Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memur yetim maaşı alabilir mi?

volkano39

Üye
Konular
167
Reaksiyonlar
10
3 yıllık memurum %80 paranoid şizofren raporum var babamın yetim maaşını da alıyorum. kontrol tarihim geldi diye sgk il müdürlüğüne gittim bana sen çalışıyorsun bu maaşı alamazsın aldığın paraları da geri vereceksin dediler ne yapacağımı şaşırdım. ne yapmam lazım

Kendi gelirin olduğu için kesilmesi gerekir.

ama ben emekli sandığından babam ssk dan maaş alıyor üstelik yetim maaşım 2008den önce bağlandı.

volkano39 işe girdiğiniz zaman bildirmeniz gerekiyordu kesilmesi normal. raporunuz var diye bide 2022 maaşı bağlasınlar 3 maaş birden alın sizin dediğinize göre, öyle şey olur mu sizce ?

volkano39
Devlet memuru olarak çalışmanızdan dolayı elbette yetim aylığınız kesilecektir.
Memuriyete başladığınızda bildirip kestirmeniz yararınıza olacaktı, şimdi geriye dönük işlem yaparlar ve bir yığın borç çıkarırlar size.

İyi de ben ise girdikten sonra bu maaş bağlandı bana yani kurumların bilgisi var oyle bağladılar

volkano39
Yukarıda bir mesajınızda 3 yıllık memurum diyorsunuz, diğer bir mesajınızda yetim maaşım 2008 den önce bağlandı diyorsunuz, son mesajınızda ise ben işe girdikten sonra bağlandı bu maaş diyorsunuz.
Bi karar verseniz artık hangisinin doğru olduğuna :)

ben üniversiteyi 2. yılımda kazandım o yüzden maaş 2 kere bağlandı ama benim bu maaşı aldığımdan kurumların bilgisi var

eğer yüzde 60 ve üzeri engelli raporunuz varsa kendi imkanlarınızla emekli oluncaya kadar babanızın ssklı olması ve 2008 yılından önce yetim maaşı aldığınız için tekrar diyeyim kendi imkanlarınızla emekli oluncaya kadar yetim maaşı alabilirsiniz emekli olduğunuzda yetim maaşınızı kestirmeyi unutmayınız...(1 ekim 2008 den önce yetim maaşı alıyor olmanız gerekli)

YETİM KIZ ÇOCUKLARI:

- Vefat eden anne veya babasından yetim aylığı alma şartları; evli olmayacak, devlet memuru olmayacak.

- Sigortalı, Bağ-Kur'lu çalışmaları, Sigortalı, Bağ-Kur'lu olarak yaşlılık aylığı almaları halinde yetim aylıkları kesilmez.

- Boşanmalarını müteakip boşandığı eşleri ile birlikte aynı evde yaşasalar, bu durumları tespit edilse dahi yetim aylıklarını alabilirler. (Çünkü, bu konuda 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu ile yürürlükte bulunan diğer kanunlarda aylıklarını alamazlar, şeklinde hüküm bulunmamaktadır)

yahu çalşıyorsun gelirin var aynı zamanda devletten yardım alıyorsun akıl işi değildir senin durum...

sizin en başında yapmanız gereken işe başladığınızda ben işe girdim artık bi gelirim var maaşın kesilmesini istiyorum diye bi dilekçe vermeniz gerekli idi ...

@volkano39
memur aylığı aldığın sürece aldığın yetim aylığını faizi ile birlikte geri ödersin

1 ekim 2008 dan önce vefat eden ssklı anne ve babadan yüzde 60 ve üzeri engelli olan devlet memurları yani emekli sandığı kanuna tabi olan engelli devlet memurları yetim maaşını alabiliyorlardı ve bu durumda olanlar hala alabiliyorlar ta ki kendi çalışmalarıyla emekli oluncaya kadar. alamazssın edemezssin diyenler kanunla cevap verseler.

Babanızdan dolayı yetim maaşınız babanız SSK lı ve maaşın 2008 den önce bağlanması şartlarıyla kesilmez taa ki siz emekli olanadek. Ters cevap verip arkadaşımızı kötüleyenlere yazıklar olsun diyorum. Bu devletin verdiği bit HAK tır; siz kimsiniz de saçma sapan şeyler söylüyorsunuz!!!!!!!!!!!!! Üstelik babası yaşasaydı bu arkadaşımıza maddi manevi destek olacaktı; babası bunu öldükten sonra DEVLET aracılığıyla maaşından 1/4 hisse vermiş çok mu? Ayıp ediyorsunuz; özür dilemeniz gerekli; şimdi bir de bana çatarsanız; telefonumu adresimi veririm HESAPLAŞIRIZ!!!!!!!!

@sankha
madde ile göster açıklayacı olarak birde böyle bir hak varsa bile eşitlik hakkına ters düşüyor ozaman ssk ve bağkurluda annesinden babasından aylık alsın hem çalışsın hem aylığını alsın mantıken kendi çalışan ve memur olan bir kişinin anne ve babadan aylık alması bana göre hak değil ama kanunna baktım bulamadım sen göster o kanunu bizde okuyalım

Bu hak EKİM 2008'den önce yetim maaşı almaya başlayanlar için geçerlidir; BUNDAN SONRA MÜMKÜN DEĞİLDİR.!!!!!!!!!!!!!

Forumda ben de böyle bir başlık açmıştım bir zamanlar; memur olarak işe girerken 1/4 hisseli yetim maaşımın 2/4 hisseli anneme devri için SGK ya dilekçe yazdım......... Şube Müdürü imzalı cevabi dilekçem var. Ve bu durumu SGK merkezlerinde Şef olanlar bile bilmiyor!!!!!!!!!!!!!!

Diyoruz ya EKİM 2008 den önce yetim maaşı almaya başlayanlar için geçerlidir diye............

Soru 18: Babam SSK emeklisiydi ve maaş alıyordum. Ancak Emekli Sandığı’na bağlı olarak devlet memurluğuna atandım. Babam SSK emeklisi ben Emekli Sandığı’na tabi olduğum için maaşımın kesilmeyeceğini söylediler. Bu doğru mu?
Cevap: Doğrudur. SSK emeklisinden gelen maaş, siz emekli sandığına bağlı olduğunuz için kesilmeyecektir

Evet arkadaşlar 2008 öncesi yetim maaşı alanlar memur olunca maaşları kesilmez

4a emeklisi babamdan aldığım maaş 4c'li çalışırsam kesilir mi?

ben 657 li anayasaya tabii olarak devlette işe başladım. E- devletten öğrendiğime göre 4c (Emekli Sandığı) Sigorta koluna bağlı bulunmaktayım. 96 da vefat eden babam ise 4a SSK ya tabii ve onun üzerinden maaş alıyorum. 22 yaşındayım ve açıköğretim okuyorum aynı zamanda 4c emekli sandığına tabii olarak tekniker olarak çalışıyorum. İşe başladığımda maaşım kesilmedi ve bugün sgk il müdürlüğüne gittim. Oradaki görevli dedi ki sen maaş almaya 25 yaşına kadar okuduğun müddetçe devam edersin. Ama yinede kesin diyemem. Sen Ankara'ya dilekçe yaz dediler. Bende bir internette araştırayım dedim cevap bulamadım ancak bulduğum yakın bir cevap şu: 2008 öncesi 4c emekli sandığına bağlı babadan 4a ssk'lı işe girilmesi halinde okuduğu müddetçe maaş almaya devam ediliyor olması. Benim durumun için bir bilgisi olan var mı?

Spock

Babanızdan dolayı yetim maaşınız babanız SSK lı ve maaşın 2008 den önce bağlanması şartlarıyla kesilmez taa ki siz emekli olanadek. Ters cevap verip arkadaşımızı kötüleyenlere yazıklar olsun diyorum. Bu devletin verdiği bit HAK tır; siz kimsiniz de saçma sapan şeyler söylüyorsunuz!!!!!!!!!!!!! Üstelik babası yaşasaydı bu arkadaşımıza maddi manevi destek olacaktı; babası bunu öldükten sonra DEVLET aracılığıyla maaşından 1/4 hisse vermiş çok mu? Ayıp ediyorsunuz; özür dilemeniz gerekli; şimdi bir de bana çatarsanız; telefonumu adresimi veririm HESAPLAŞIRIZ!!!!!!!!

hocam onu ben gördümde arkadaş sanırım %60 engelli raporu olanlar için söylemiş dedim. benim engel oranım %55 ondan faydalanamıyorum ama öğrencilik sebebiyle 25 yaşıma kadar alabilir miyim diye merak etmiştim

Alamazsin.ben memuriyete basladiktan sonra yetim ayligim kendiliğinden kesilir sandım.kesilmedi.meğer benim bildirmem gerekiyormus.maas yatınca ben de sandım herhalde devlet veriyor.aylar sonra almamam gerektigini öğrendim.emekli sandığına bildirdim.aldigim yetim aylıklarını geri aldılar benden.ben yetim ayligimi emekli sandığından aliyordum.bagkurdan alan arkadaşta memur olunca benle aynı şeyi yaşadı ve faiziyle geri ödedi

Bu arada ben yetim maaşımı 2001 de almaya başladım.2009da memur oldum.25 yasinda memur oldum
Ama ben kpss ile atandim.engelli raporum da yoktu.engelli gorunmuyordum.
Zaten o maaşı alamadığında anneye devrediyorlar..ha ben almışım ha annem.annem alsın ben napiyim o parayı

Spock,
Öğrenci ise yas 25
Erkek 18 kız evleninceye kadar alır rapor olsun olmasın

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt