Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurların Lojmanlar hakları konusunda Kamu Denetçiliği Başvuru Sonucum

uNiQuE_54

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
3
Engelli memurların lojman başvurularında; engelli yakınlarına da ek (+40) puan verilmesinde ayrımcılık yapıldığından ve ek puan verilmesi konusunda Kamu Denetçiliğine başvuru yapmıştım. Sonucu itibariyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Tavsiye kararı verilmiş olup, Bakanlıkça Kamu Konutları Yönetmeliği sıra tahsisli puanlama cetvelinde engellilere özel tedbirler yapılarak düzenlenmesi amacıyla Tavsiye Kararı verilmiştir.
İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna da şikayette bulunmuştum ayrıca onunda sonucunu yakın zamanda bekliyorum.

İlgili Kararı buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Ben de kamuda memurum ve eşimin engelli raporu var. 40 puan gelir diye başvuru yaptım ancak kurumum eşinizin sigortalı çalışan olmaması lazım dedi. Bu çok büyük bir ayrımcılık

@smnbr,
Aynı benim durumda sizin gibiydi kurumum aynı cevabı verdi 2 sene önce. Bende konuyu Kamu Denetçiliğine başvurdum. Kurum beni haklı görerek puanlama cetveli düzeltilmesi için tavsiye kararı verdi. Ayrıca insan hakları ve eşitlik kurumuna da puanlama cetvelinde engelliye puan verilirken engelli eş' e puan verilmemesi ayrımcılıktan dolayı başvurmuştum, orada henüz cevap verilmedi yakın zamanda karar çıkar. Birçok arkadaşımız vardır eminim ki inşallah insan hakları kurumundan da güzel bir cevap gelir baklalım.

Bu kararın bir yaptırımı yok sadece tavsiye. Niteliğin de bir karar

@nikola_tesla,
Öyle maalesef . Dava açılıp kazanılmadıkça , Yönetmelik değişikliğine gitmesi zor kurumun

8 yıldır çalısıyorum bu kamu laojmanları kadar torpılın döndüğü baska bırsey görmedım

Arkadaşlar, engellilere lojman puanlamasında +40 Kamu denetçiliğinin verdiği tavsiye kararına istinaden yönetmeliği değiştirildi. Bende buna istinaden başvurdum tavsiye kararı verildi tavsiyeye uymazsa KDK'nın sorgulayacağı konudur. Ben başvuran olarak dava açmam gerekir ama maddi ve manevi yönünden tek başıma baş edebileceğimi düşünmüyorum.

Ayrıca ben bireysel olarak başvurdum, ancak benim gibi düşünen ve mağduriyet yaşayan engelli arkadaşlarımda KDK'ya başvurursa birden fazla tavsiye kararı çıkar, dikkat çeker ve belki bir düzeltme yaparlar ama benden başka başvuran olmazsa sonuç olumsuz olur elbette bir şey yapmazlar.

Halbu ki KDK ya başvurmak zor değil ücretli değil bu sebeple mağduriyet yaşayan arkadaşları aynı konuyla KDK ya başvurabilirsiniz hatta dilekçe ve benzeri destekte sağlarım. Ben kendime göre haklıyım. Ben kendi adıma başvurmuş olabilirim ancak sonuç herkesi ilgilendiriyor.
Kalın sağlıcakla..

Ben bugün. Sendikanin hukuk bürosu aradım. Emniyet genelgesinde ,yüzde 40 ve üzeri rapor olanlara. Ek 10 puan verilir diye ibare Var
beni Arıyan muhterem bana böyle bilgi verdi.
Saygılar

Üst Alt