Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memura nöbet yazılabilir mi?

xkatip74

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
28
Arkadaşlar bartın adliyesinde zabıt katibi olarak çalışıyorum. %42 ortopedik engelliyim ve raporum maliye bakanlığı tarafından da onaylandı, amirlerim tarafından sabah 08.00 ve akşam 20.00 saatleri arasında tarafıma infaz nöbeti yazıldı, bu kanunen mümkün mü? Bilgisi olanlar yazabilirse sevinirim saygılarımla.

Devlet Memurları Kanununa göre engelli memurlar kendi isteği dışında gece nöbeti ve fazla mesai nöbeti tutamazlar.

Yücel bey yani bana yazılan bu nöbet kanun dışı bir uygulama mı sizce?

Evet öyle diyebiliriz zira 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 101. maddesi aynen şu şekildedir.

Madde 101 – (Değişik: 132/2011-6111/105 md.)Günün yirmidört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan Devlet memurlarının çalışma saat ve şekillerikurumlarınca düzenlenir.Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve herhâlde hamileliğin yirmidördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyasıgörevi verilemez. Engelli memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. (2)(3)

Daha ayrıntılı bilgi http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.657.pdf adresinden ulaşılabilir.

Ben bu işleme karşı nereye itirazda bulunabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

işyeri gece nöbeti kelimesini baz alarak nöbet bitiş saatini akşam 20.00 olarak belirlemiş o nedenle

bulundugunuz il idarelerinde yani valilikte özürlü hakları danışmanlığı var oraya aksettirebilirsiniz durumunuzu size yardımcı olacaklarına eminim

Üst Alt