Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurların emekliliğe esas kadro ve dereceleri hakkında..?

erenesmir

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Eşim ortopedik engelli. Kendisi 2010 yılında bir kamu kuruluşuna engelli memur kadrosundan göreve atandı. İlgili kanunda bildiğim kadarıyla iki yıllık yüksek okul mezunu Engelli memurların emekliliğe esas derece kademe olarak 7/2 den göreve başladığı şeklinde. Ancak bulunduğumuz ilçede eşimin bordrosunda emekliliğe esas derece ve kademesi bugün itibariyle 10/3, hak aylık derece ve kademesi 10/3 olarak görünüyor. Emekliliğe esas olan derece ve kademesinin 7/3 olması konusunda bağlı bulunduğu ilgili kurumun yetkililerine uyarıda bulunduk. Ancak yetkilinin bize söylediği şudur: Emeklilik derecesi ile hak aylık derecesi aynı olur, farklı olmaz şeklindeydi. Bu nedenle şuanda emekliliğe esas derece kademesi bordrosunda 10/3 olarak gözüküyor. Doğrusu bu şekilde mi? bu konuda bizi aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkür ederiz.

engelli memurlar ile normal memurların derece ve kademeleri aynıdır.önlisans mezunu memur 10/2 den başlar.(hem maaş derece ve kademesi,hem emekliliğe esas derece ve kademesi).çalışma süresi tam 1 yıl olduğu zaman 10/3 olur.2 yıl olduğu zaman 9/1 olur.eşinizin zannedersem çalışma süresi 1 yıl ile 1 yıl 11 ay 29 gün arasında.onun için şu an derece ve kademesi,10/3 tür.tam 2 yıl yıl olunca 9/1 olur.genelde emeklilik ile maaş derecesi aynı olur.ancak eşinizin SSK (işçi statüsü) olarak çalıştığı günler de varsa,emeklilik derecesi ile maaş derecesi farklı olabilir.

ben öğretmen olarak 2010 da engelli kadrosundan 4 yıllık mezunu olarak göreve başladım. ben de diğer normal öğretenler gibi öğretmenlerin başlaması gerekn 9/1 den başladım göreve. yani turkuaz arkadaşın da dediği gibi derece ve kademe konusunda engelli ile normal memur arasında fark yok diye biliyorum ben de. turkuaz arkadaş güzel açıklamış hepsini katılıyorum ben de..

Üst Alt