Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurlara şart aranmaksızın yeşil pasaport verilmesi!?

cemkaleli

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
28
Arkadaşlar engelli bireylerin sosyal hakları olarak yeşil pasaport alma hakkı olması gerektiğini düşünüyorum bu konuda bi yasa önerisi verilmişti sonuçlandı mı bir gelişme var mı bilgilendirir misiniz ?

Onu engelli olma ile bağdaştırmadım
Böyle bir şeyi yapılacaktı tüm memurlar yapıldı ya da belli seviyedeki şartlar ki memurlar yapılsın

Engelli olmakla bunu nasıl bağdaştırdığını anlayamadım

3/1 ine gelene kadar 18 yıl çalışmam gerekiyor en az o zamana kadar ben emekli olurum :) bence engelliler olarak en azından yeni yerler görmemiz hakkımız diye düşünüyorum çünkü en azından piskolojimize iyi gelir

Hocam halen anlayamadım
Bu engelliler için değil tüm memurlar için gecerli

Yeşil pasaporta sahip olup çalıştı birinden ilçeden çıkamayan memur abimizin sosyal hakkı için ne diyoruz

Burada belki engelli personeli için yeşil pasaport alma şartlarında birtık iyileştirme yapılabilir
Ama bu sosyal veya yan hak olarak düşününmemeli

konunun başlığı zaten engelli memurlar için hocam engelli bireyler için değil tam izah edememişim yada konu başlığını okumamışsınız

Neden memura ? Memur insan da özel sektördeki şerefsiz mi ?
Özel sektörde ki çalışmıyor mu ?

İllaki yurt dışına gitmek istiyorsan çıkart pasaport öde yurt dışı çıkış harcını tatilini yap gel yeşil pasaport için bir üst düzey biri yada doktor olman lazım onunda bazı kuralları var

Memur değilim diye burda laf kalabalığı yapma

niye böyle birşey yapılsın bende anlamadım. Konunun engelli olup olmamakla uzaktan yakından ilgisi olduğunu düşünmüyorum

fenerbahçe taraftarı engelli memurlara yeşil pasaport talebi gelecek yakında :)

Şunun için olabilir, yakın zamanda yeşil pasaporta hak kazanamadan kamudan emekli oldum.
6 yıl daha çalışsaydım benimde sorgusuz sualsiz şartsız şurtsuz yeşil pasaportum olabilirdi.

Nasıl sen 25 yıl çalışmadan emekli olabiliyorsun diyemiyorsak, niye belli kadro ve dereceye gelmeden pasaport nasıl alabiliyorsun da diyemeyebiliriz.

Şahsen yeşil pasaport talebim yok, evden de çıktığım yok zaten.

Ama engelli bir birey belli kademe ve dereceye kadar çalışamıyorsa emeklilikte olduğu gibi pozitif ayrımcılık uygulanabilir.

Yine kendimden örnek verirsem yeşil pasaport için değilde çalışan memur maaşı ile emekli memur maaşı arasındaki uçurum için bile 6 yıl daha çalışılabilirdi.

Anlamayanlar için özetle engelli memur yeşil pasaport alabilecek kademeye kadar çalışamıyorsa pozitif ayrımcılık uygulanabilir.
Arkadaşın talebi haklı bir talep bence.

Ne zaman olur, olur mu? olmaz mı? bilemiyorum ama engelli memurlar için hiç bir şart aramadan yeşil pasaport verilmesi ile ilgili bir kanun teklifi var.

Çok yurt dışı gezmek, görmek istiyorsanız basın parayı gidin. Yeşil pasaporta bel bağlarsanız daha çok beklersiniz gibi gözüküyor.

Engelli memurlar için 3.dereceye gelmek baya zor. En azından engelli personele derece olarak 5'e gelenlere verilebilir.

Herşey para ile çözülemiyor bazen istediğin kadar para bassanda bazı ülkeler daha önce ülke gezme geçmişin olmazsa sana vize vermeyebiliyor

@cemkaleli,
Çok doğru, vize randevusy almak ölüm zaten. Sizin meslek nedir? Her memur 3. Dereceye düşebiliyor mu, mesela milli eğitimde çalışan düz memurlar, bakanlıklarda çalışan düz memurlar? Yoksa sadece öğretmenler ve bazı hizmet sınıfları mı alabiliyor? Genel idare hizmetleri sınıfındakiler alabilir mi?

@cemkaleli, Peki önce vizesiz ülkeleri gezerek pasaport işletmenin vizeli ülkelerden vize alma konusunda bir faydası olmaz mı?

Üst Alt