Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memur serbest kıyafet giyebilir mi?

NETBUS

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar engelli memur serbest kıyafet giyebilir mi? bulunduğu yerde valiliğe başvurabilir mi bunun için. malum şimdi kış ve ceket kıravat giymek o şekilde hazırlanıp arabaya binmek vs zor oluyor.koltuk değneğinden dolayı ceket ve kravat geriliyor şekli bozuluyor.

Memurun işyerinde ki giyim kuşamı kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olmalıdır ve engelliler için farklı bir uygulama yoktur.
[FONT=sans-serif]Ancak, bu Yönetmelik'in 8. maddesi der ki:[/FONT]
Madde 8- Sağlık özürü bulunan ve bunu resmî doktor raporu ile belgelendiren personelin giyimlerinde bu özürlerin ve mevsim şartlarının gerektirdiği değişiklikler yapılabilir.

Buna göre sağlık özürü bulunan ve bunu resmi doktor raporu ile belgelendiren özürlü personel özründen kaynaklanan bir sebeple bu yönetmelikte belirtilen esaslara uygun kılık kıyafette sorun yaşıyorsa ve sağlık durumu etkileniyorsa özrnünün gerektirdiği değişiklik yapılabilir.

Konu eski ve biraz farkli ama yeni baslik acmiyayim.adliyede hizmetli olarak takim elbise giymek sartmidir gomlek v yaka kazak felan giymek olur mu?

Kılık kıyafet yönetmeliğini süresiz boykot eden bazı sendikalar var. Onlardan herhangi birine üye ol ve artık hiç bir resmi kıyafet, günlük traş olma derdi çekmeden işine gidebilirsin. Şayet amirin sana bu konuda kılık kıyafet yönetmeliğini ihlal ediyorsun gibi soruşturma vs tehtidinde bulunursa, açıkça de ki ben sendikalıyım ve sendikamız kılık kıyafet yönetmeliğini süresiz boykot kararı aldığı için bu karara uyuyorum.
Şayet hakkında yazı vs yazarsa hiç tereddüt etmeden o yazıyı sendikana götür. Yüzlerce emsal var ve en ileri soruşturmalar bile daha ilk mahkemede "sendika kararı" gerekçe gösterilerek lağvediliyor.
Ben de devlet memuruyum ve ne kıravat takıyorum ne de takım elbise giyiyorum. Traş felan olduğum da yok. Bana ilk başlarda kılık kıyafet yönetmeliği vs bahanesiyle müdürüm işlem yapma tehtidinde bulundu. Ben de sendika kararına uyduğumu ve diledikleri işlemi yapmakta özgür olduklarını söyledim. Sonuçta 2 yıl geçti ve bir daha kimse bana kravat, tak traş ol, takım elbise giy vs demedi :)

Sağ kolu olmayan biri için kravat dert, traş daha dert.. Ama şekilci, tek tipleştirici, darbe dönemi mantığıyla hazırlanmış yönetmeliklerle devlet hala yaşını başını almış eğitimli insanların saçıyla bıyığıyla kıyafetiyle uğraşıyor. Çok içler acısı bir durum.

Evet, o sendikalılarin kiyafet boykotu olayini okudum hakli sayilirlar.simdiye kadar hic ceket giymedim sevmiyorum,valla hele bir baslayayimda.ilk gun ne giycem dusunup duruyo rdum,

Üst Alt