Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurum. Maaşıma haciz konabilir mi?

Konular
36
Reaksiyonlar
2
Önemli bir detay bilgiye ihtiyacım var zor durumdayım lütfen bilen birileri cevap versin :(
Sorum tam olarak şu;
Ödeme İcra Emrini teslim almadan, Yani Ödeme İcra Emrini şahsım veyahut Mahalle Muhtarı Zabıta vs teslim almadan sonuç olarak ödeme emrine 7 günlük itiraz süreci olduğunu düşünürsek, direk Kurumuma Maaş haczi yazabilirler mi?

Maasa haciz konabilir belli oranda
Bildiğim kadariyla tebligatin muhtara gitmesi de tebliğ edildi olarak sayılıyor yani bilmiyordum deme sansiniz yok diye düşünüyorum

Deneyimleyen var mı? Bende aynı durumdayım da

Sigortalı çalışanların maaşına belli oranda haciz koyulabilir

haciz işlemi sıraya konduysa maaş kesintisi başlatılır.

iyi geceler kardeş ilk gelen tebligat iade olursa 2. tebligat çıkar oda mernis adresine (merkezi nüfus idaresi sistemi) gönderim yapılıyor sen almasan bile muhtar alıyor o mahallede ikametgahın gözüktüğü için ondan sonra 7 gün içinde itiraz olmazsa maaşa 1/4 kadar haciz konuluyor bazı alacaklar teminatla tebligat gitmeden haciz işlemi başlatıyor

Adresinle hiç uğraşmazlar kurumuna yazarlar maaşına haciz konur, 657 göre soruşturma geçirirsin
"Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun disiplin cezalarını sıralayan 125 nci maddesinin (B) fıkrasının (k) alt bendinde; "Borçlarını kasten ödemeyerek hakkında yasal yollara başvurulmasına neden olmak" eylemi "KINAMA" cezasına karşılık gelmektedir. Bu hüküm çerçevesinde, disiplin amirleri memurun borcunun neden kaynaklandığı veya borcu ödememe noktasında kasıt olup olmadığı hakkında hiçbir inceleme yapmadan kişiler hakkında doğrudan soruşturma açılabilmektedir."

Son düzenleme:
@sneyper kardeşim ödeme emri tebliğ olmadan direk maaşına haciz koyamazlar ödeme emri tebliğ olacak 7 gün süre içinde itiraz olmazsa keşinlesme yapılacak ödeme emri iş yerine gönderilmez iş yerine sadece maaş müzekkeresi yazılır hergün yaptığımız işler bunlar adres felan uğraşmazlar diye yanlış bilgi vermeyelim yine söylüyorum ödeme emri mernis adrese çıktıysa sen almaSan muhtar alır(kendim icra müdürlüğü memurum )

Orası iş yeri adresi olduğu için kendi üzerine kayıtlı olmadığı için iş yeri adresi ödeme emri gönderilmiyor ancak işyeri kendini ise oraya göndeririz

Maaş haczi tebliği gelmeden maaşınıza haciz koyulmaz. Tebliği aldıktan sonra alacaklı kişilerle belirli süre içinde uzlaşabilirsiniz. sizin şartlarınız alacaklı kişilere uymazsa maaşınıza haciz işlemi uygulanır. haciz işlemiyle ilgili süreçte sadece iş yeriniz muhataptır. maaşınıza haciz uygulanmasın derseniz ara bulucular ya da avukat aracılığıyla taahhütname protokolü imzalar ödemenizi faiziyle yaparsınız.

Üst Alt