Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memuru görevlendirmeyle mutemet yapabilirler mi?

volkan26

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Ben orman genel müdürlüğü eskişehire atandım %49 engelliyim ilçe çalışyırum asaletim ocak 15 tasdik oldu engelli memuru mutemet yapabilirlermi engelli olupta mutemet olarak çalışaan varmı?

volkan26,
Sen istemeden kimse sana zorla mutemetlik yaptıramaz. Ben yapmıştım bir ara bende engelliyim ama sonra bıraktım.. Şiddetle tavsiye etmiyorum. Çok zor çok...

Engelli yada degil istemiyorsan yapmazsin.

erdalakbay ah öyle olsa müdürden tayin istedik bahane hazır adam yok deyip işin içinden çıkıyorlar.

DEVLET MEMURLARI GEÇİCİ SÜRELİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİ
Bakanlar Kurulu Karar Tarihi - No : 15/01/1974 - 7/7753
Dayandığı Kanun Tarihi - No : 14/07/1965 - 657
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi - No : 31/01/1974 - 14785
BÖLÜM I : KONU VE KAPSAM
KONU:
Madde 1 - 657 sayılı Kanuna 1327 sayılı Kanunla eklenen ek 1 ve 8 sayılı Kanun hükmünde kararname ile
değiştirilen ek 2 nci maddelerde öngörülen "Geçici Süreli Görevlendirme" ile ilgili hususlarda bu Yönetmelik
hükümleri uygulanır.
KAPSAM:
Madde 2 - Devlet Memurları, 13/12/1960 tarihli ve 160 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinde belirtilen kurumlarda
geçici olarak görevlendirilebilirler.
BÖLÜM II : GEÇİCİ SÜRELİ GÖREVLENDİRME
GEÇİCİ SÜRELİ GÖREVLENDİRME HALLERİ:
Madde 3 - a) 7 ve daha yukarı bir dereceden göreve ilişkin boş bir kadronun bulunması,
b) Kurum içinden bu görevi yürütecek elemanın kısa sürede sağlanamaması,
c) Görevin, yetenekli ve iyi yetişmiş personele ihtiyaç gösteren işlerden olması,
hallerinde geçici süreli görevlendirme mümkündür.
GEÇİCİ SÜRELİ OLARAK GÖREVLENDİRİLECEK PERSONELE İLİŞKİN ŞARTLAR:
Madde 4 - Memur:
a) Görevin gerektirdiği şartlara sahip olması ve yapılacak işin mesleği ile ilgili bulunması,
b) Bu görevde çalışmayı kabul etmesi,
c) Çalıştığı kurumdaki kadronun 7 ve daha yukarı derecelerde olması, hallerinde geçici süreli olarak
görevlendirilebilir.

BÖLÜM III : GEÇİCİ SÜRELİ GÖREVLENDİRMEDE USUL
DUYURMA:
Madde 5 - Kurum 3 üncü maddede sayılan şartların varolması halinde; geçici süreli olarak görevlendirilecek
elemanları sağlamak amacıyla durumu, Resmi Gazete ile duyurur.
Madde 6 - Geçici süreli görevlendirme, Devlet Personel Dairesinin uygun görüşü üzerine, ilgili bakanlıklar ile
Maliye Bakanlığınca birlikte kararlaştırılır.
BÖLÜM IV : GEÇİCİ SÜRELİ GÖREVLENDİRİLEN MEMURUN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Gerçek sınıfınız kadronuz nedir acaba? volkan26

Bende MEB te mutemetteyim hizmetli kadrosunda, isteğim ile geçtim, mutemet hesap kitap dikkat işi gerektirir, sorumluluğun fazladır, kimseyi kast ederek demiyorum ama gördüğüm kadarıyla , bütün gün oturdugun yerde sadece çay içirerek zaman geçirmektense böyle işler adamı bilgi birikim sahibi yapar, engelliden hizmetli olmaz belki ama mutemet her türlü olur, işe yaradığının hazzıyla kendi öz motivasyonunu oluşturursun, ama yapmakta zorlanıyor isende kimse seni zorla o işe veremez, başka bir görev talep et, ayrıca;

Şunuda belirtmek isterim ki, boş gezip bedavadan maaş alan, afedersiniz ama bir boka yaramayan yığınla memur ve hizmetli var

volkan26

Sen istemezsen görevlendiremezler.

Devlet memuriyetinde sıkıntılı durumlardan biridir meslek kolu olmamasına karşın gözlerine kestirdikleri ilk çömezi çoğu zaman cebren ve hile ile o kadroya atamak :) hatta atamadan sözlü olarak görevlendirmek. Bizlerin en büyük kabahati de 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu okumamak, görev tanımını bilmemek. Başımıza bir iş gelmeden zaman zaman senelik izin, ceza, ödül vs. kısımlarına bakarak gerekli zamanlarda bu kanunlara istinaden dilekçeler yazarak hakkımızı aramamız gerekir. Ben sendikaların faydasına da inanan biri değilim. Ama sen varsa sendikanız üye ol :)

Neyse sonuç itibariyle söyleyeceğim o ki "Bilgi en güçlü silahtır" :) Kamu kurumunda memur olduysan bir şekilde ve her söylenene evet hay hay demeyen bir tipsen benim gibi :) kanun ve yönetmelikleri zaman zaman okumakta fayda var. :rolleyes:

O zaman bireysel takılıp tüm kanun ve yönetmelikleri kendin takip edeceksin.

Mesela ilk olarak görev tanımının ne olduğunun yazıldığı yönergeyi aç oku. Sonra amirinin ve diğerlerinin de görev tanımlarını oku. Böylece aslında ne yapıp ne yapmaman gerektiğini ve sana yüklenmeye çalışılan bir işin aslında kimin yapması gerektiğini de bileceksin.

Bir görevi yapmak istemediğinde bunu engelli olduğun için değil görevin olmadığı için reddetmelisin. Engelli neden mutemet olmasın ki? O konuda eğitimin varsa kadro görevinse olursun. Bizler kendimize inanmazsak baş belasıymışız muamelesi görmeye devam ederiz. Ben engelliyim mutemet olamam yerine, bilgisayar işletmeniyim benim görev tanımıma aykırı ve mesleki bilgi gerektiren bir iş ben bunu kabul edemem şeklinde yaklaşırsak daha doğru olur diye düşünüyorum. volkan26

Üst Alt