Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurların kadro derecesi ne anlama geliyor?

emre_61ts

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi aksamlar. Ben gecen hafta Sakaryada engelli memur olarak hizmetli kadrosundan işe başladım. Kadro derecem 10. Acaba derecemin 10 olması diğer memurlardan düşük olduğumu mu gösterir?

10uncu dereceden nasıl başladınız öğrenim düzeyiniz önlisans mı? bu derece öğrenim süresine göre başlar aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz

VENYRV.jpg

ozaman 13/3 olması lazım dereceniz , düz lise ise, meslek lisesi ise 12/2, maaşınızı aldığınızda e devletten bodronuza bakarsanız orda yazar. bu dereceler aşağı doğru gider yani 12-11-10-9 diye yükselirsiniz. her yıl bir kademe her 3 yılda bir derece ilerlersiniz. lise mezunu olduğunuz için en son 3üncü dereceye kadar çıkabilirsiniz. o yüzden en kısa zamanda bir açıköğretim programına girip lisans yada ölisans diploması almaya bakın.
dereceler memurlar arasında fazla bir ayrıma yol acmaz, mesela derecesi 7 olan bir hizmetli sizinle aynı kadroda olan, bunun size emir verme gibi bir yetkisi yoktur. ama tabi işte ben şu kadar yıldır çalışıyorum sen yenisin gibisinden konuşmalara elbet rastlayacaksın. fazla takma.

anladım ozgurluk peki kadromun düşük olması emekli maaşımı etkiler mi? bir de derece yükselme sınav ile mi oluyor?

emekli maaşı konusunda bişey diyemeyeceğim.
önceden şöyle birşey varmış 6 yıl iyi halden yani disiplin gibi durumlar yaşamazsan ve amirinin verdiği puan doğrultusunda, 1-2 derece gibi ödül olarak veriyorlarmış ama böyle bişi artık yok. birinin bu bilgilerini görmüştüm derecelerinin yıllara göre artışını göstermişti, 2 derece birden atlamıştı bir yılda, diploma filan vermeden,nasıl olduğunu sormuştum böyle demişti ama artık yokmuş bu sanırım.
eğitim düzeyin ve çalıştığın hizmet verdiğin süreye göre artıyor. önlisans lisans yüksek lisans diplomaları verirsen derecen baya bir artar. derecen arttıkça maaşında artar.

benim bildiklerim bunlar. başka ne tür yararları oluyor onları bilmiyorum. ama bu derece emir konusunda bir ayrıcalık tanımaz aynı kadroda olduğunla. sen yenisin diye ayrımcılık yapılırsa bilemem

ayrıca engel durumunuz bu dereceleri etkilemez haberin olsun

peki çalıiştığım kurumda bana bir yıl boyunca stajer olacağım söylendi. nasıl bişey bu stajerlik? eğer o bi sene doldugunda iş yapamıyosan memurluktan atılma gibi bişey sözkonusu olabilir mi?

yapabileceğin bir iş bulurlar iş yapamıyorsun diye atmazlar. memuriyete aykırı şeyler işlemediğin sürece birşey olmaz. puanını zaten amirin vericek, sen işini düzgünce yaptıktan sonra kimse kimsenin ekmeği ile oynamaz.

Ekpss derece kdem

Arkadaşlar ben ekpss ortaöğretim ile yeni atandım. Tercih yaparken çankırı meb hizmetli derecesi 10 gözüküyodu ama atandığım okulda müdür sisteme 13/3 olarak girmiş bu normalmi yardımcı olursanız sevinirim

lise mezunu isen 13/3 den başlarsın sorun yok, ösym nin tercih klavuzunda yazanlara aldanma, aşağıya tablo ekledim

9G7yEo.jpg

hizmetli 13 den başlar kardeş normal sen yanlış biliyon

Anladım kardeşim tercihlere derece 10 gözükünce acama bi sıkıntı mı var dediml

Arkadaşlar bide bu vergi indiriminden yararlansam maaşda ne kadar bi artış olur

ben 3üncü derece vergi indirimi aldım, 31,5 lira eklendi maaşa

• %40-59 arası olanlar 3.Derece,
• %60-79 olanlar 2.Derece,
• %80 ve üzerinde olanlar 1.Derece vergi indiriminden yararlanır.

benim merak ettiğim emekli olduğumuzda 1/4 ten mi emekli olacağız, yoksa bulunduğumuz derece/kademeye göre mi emekli maaşı alacağız?

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt