Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurların sendikal talepleri

mssql

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bu toplu sözleşme döneminde engelli memurlarla alakalı bir kaç madde de olsa eklettirmek için burada talep listesi hazırlayalım ve bir metin oluşturup ilgili sendikalara ve kamuda ilgili makamlara iletelim. Siz de madde olarak eklerseniz hazırlayıp bu talepleri iletmeye başlayalım. Talepleri çok özele indirmeyelim belli başlı elzem olanları vurgulayıp almaya çalışalım. Çok özele inmeden hazırladığım liste:

1-5510 sayılı kanuna göre emekli olan engelli memura 1.200 TL maaş bağlanmakta. 5434 sayılı kanunun taban emeklilik maaşının uygulanması.

2-Engelli memurların izin sürelerinin 10 yıl süresi beklenmeden asalet onayı ile 30 güne çıkarılması.

3-Engelli memurlar erken emekli olduğu için derece artışlarından faydalanamamaktadır. Bu sebeple her 2 yıla bir derece verilmesi.

4-Memurluktan önceki hizmetlerinin, hizmet sınıfı ayırt edilmeden maaşa tabi derece kademeye eklenmesi.

5-Yardımcı Hizmetler sınıfında çalışan engellilere bir üst sınıfa geçişte pozitif ayrıcalık tanınması yada direk geçirilmesi.

6-Mezun olunan bölümün hak sahibi yaptığı kadroya sınavsız, kurum kadro durumuna göre atama yapılması.

Aynen ben mesela teknik bi bölüm mezunuyum ama bulunduğum kurum görevde yükselme zaten kolay kolay açmıyorda açtığında da benim mezun olduğum bölümle ilgili bi kadro açmıyor dolası ile teknik maaş alamıyorum..
Emeklilik maaşı en birinci olması gereken konu zaten...

Üst Alt