Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurluk sınavları öngörüldüğü gibi ÖSYM tarafından yapılmalı!

İdeal

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 53 üncü maddesi gereğince %40 ve üzeri derecede engelli olan ve bu durumunu sağlık raporu ile belgeleyen engelliler yine aynı kanun maddesine dayanarak hazırlanan ve 16/09/2004 tarih 25585 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe sokulan ‘’Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik’ esasları dikkate alınılarak devlet memurluğuna atamaları yapılmaktadır.
Ancak engelliler kamu personeli olabilmek için gerekli olan şartları taşıdıkları halde ilgili yönetmelikteki eksiklikler nedeni ile bu haklarını kullanamamaktadırlar.
Her yıl Nisan-Mayıs, Temmuz-Ağustos ve Ekim-Kasım olmak üzere üç dönem olarak açılan ‘Özürlü Personel Alım Sınavları’ ilgili yönetmeliğin 6. maddesinin ‘c’ bendi gereğince ‘Kamu kurum ve kuruluşları, sınavları kendileri yaparlar’ olarak düzenlenmiştir.
Bu madde gereğince özürlü personel alacak her kamu kurum ve kuruluşu aynı dönemlerde kendi bulundukları illerde sınav yapmaktadırlar. Engelliler ise her yıl ilgili dönemlerde yollara dökülmekte ve il il dolaşarak açılan sınavlara katılmaya çalışmaktadırlar. Maddi gücü olmayan engelliler ise şartları uygun olduğu halde bu sınavlara katılamamakta ve kazanılmış bir hakkı kullanamamaktadırlar. Binlerce engelliyi il il gezdirmek ve sınavdan sınava koşturmak ne derece doğrudur?
Yine ilgili yönetmelik gereğince sınav sorularını belirlenen alanlarda kurumlar kendileri hazırlamakta ve soru yüzdesi, kalitesi, geçerliliği her kurumda farklılık göstermektedir bütün bunları göz önüne aldığımızda sınavların güvenirliliği de tartışma haline gelebilmektedir.
Ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yapılmaya başlamadan önce diğer kamu personeli alımında nasıl ‘torpil’ ve ‘şaibe’ dedikoduları ya da iddiaları gündem teşkil ediyor ise aynı durum şimdi özürlü personel alım sınavlarında devam etmektedir.
Tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve daha çağdaş, demokratik ve hukuki olan bir ortamda engelli personel alımını yapabilmek için ilgili sınav yılda bir kez olmak kaydı ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılmalı ve Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) olduğu gibi yine Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından puan üstünlüğüne göre yerleştirilmelidir.
bizler engelli memurluk sınavlarına katılmak için il il dolaşmak istemiyoruz. Bu sınavlara tekerlekli sandalyeli ve görme engelli veya daha farklı engelli arkadaşlar bu sınavlara katılmak için mutlaka yanlarında bir yardımcı ile sınav yapılacak illere gitmekteler. Bu da bizleri hem madden hem de manen zor duruma düşürmektedir

ARKADAŞLAR BİZLERDE TEPKİMİZİ GEREKLİ KURULUŞLARA BİLDİRELİM.
BU DURUMUN DÜZELMESİ İÇİN GAYRET EDELİM.
DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM

Ak Parti Halkla İlişkiler Başkanlığı
info@akparti.org.tr

Cumhurbaşkanlığı
T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI

Başbakanlık
BMER

ösym e bu teklif gitmiş ösym bunca işin arasında özürlü sinavi ile uğraşamayiz demiş topu meb genel müdügürlülü egitek bölümüne atmıs yani artik sınavlari meb yapiyor ve onlar optik okuyucuları ile sonucları okuyorlar aslinda bu yolda gelişme var

sınavları meb yapıyor ama sınavlara girmek için ilden ile dolaşacak mıyız?

bende sizi destekliyorum moritus
ne yapmamız gerek bu konuda

Bu konu o kadar zor ki... Yani varolan bütün sistemin değiştirilmesi gerek. Kurumlar alışmış kendi kafalarına göre sınav yapıp ilan vermeye, şimdi o güç ellerinden alınsın istemiyorlar. Hepsinden daha önemlisi de, kurumlarda onbinlerce sakat kadrosu boş olmasına rağmen, yılda 3-5 kişi alarak idare ediyorlarken, işi ÖSYM'ye kaptırmak, belki de kolayca bu kadroların doldurulmasının önünü açar. Yani bi bakmışınız tepeden inme bi talimatla o yıl 10 bin kişi kurumlara dağıtılacak şekilde ÖSYM sınavı açılmış. :) Bence bunun tedirginliği var bürokraside ve onun için böyle idare etmek hepsinin işine geliyor...

Şu otomobil ile ilgili girişimimiz hele biraz sürsün, sonra bu konuyu gündeme alabiliriz...

Her kurum kendi sınavını kendi yaptığı için,personel alımları da adil değil...Arkan güçlü değilse, eş, dost ve bir sürü şeyin yoksa olmuyor...İstersen 100 puan al,farkeden birşey olmuyor...Ben bunu bizzat yaşadım...Bu tür sınvaların merkezi yapılması daha sağlıklı olur,KPSS gibi,yüksek puan alan atanmalı...

Bülent Abi, göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim.

Engelli sınavlarının adaletli bir şekilde yapıldığını zannetmiyorum. Bir yerden adamını bulanlar emek sarfetmeden ve hakkımızı yiyerek kolay yoldan memur oluyorlar.

Bu sınavların formaliteden ibaret olduğunu düşünüyorum.

Arkadaslar bu konuda biseyler yapmalıyız su anki sınavların saglıklı oldugunu hic zannetmiyorum! ne biliyim engelli sitelerine ve resmi sitelere bildirim yazıları filan biraz birilerini rahatsız etmeden hicbirsey olmuyo!Devlette bir suru kadro bos fakat bir suru engelli arkadasımız issiz !Ozel dede durum aynı!ya ceza oduyo yada gecistiriliyor! (Engelli KPSS si gibi bir uygulama olmalı)

selam
Arkadaslar bu engellıler ıcın sınav ne zaman.? Nasıl basvurabılırım.? Bende girecem ama fazla bır bılgım haberım yok yardımcı olursanız sevınırım. TŞK

başaltı slm sınavlar 2 şikilde oluyor kpss ve işkur aracılığıyla kamu veya özel sektöre işçi statüsünde başvurular yapabiliyorsun.2. olarak kamunun kendı bünyesindeki kuruluşlara yılın 3 ayrı döneminde (nisan mayıs,temmuz ağustos,ekim kasım)memur almak için yaptığı sınavlar var.

SERKAN005 eyvalla sevgili abim cok tşk sagol..

hadi hayırlı işler başvuracaklaraa:)

Evet OSYM yapmalıdır. Ama o kadar presedür varki; Ben bunun çok zor olduğunu düşünüyorum. Umarım olur.

Ben özürlü memurum belediyede fakat olduguma pişmamım neden mi hizmetli katrosundayım ve ben harita müh.benim yükselme sınavına girmem gerekiyor ve belediye bu sınavı açmıyor .belediye başkanı isterse beni katroma ataya bilirmi.bana yardımcı olursanız sevinirim

Arkadaslar bakin 42000 e yakin kadro bos ve 60 kisi alim yapiliyor.Bu konuda ilgili yerleri rahatsiz etmezsek bu sekilde devam edicek lutfen OSYM yi ve Basbakanlıgı bu konuda mailsiz bırakmayalim.Belki biz bikmaz isek onlar bikarda bu uygulamayi gerceklestirirler! 1 kisi 2 kisi ile kurumlara ancak torpilliler girer hakkimizi ariyalim lutfen!

Kesinlikle, ana böyle torpil olaylarının önüne geçilir...

bu konuda Genel Yayin Yönetmeni OTURANBOĞA "arabam benim bacaklarim" gibi kampanya yapmali maddeler halinde isteklerimizi siraya dizmeli ve ilgili tüm yerlerin mail adresini yazmali "aloo emekliler" banneri gibi sitenin köşeşinde dönmeli herkes bakip mail atarak destek vermeli anca böyle sesimizi duyurur ve isteklerimizi yaptiririz yoksa böyle her kurum kendi sinav sorusunu kendisi hazirlarsa ölme eşşeğim yaz gelsin

zaten arkadaşlar bu tur sınavlar AK PARTI nın kadrolaşması demek tır bole sacmalık olurmu her kurum kendı belırlermı sınavı madem her kurum kendı belırleyecek sınavları dıger kurumlar ne işe yarıyor merkez sınav kurulu nun gorevı nedır acaba sadece akşama kadar oturmakmı her kurum kendı belırledıgı taktırde sınavı bu da demek oluyorkı her kurumn kendı kadrosunu kendı duze bılır demek oluyor bence bence bu tur sorunlarımız dernkeler olarak deılde sıteler olarak duzenlemeyız hakkımızı bız kendımız aramalıyız yıllarca dernekler ne yaptıkı bızım ıcın bır dernegın kac yuz uyesı ola bılır oysa sıtelerımıze baktıgımız zaman mılyonları gore bılıyoruz hep bırlıkte neden hareket etmıyoruz işte bıze fırsa bundan daha ıyı fırsatmı olur :?

Ben şahsen aklıma gelen bir çok yere daha önce bu konuyla ilgili olarak mailler yolladım; ancak ya hiç cvp vermiyorlar ya da baştan savma cevaplar veriyorlar: "Şu an üzerinde çalışıyoruz" gibi... Tabii ki bu bireysel olarak yapılabilecek bir şey değil, bu sorundan şikayet eden herkesin birlik olması gerekiyor. Ancak şu var ki bu sınavların merkezi olması özellikle kurumların işine gelmiyor. Fotokopi ile uydurma sınavlar yapmak varken, dilediği gibi davranıp, at koşturmak varken bunu istemezler. Engellilerin istihdamında tek sorun da zaten sınav da değil. Benim adil olmadığını düşündüğüm bir durum da örneğin; %40 engelli biri ile engel oranı cidden hayatına sorun oluşturan engel oranı yüksek insanlarla aynı kefeye konulması. Şunu hepimiz biliyoruz ki örneğin %40 engelli olan birisi özel sektör de dahil olmak üzere bir çok yerde iş bulabiliyor hatta özel sektör özellikle engel oranı düşük insanları alıyor. Ancak örneğin tekerlekli sandalye kullanan bir engelli bu şansa sahip değil. Yine %40 engelli biri her türlü eğitim hakkından büyük zorluklar çekmeden yararlanabilirken t.sandalyeli vb. bir engelli bunlardan ne kadar özgürce yararlanabilir hepimiz biliyoruz. Peki bu sınavlar da öncelikle korunması, dezavantajının avantaja çevrilmesi gereken kimdir? Kısacası o kadar çok şeyin değişmesi gerekiyor ki şahsen bu tip köklü değişikliklerin olmasını da hiç mümkün görmüyorum (umarım yanılırım).

Engelli kadroları torpille doldurulmadan ÖSYM tarafından merkezi sınavla yapılmalı

Kadrolar torpille doldurulmadan biran once OSYM tarafindan engelli KPSS gerceklestirilmeli yoksa cok gec olucak!
Konunun site yoneticimiz Sayin Oturanboga tarafindan gundeme alinmasini rica ederim.

Sınavı kazansın hele sizin çocuk sonrası bize ait gerisini bize bırakın mülakatta hallederiz deniliyor büyüük abiler dayılar tarafından.. Malesef torpil ile dönüyor bu çark.. Benim merak ettiğim hep torpilden şikayet ediliyorya mesela bu sınava giren ve torpil yapabilecek bir arkası olan kaç kişi "yok ben torpil istemem hakkımla kazanmak isterim nasipse olur" der?..:)

Kul hakkıdır ama geçim sıkıntısı unutturuyor insanlara hakkı hukuku "nefsiii nefsii" dedirtiyor.. Ben torpil yaptırana da yapana da kızmıyorum bizi bu hale getirenlere lanet okuyorum.. Düzen çok fena bozuldu çoook.. Allah yardımcımız olsun...

Ne yaparsanız yapın kurumlar kendi sınavlarını kendileri yapıyorlar 2007-2009 yılları arasında tam 18 adet yazılı sınava girdim ankara 3 kez mardin 2 kez şırnak 1 kez malatya1 kez elazığ 2 kez

Merhaba arkadaslar sitelere hep yazdım gönderdim
insallah güzel gelişmler olur

arkadaslar merhaba
04/08/2010 tarihinde göndermiş olduğunuz elektronik posta tarafımıza ulaşmıştır.

Elektronik postanızda yer alan talebinizle alakalı olarak Cumhurbaşkanlığınca yapılacak bir işlem bulunmamaktadır.
ben cumhurbaşkanlığına meil attım ve bunu göndermişler bana.:(

Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza gösterdiğiniz yakın ilgiden dolayı kendisi adına size teşekkür eder, en iyi dileklerimizi sunarız.

Üst Alt