Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurların üniversite okumasında bir kolaylık sağlanıyor mu?

ozanisius

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;
Ben bir özel üniversitede burslu mühendislik okuyordum. Kemik rahatsızlıklarım ötürü kemiklerim kolay kırılıyor. Yine bir kaç kere kırıldı, okulu dondurdum. Zamanında bitmediği için burs kaybettim. Maddi durumum okulu bitirmeye yetmedi. Ben de E-KPSS'ye girmeye karar verdim. Seneye gireceğim. Olur da kazanırsam, bu arada yeniden ÖSS'yi kazanırsam yada af vs okula dönersem, örgün eğitim ile memurluk bir arada yürütülebilir mi? Engelli memurların iş zamanı işten çıkıp okula, derse gitme hakkı olabilir mi sizce? Aratınca -yorum olsun, mevzuat olsun- pek bir şey bulamadım. Ben de burada tahmin yürütenler, bilenler, benzer bir duruma denk gelenler olabilir diye foruma yazayım ve sorayım dedim. Ne dersiniz? İkisi bir arada yürütülebilir mi?

2. öğretim ile devam edebilirsiniz ancak. Yeter ki saatleri çakışmasın.

ozanisius

Günlük Mesai Saatini doldurmak zorundasın çalışırken eğer mesai saati okula gideceğim dersen 8 saatlik mesaisini amirin isterse gece işe çağırarak yaptırabilir ama bir şekilde günlük 8 saatlik mesaini doldurmak zorundasın ve amirin de bunu sana günün herhangi bir saati yaptırabilir

ozanisius

Diyebilirler okumana engel olamazlar ancak günlük 8 saat mesaini doldurmak zorundasın amirin 8 saat seni günün herhangi bir zamanı çalıştırabilir kanunen öyle

ama memurluk vardiyalı değilse nasıl çalışacakki bence kurumuna göre değişebilir bende bir soru sorayım engelli memur için en rahat kurum hangisidir ve memurken üniversite okumaya en verişli kurum nedir? imamlık diyen var genelde yada nöbet tutmalı kurumlardan bahsediyorlar ama engelli memur isteği dışında nöbet tutmaz diye yönerge var bu arada aklım karıştı :(

Üst Alt