Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memura amirinin izni ile istediği saatler arasında mesai düzenlenebilir mi?

Prens Ernak

Yasaklı Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
Ancak engelliler için; engel durumu, hizmet gerekleri, iklim ve ulaşım şartları göz önünde bulundurulmak suretiyle günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süreleri merkezde üst yönetici, taşrada mülki amirlerce farklı belirlenebilir’’.

https://www.engelsizkariyer.com/Yazi.aspx?id=32

Ortopedik engelli bir çalışanımız var, dairesine dilekçe verdi, dilekçesi de uygun görüldü, 2 saat az çalışıyor, 10 da mesaiye başlıyor 5 de bırakıyor, engelli memurun mesai saatlerinin düzenlenmesinde yukarıdaki mevzuat var, başka mevzuat var mı bilmiyorum, ama ucu açık, acaba en az kaç saat çalışabiliyoruz,
Birde bizim diğer engelli arkadaşımız evden çalışıyordu, bir kaç ay önce vefat etti
bilmiyorum tüm kurumlar mı böyle, bizim kurumda bir tölerans var.
Zaten ilk işe girdiğimizde bir amir burada işinizi yaptıktan sonra kurumda bulunmak zorunda değilsiniz anlamında birşeyler söylemişti.

Merhaba,

Bu durum hakkında bende konu açmayı düşünüyordum. Milli Eğitimde bir okulda VHKİ olarak çalışıyorum. Atipik Psikoz hastasıyım. Okulda odada tekim kalabalık ortamlardan kaçmaya çalışıyorum yoğun streste çok kötü oluyorum. Çıkış saatim 17.00 öğle arasını kullanamıyorum çünkü kalabalık olunca stres yaşıyorum. 17.00 de çıkıncada dışarısı bir çok kurumunun mesaisinin bitmesi nedeniyle aşırı derece kalabalık oluyor ve bu beni kötü şekilde etkiliyor. Saklana saklana hızlı hızlı ara sokaklardan eve gitmeye çalışıyorum. Bu durumu belirtsem en azından öğle arasını kullanmadığımıda belirtsem 16.00 gibi çıkma imkanım olur mu?
Teşekkür ederim.

Abraphq hocam bizim kurumda engelli bir personelimiz 10'da mesaiye başlıyor 5'de bırakıyor,
istersen onun yazdığı dilekçenin içeriğine bakabilirim.

Size zahmet olacak. İçeriği konusunda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

Abraphq hocam dilekçeyi okudum, dilekçesine 657'nin aşağıdaki 100. maddesini atıf olarak yazmış, servis araçları ile yaşadığım sıkıntıdan dolayı da diye mazeret sunmuş, yani bu maddeye istinaden günlük 2 saat az çalışıyor, sabah 10'da geliyor, akşam 5'de çıkıyor, dilekçeyi kendi dairesine hitaben yazmış, birimi uygun görmüş, daha sonra dilekçeyi özlük dosyasına takılması için bize havale etmişler,

(Ek fıkra: 13/2/2011 - 6111/104 md.) Ancak engelliler için; engel durumu, hizmet gerekleri, iklim ve ulaşım şartları göz önünde bulundurulmak suretiyle günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süreleri merkezde üst yönetici, taşrada mülki amirlerce farklı belirlenebilir.

hastaneler yoğun olduğu için hastanede çalışanlar için biraz sisli bir hava hiçbirşey belli değil hayırlısı el insaf...

Üst Alt