Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurlarda rapor oranının emeklilik süresine etkisi var mı?

ali79

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
1
Mrblar benim burdaki yazılardan anladığım kadarıyla bir özürlü memur emekli sandığından 15 yılı doldurduğunda isteğe bağlı emekli olabiliyor.
Şuradaki linkte ise derecelere göre emeklilik oluyor yazıyor.

Yani şimdi burda durumum 2004 de özürlü kadrosunda %60 raporla memurluğa başladım. Bir hafta sonra da vergi indirimi için yine %60 rapor aldım. Ancak Ankara bu raporu %45 düşürdü bu durumda 15 yılda mı yoksa 20 yılda mı emekli olcam
hala bunu öğrenmiş deyilim

bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

İyi çalışmalar.

İşe giriş ve engel oranına göre emeklilik şartları ssk ve bağkur içindiri.
emekli sandığı mensubu memurlarla alakası yoktur.

Siz 15 yıl da emekli olabileceksiniz.

Teşekkürler ufukalp bu 15 yıl şu an yeni özürlü kadrosuyla memur olan birisi içinde geçerlimi?

En son yürürlüğe giren 5510 sayılı sgk kanununa göre,işe özürlü kontenjanından girenler için yeni bir düzenleme yapıldığını duymadım.
Ama yeni yasayla;sonradan sakatlanan ya da girerken normal atamayla giren engellilere erken emeklilik getirildi sanıyorum.(Engel oranına göre farklı süreler var.)
Tam olarak emin değilim.

Ufuk'Un dediği gibi, memurluğa sakat statüsünde başlayan kişiler 15 yıl hizmet süresi ile emekli olmayı hak ederler.
5510 sayılı yasa, hem sonradan sakat olan memurları hem de 1 ekim 2008'den sonra ilk defa memur olan sakatları kapsıyor.

Anladım tşk ederim paylaşımınıza

OturanBoğa;

Evet yasa aynen böyle diyor.Ancak emekli sandığı maalesef sorun çıkarmakta ve yeniden rapor talebinde bulunmakta.
Siz Memurluğa başlangıçta,engelli olarak işe giridiğiniz için 15 yıl hizmetle emekli olabilirsiniz.Sizin ` raporunuz olmasına rağmen,neden yeniden rapor alma ihtiyacı duydunuz?

Bu soru sanırım bana Memurluğa başladığınız zaman vergi indirimi için vergi dairesine müracat edersin orasıda hastaneye sevk eder vergi indirimi raporu için o raporda Ankara ya gider orda kurul yeniden değerlendiriyor zannedersem tabiki o zaman da raporumu düşürmüşler %45 itiraz hakkında olmuyor zannedersem yani 3 de bir faydalanıyorsun vergi indiriminden ordanda kar ediyor maliye :)

Bu soruyu sormamın nedeni;Vergi indirimli rapar memurun emekliliğini etkilememekte.

Bir arkadaşın durumuda ilk işe giriş 1990 yılı normal kadrodan işe girmiş ama özürlü (askeriyeden muaf raporu var askerlik yapmamış) ama normal kadrodan işe giriyor. 2002 yılında %55 raporla vergi indiriminden yararlanmaya başlıyor.
Şu an engelli kadrosundan emekli olabilirmi?

İşte o arkadaşına yeni yasayla emeklilik hakkı getirildi,önceden yoktu.
Ama 15 yılda olmayacak,işgücü kayıp oranına göre değişecek.

aklımdaki sorular yanıtını buldu cevaplar için tşk ler 5 sene doldu 10 senem kaldı bakalım hayırlısı

Öyle taşkın kardeş,sizin için sorun yok,15 yıl doldu mu tamamdır.

2008 den önce engelli kontenjanında işe başlanıyor ama vergi indiriminden yararlanılmıyor bu durum da da 15 yılda emekli olunabiliyormu cevap için şimdiden teşkrler...

Memurlarda vergi indiriminin maaşa olan az bi katkısından başka hiçbir etkisi yoktur.
Evet vergi indirimi olmasa da 15 yılda emekli olunabilir.

Üst Alt