Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurlar çalışma yaşamında hak ihlallerine uğrarlarsa nereye başvurmalı?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
arkadaşlar hepimiz kamuda ve ozel sektörde engelli kadrosunda çalışmaktayız
ben engelli memurum sormak istedigim kamuda engelli memurların haklarının ihlal edildiği durumlarda nasıl davranılmalı nereye başvurulmalı izlenilmesi gereken yollar nelerdir bunları sormak paylaşmak öğrenmek öğretmek istiyorum bilgisi olan herkezin paylaşımlarını bekliyorum

-örneğin bir engelli memur idari izinli sayıldığı kar tatilleri veya engelller haftasının ilk gunu verilen idari izinde çalıştırılmaya zorlanan izin verilmeyen engelli kişi ne yapmalı
-örneğin engellinin kapasitesini çok çok aşan iş yükü ile görevlendirilmiş o iş yerinde normal statüde çalışanlardan fazla iş yaptırılmaya zorlanan bir engelli kişi ne yapmalı
-örneğin engelli normal ayırımı yapmayan kurum hakkında ne yapılmalı
-örneğin şefi,amiri,müdürü,komple kurumu aynı kafada olan kamu kurumunda çalışan engelli ne yapmalı nereye başvurmalı

bu örnekler ve problemler kalem kalem çoğaltılabilir arkadaşlar aklınıza gelen hem problemleri hemde yapılması gereken izlenmesi gereken çözüm yollarını yazmanızı paylaşmanızı bekliyorum teşekurler.

selam arkadaşlar

öncelikle kendimde bir kamu personeli oldugumu belirterek şu memurları içinde bende olmak kayıdıyla haşlamam lazım sonrada çözümü anlatayım :))

1 ) kamu da çalışan kişilerin % 95 embesile kurban olsun
2 ) memurlar görerek ögrenir kanun okumayı bilmezler
3 ) kanun okumayı bilenlerin % 75 i anlayış özürlü sağlam kişilerdir
4 ) üstlerinden biri laf söyleyecek diye ödleri kopar ( ama vatandaşa aslan kesilirler )
5 ) herşeyi bilen ama aslında hiçbirşey bilmeyen canlılardı

bu yukarıda saydığım şeyler bizim toplumun genelinde vardır memur olunca belirgenleşir :))

çözüm ise

memurların en korktugu şey yani üstleri ve yazılı belgelerdir . kıssacası hakkımızı isterken sözlü bir istemde bulunup tartışma yapmak yerine yazılı olarak kurumdan bilgi istemekle yaparsak sorun çözülür bu hep böyle olmuştur. gelen yazıyı hoplaya hoplaya yerine getirirler

saygılar sunarım

güzel cevap eline sağlık Dadaş..
evet arkadaşım kamu lafla iş yapmaz yaz dilekçeni önce amirine, olumlu olmazsa üst amirine derken devlet içinde ki amir hiyerarşisine uyman lazım..bimer e bile direk yazmak aslında üstüne gidilse bu silsileye uyulmadığı için ceza gerektirir. ha hepsinden sonuç alamadın mı o zaman başvurduğun tüm makamların tarih ve sayısını vererek yaz Bimere ve bağlı olduğun kurumun denetim hizmetleri daire başkanlığına.

Üst Alt