Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memuru da emeklilik için hastaneye mi sevk ederler?

teasolves

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Hastaneden aldığım sizofren raporuyla emeklilige basvurursam beni tekrar hastaneye sevk ederler mi ?

işe girşiniz notmalse sonradan şizofren raporu aldıysanız evet ederler

teasolves

Memur (4c) statüsünde emeklilik söz konusu olduğunda kurum sevki ile rapor almak şart. Eldeki rapor emeklilikte bir işe yaramaz

Saçma bi soru olacak ama yinede soracağım. Ankarada hangi hastaneye sevk ederler. Bide psikolojik olduğu için hastaneye yatırırlar mı.

kardeşim burda yazanların bir çoğu dogru bır çogu yanlış benım 3 hastalıgım var ve artı bırde pskıyatrı hastalıgım var .süreklı raporum ve vergı ındırımımle engellı kadrosunda çalışıyorum.memurum.bu konuyu sordum ben ınsan kaynaklarına gunu geldıyınde raporun süreklıyse dırek emeklı olursun dedıler.yanı yenıden rapor almana gerek yok dedıler.burda süreklı yenı rapor dan bahsedılıyor.engellı kadrosundakı bır kışının emeklı olurken zaten ..dur senı bır hastaneye sevk edelım bakalım engellımısın deyilmisin ona göre senı emeklı edelım demesı mantıga aykırı zaten...

gönderirler pasini

teasolves
hastaneye yatırma hakları yok ankarada istediginiz hastaneye sev edebilirler siz kurumunuza deyin ben bu hastanede tedavi oluyorum deyin

paranoya gene saçmalamaya başladın neye göre yatıramazlar dıyon .sen rapor almaya kalk doktor yatırcaz tedavı edecez olmsa tedavıye cevap vermesen rapor verırım derse ne yapabılırsın.burda konu ne sen ne dıyorsun.arkadaşım engellı kadrosunda deyılsen bır şey dıyemıycem .ama aslında rapor süreklıyse sıkıntı olmaması lazım ...bana göre

T.C
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü
Sayı : 56766929-113/1150
Konu : Maluliyet tespiti işlemleri 8 EKİM 2013
GENELGE (2013/34)
5510 sayılı “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası” Kanunu’na dayalı olarak yürürlükte olan “Maluliyet Tespiti İşlemleri Yönetmeliği” 03/08/2013 tarihli ve 28727 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanmış olup, 01/09/2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. Yeni yönetmelik ile birlikte; 2011/49 sayılı Genelge çerçevesinde iş kazası ve meslek hastalığına ilişkin hususlar devam etmekte olup, çalışma gücü kaybı tespitine ilişkin hususlar yeniden düzenlemiştir. Yeni yönetmeliğe bağlı olarak değiştirilen Genelge hükümleri aşağıda yer almaktadır.
1- SİGORTALILARIN MALULİYET TESPİTİ
1.1. Sevk İşlemleri
Sigortalıların malul oldukları iddiası ile müracaatları üzerine, sosyal sigortalar yönünden istenilen şartlara haiz olanlar, ikamet ettikleri illerde bulunan Sağlık Bakanlığı’na bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri, devlet üniversite hastaneleri, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinden herhangi birine, bunların hiçbirinin bulunmaması halinde il merkezlerinde bulunan sağlık kurulu raporu düzenlemeye yetkili Sağlık Bakanlığı’na bağlı devlet hastanelerine sevk edilir.
Ancak belgelenmek kaydıyla sigortalıların hastalıklarından dolayı takip ve tedavilerinin yapıldıkları yerler Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastaneleri, devlet üniversite hastaneleri ve Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinden biri ise öncelikle bu hastanelere sevki yapılır.
Yine belgelenmek kaydıyla; sigortalının herhangi bir devlet hastanesi veya Kurumca yetkilendirilmiş hastaneler dışında kalan yataklı sağlık hizmet sunucularının yoğun bakımında tedavisi devam etmekte ve başka bir hastaneye nakli hayati risk taşımakta ise; bu hastanelere sevk edilir ve söz konusu hastanelerce düzenlenen sağlık kurulu raporları Kurum sağlık kurullarınca değerlendirmeye alınır.
Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı sayılan kamu görevlileri hakkında herhangi bir nedenle doğrudan kendilerinin veya kurumlarının müracaat ve sevkleri üzerine düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarının değerlendirmeye alınmasında, sigortalıların yetkili hastanelere Kurumca sevk edilmiş olma şartı aranmaz. Yine, personel kanunlarına tabi olanların hastalıklarının kanunlarında tayin edilen sürelerden fazla devam edip etmediğinin tespitine ilişkin olarak, Kurumca yetkilendirilmiş sağlık hizmeti sunucuları tarafından düzenlenmiş raporların incelenmesinde de sevk şartı aranmaksızın kamu görevlilerinin maluliyet tespit işlemi Kurum sağlık kurulunca yapılır.

KARDEŞİM BEN BAĞKURLUYUM. BİZİ KURUM SEVK EDECEKMİŞ... ANCAK 4 C LİLERİÇİN BÖYLE BİR ŞEY ARANMAZ DİYOR. BİLMİYORUM BU GENELGEYİ YENİ BULDUM. Bİ ARAŞTIR İSTERSEN....

@pasini

kendine göre yorumlama herşeyi
opjektif bak

@anil72

nerden buldun bunu link versene anıl

Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı sayılan kamu görevlileri hakkında herhangi bir nedenle doğrudan kendilerinin veya kurumlarının müracaat ve sevkleri üzerine düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarının değerlendirmeye alınmasında, sigortalıların yetkili hastanelere Kurumca sevk edilmiş olma şartı aranmaz
o boga doğruluk payı nedir bunun ufukalp sizde cvp veirseniz sevinirim

malülen emekli

Merhaba Arkadaşlar

Ankarada memurum, piskolojik rahatsızlığım var. Kurumum beni malülen emekliliğe sevkedecek. Nereye hangi hastaneye sevkediyorlar ? Hastanede yatırıyolar mı? Bide sağlık kurulunun engelli raporu vermesi için eskiden yattığım bütün hastanelerin epikrizlerini göstereyim mi ? Faydası olur mu?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Rahatsızlığınız nedir bir de kurum niye malulen emekliliğe sevk ediyor?

Ben engelli raporu alırken eski bütün epikrizlerimi götürmüştüm evet faydası oluyor zaten götürmesende engelli raporu vermezler onları mutlaka senden isteyecekler. teasolves

Hastalığım şizofreni. 18 ay rapor hakkımı doldurduğum için emekliye sevkediyolar. psikotik seni hastanede yatırdılar mı.

Raporunuz ard arda mı 18 yoksa tüm memuriyet hayatınız boyunca mı 18 birde ek olarak 18 ay daha vermiyorlar mı?

Ben hastalığım boyunca 1 kez ve sadece 1 gün hastanede yattım. Hastalığım organik olmayan Psikotik Bozukluk

Devlet memurları kanunu'nun 105. maddesine göre akıl sağlığı hastalıkları nda 18 ay süre verilir bu süre sonunda iyileşmeyen hastalara bir kat daha izin verilir şeklinde hüküm bulunmakta

Memuriyet te kaçıncı yılınız malulen emekliliği hak ediyormusunuz bari

Yok yok sağlık kurulu yatırmıyor

Hizmet sürelerimi birleştirdiğimde 11. yılımı çalışıyorum. Ben sürenin ikisinide kullandım. Beni hangi hastaneye sevkederler. Bide kurul nasıl bişey. 3-5 doktorun önünemi çıkıyon? Senin rapor kontrol şartlı mı ?

Ben hala çalışan memurum. Ben engelli raporu için kurul önüne çıkmıştım.

Engelli raporum süreli 2 yıl

Emekli olmadan Engelli raporu ne işe yarıyor ? Kurum göndermeden nasıl rapor alıyosun ?

Engellilere sağlanan haklardan yararlanıyorsun mesela
1- vergi indirimi
2-bedava ulaşım vs..

Kurum yollamadan kendin hastaneye başvurup engelli raporu alabiliyorsun

Ehliyeti falan aliyolar mi ? Peki vergi indirimi maaşı yüzde kaç etkiliyor. psikotik

Son düzenleme:
Yok ehiyeti almıyorlar vergi indirimi maaşa 40 yada 50 lira bir etkisi oluyor bende yeni başvurdum daha almıyorum alınca yazarım sana

sgk da çalışanlar için sağlık kurulu

merhaba arkadaşlar

sgk da memur olarak çalışıyorum. 18 ay rapor aldım. Sonra 18 ay daha. yani yasal rapor hakkım bittiği için beni malülen emekliliğe sevk edecekler. Personel müdürü evraklarını sağlık kuruluna göndericez diyor. Hastaneye sevk etmeyecekmisiniz diyorum. Sağlık kuruluna göndericez bu bizim kurumun işi diyor. Hastaneye göndermeden evrakları sağlık kuruluna gönderip beni emekli edebilir mi ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

teasolves

% 60 ve üzeri rapor alman lazım saglık kuruluna sevk yapmaları lazımdı rapor alman lazımdı hangi evragı saglık kuruluna gönderiyor biraz konuyu açarmısın seni emekli edemezler öyle

sen rapor hakkını kullanmışsın 18+18 sonradan malulen emeklilik hükümleri uygulanır diyor kanun 657dmk malulen emeklilikte saglık kuruluna sevk olursun %60 ve üzeri rapor alman lazım

rapor almanız için sizi hastaneye sevk yazısı gelir büyük ihtimal gelişmeleri paylaşın

Üst Alt