri açmakta gecikirse bu süre 1,5 yıla çıkar dolayısıyla ikinci yıla sarkmış olur, devlet kurumları 1 yılda memurların adaylığını kaldırırlar ancak üniversitelerde bu süre 2 yıla çıkabilmektedir.

sadece üniversite değil başka kurumlarda var 2 yıla çıkan

Üst Alt