Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurum. Amirim çok iş veriyor yıllık izin verirken bağırıyor. Ne yapmalıyım?

Jozefim

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar. bir kamu kurumunda engelli memurum. engel durumum hastalıktan kaynaklı. hastalığım nedeniyle bazı hormonlarım bozuk. ilaç tedavisi kullanıyorum. haliyle unutkanlık, hafıza kaybı, telaşlılık, endişe, kaygı, anksiyete bulguları bende normal olmuş durumda.
bir kurumda mutemetlik görevini yapıyorum. yıllardır bu işi yapıyorum. ancak birimimde personeller tayinle gittiğinde veya birim değiştirdiğinde personel almıyorlar. son zamanlarda bütün işi sırtıma yüklediler. 11 kişilik birimde 5 kişi çok yoğun çalışıyor. engelli olduğumu, unutkanlıklarımın gittikçe arttığını söylüyorum. ilaç tedavisi gördüğümü, sık sık tıbba gitmek zorunda olduğumu söylüyorum. ama inanmıyorlar. görevine sadık biri olduğum için.
ama son zamanlarda iyice artan dikkatsizlik, uykusuzluk, hafızada güçlük, bedensel yorgunluk, hormonal kronik halsizlik gibi vakalarda yaptığım hatalar artıyor. buna rağmen söylememe rağmen ısrarla üzerime iş veriliyor.
bu durumu nasıl aşabilirim.
lütfen bir öneri verin. tedavi gördüğüm yerde alacağım HAYATİ ÖNEME HAİZ BİR HASTALIK raporunu alırsam, çözebilir miyim.
işten kaçmıyorum. yıllarca kaçmadığım için zaten bu haldeyim. devlet görevidir. yapacaksın dediğim için bu haldeyim. yıllık izin verirken amirim bana bağırıyor. yıllık iznimi bile korka korka istiyorum.

Ayıdan büyük fil var sende onun üstüne git anlat kardeş seni yıldırmaya çalışıyor kötü niyet var bu işte

ne yapmam lazım ki. bi kere alttan almışım. yapacaksın. yapılan işleri resmi yazıyla bildiriyor. yapmama şansı kalmıyor.

Jozefim Allah yardımcınız olsun başka bir kuruma tayin imkanınız varmı bunu düşündünüzmü hiç?

Amirinizi şikayet etmek pek olumlu karşılanmaz diye düşünüyorum. Sonuçta şikayet ettiğini öğrenirse daha fazla yüklenmez mi sana?

Nasıl bağriyor sende ona bağır ? Öylesi insanlar korkak olur sesini biraz yükselt daha yapamaz

Jozefim
bence bir avukat tutup iş yerinde mobbing yapılıp sizin engelli biri olduğunuz için dava açılabilir veya bulunduğun ilde vali veya yardımcıları ile konuşup veya dileklçe verip başka kurum veya poziyonda iş istenebilir. veya başka yol kurumlarası geçiş istemek veya aynı kurumdan başka ile tayin istemek olabilir . cimerden şikayette olabilir . aklıma gelen yasal haklar bunlar ama olumlu sonuç almak zordur diye düşünüyorum çok insiyatifte kalan bir konu . allah yardımcımız olsun inşaallah. doktordan rapor da alabilirsin şu kadar mesai yapar şu işleri yapamaz gibi durum bildirir rapor olabilir . sizin hastalığı bilmiyorum tam teşhisi ve rapor oranınızı kendinize göre ayar verebilirsiniz.

tayin isteyin. en yogun gunde rapor alin, yuz ustu birakin. is yavaslatin, dinlemeyin. ben bu kadar biliyorum, iyisini biliyosan sen yap deyin.

ses kaydı alıp en yakın savcılığa dilekçe verebilirsin.

Jozefim

Köşeye sikiştir Allah ne verirse ozaman rahatlicaksin ilaç kullandım dersin yan etki yaptı dersin

kafa göz dal
hiçbir şey olmuyor

tecrübeyle sabittir

Üst Alt