Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memura 1 defaya mahsus nakil ile ilgili aklımdaki sorular..?

eminserin

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
17
[FONT=sans-serif]Arkadaşlar ben İzmir merkezde 2010 yılı içerisinde bir KİT kurumunda engelli olarak atamam oldu. Aşağı yukarı 6 seneden beri bu kurumda çalışıyorum %40 engelli raporum mevcuttur. Ama ikamet ettiğim yerin işyerine uzaklığı ve ailesel nedenlerden dolayı oturmuş olduğum ilçede herhangi bir Kamu kurumuna nakil olmak istiyorum Bu hem psikolojik olarak hemde ileriye dönük olarak beni çok rahatlatacak ama bilemediğim bazı prosedürler mevcut..[/FONT]
[FONT=sans-serif]
1) KİT kurumunda çalışan bir engelli istediği Kamu Kuruluşuna (06.02.2014 - 6518 S.K./10) yönetmelik kapsamınca 1 defalık nakil hakkı isteyebilirmi ?[/FONT]

[FONT=sans-serif]
2) Engelli raporumun %40 olması nakil için yeterlimidir yoksa farklı gerekçeler sunarakmı talepte bulunablirim.[/FONT]

[FONT=sans-serif]
3) İlgili nakil dilekçesi nereye yazılıyor. Düşündüğüm Kurumda kadro pozisyonunu bakmadan direk nakil isteme şamsım varmıdır. İstediğim Kamu Kuruluşunda pozisyon açığını nasıl öğrenebilirim bu başvuru metodlarını hangi yolu takip ederek yaparım..[/FONT]

[FONT=sans-serif]
Bu sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim. Veya bununla ilgili İzmir içerisinde beni aydınlatacak bir yeri tavsiye ederseniz memnun kalırım.. İyi günler herkese..[/FONT]

[FONT=sans-serif] [/FONT]

İstediğin kurumdan Bir sefere mahsus tayin hakkı vardır Engellilere. Aynı kurum olması şartıyla... ( belediyelerde tayini alacağız şehrin belediye başkanlığında bulunduğunuz pozisyonda açığın olması yada başkanlığın sizi kabul edeceği beyanı bulunması şartı vardır. Sadece belediyeler için geçerli özel bir durum bu...)

Yusuf islam

Selamlar Yuusuf bey sorularıma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Bu arada "Aynı kurum olması şartıyla... ( belediyelerde tayini alacağız şehrin belediye başkanlığında bulunduğunuz pozisyonda açığın olması" gibi cümle belirtmişiniz peki kendi oturduğum yerin Belediyesinde bir açık olursa sadece Belediye kapsamında mı nakil olabilirim. Bu tür dilekçeyi kendi kurumumamı yoksa Belediyeyemi yazacağım acaba prosedürü çok fazla bilmediğim için yardımcı olursanız çok memnun olurum saygılarımla iyi çalışmalar dilerim..

Görevli olduğunuz kurumun personel işlerine bir dilekçe ile başvuracaksınız...
Tabii dilekçede gitmek istediğiniz yer de yer alacak, ek olarak raporunuzu da iliştirmeyi unutmayın...

Ben de mebde memurum geçen yıl bu zamanlar kazandım ilk gorev yerim osmanineyeydi meb dedim. Daha hiç osmanineye başlamadan yaşadığım şehre aldırdım bi kere mahsus tayin hakkımı kullandım bildiğim kadarıyla bir kere il içi bir kere de il dışı halkımız var

mebde hızmetlıyım geçen yıl atandım ama engellı olarak tayın hakkımı kullanmadım.bu yıl memur olmak için ekps ye gırdım ve tercıhn yaptım.eger memur olarak bır ıle atanırsam farklı kurumlardan bırıne atanmış olacam.bu hakkımı kullanıp kendı ılımde kalabılırmıyım....

eminserin

Evet.. Örneğin X şehrin belediyesine atandınız. tain olmak için istem yaptığınız belediyenin çalıştığınız pozisyonda açığı olması gerekir. Rabbim hayırlısını nasip etsin ALLAH'a emanet olun

söz konusu yönetmelik kapsamında bazı kurumların dısında yararlanan bir engelli yoktur.örnek sağlık ve meb.

Üst Alt