Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurum. Tayin dilekçesi verdim. Reddedilme ihtimali var mı?

srkn2113

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa

mrb engelli memurum %44 engelim var ve tayin dilekçesi verdim dilekçeme ret verme ihtimalleri var mı?

Engelliler 1 defalığına iller arası ve 1 defada il içi tayin hakkın var

yanlış biliosun 1 il içi 1 il dışı değil hangisini kullanmak istersen bir kere kullanacaksın ister il içi ister il dışı ok meb bunu bir kere veriyor aslında bana saçmalık gelio keşke senin dediğin gibi uygulasalar

tayin dilekçeme ret cavabı geldi mahkeme süreci nasıl işliyor hangi mahkemeye nerede vermem lazım(çalıştığım yerde mi Türkiyenin her hangi bir yerinde) verebilirmiyim

Hangi kuruma dilekçe verdiniz ve cevapta tam olarak ne yazıyor kaç yıllık memursunuz

macasi

benim bulunduğum bölgedeki hizmet yılımın dolmadığı gibi absürt bi gerekçe gönderdi.Bildiğim kadarıyla böyle bir gerekçe sunamazlar

Engelli tayini kurumlar arası değil kurum içinde tayin için geçerlidir red gelebilir normaldir

Ben de yakın zamanda kurum içi ilçeye gitmek için vermeyi düşünüyorum da örnek dilekçe vs. veya rededelirse mahkeme süreci örnek vatandaş varsa açıklayıcı bilgi yazarsanız sevinirim :)

MEB in uyguladığı bir defaya mahsus tayin hakkınızı siz daha önceki zamanlarda kullandınız mı serkan bey? Peki tayin talebinizi reddeden kendi kurumunuz mu yoksa Bakanlığın kendisi mi?

Gültenn.n
merhaba ben meb de çalışmıyorum karayollarında çalışıyorum genel müdürlük ret cevabı verdi

merhaba arkadaşlar ret yazımı aldım hizmet yılım dolmadı yazıyor fakat kurumun tayin yönetmeliğinde istisnai durumlar için sağlık raporu ibaresi var mahkemeye vereceğim kesin kazanırsın dediler artık hayırlısı umarım sizler mahkemeye gerek kalmadan isteğiniz yere gidersiniz

arkadaşlar tayin dilekçeme ret cevabı verildi şimdi dava açacağım ama dava dilekçe örneği bulamıyorum 2 gündür bakmadığım adres kalmadı Avukat bi dilekçe yazdırdı fakat ne 72. maddeye atıf var boş bu dilekçeyle mahkemede ret verir. red yiyipte dava açan bir arkadaş bana dilekçe örneği gönderebilirmi ACİL LAZIM yardımcı olursanız sevinirim

Vaktiyle tayin konusunda hiç sorun yaşamadan il dışı ve kurumlar arası geçiş yapmıştım, yih sınıfındaydım, herhangi bir torpilim yoktu, sadece çalıştığım kurumdaki amirim tayin istediğim kurumu arayarak referans olmuştu. Engel durumumu, yaşadığım ilin iklim koşullarını ve ailemle yaşama gereksinimi duyduğumu belirtmiştim dilekçemde. Velhasıl diyeceğim şu; dava açıp açmamak sizin kararınız elbette lakin daha uzun ve zor bir süreç olacağı için, dava açmadan yüz yüze görüşüp (kurumuzun merkez teşkilatıyla olabilir) durumunuzu anlatarak bir kez daha şansınızı denemenizi öneririm naçizane.

@srkn2113 Kurum içi hizmet yılın dolmadığı için red gelmiş normaldir hizmet yılın dolunca yeniden dilekçe yaz. ( ayrıca dilekçe yazarken sağlık kurulu raporu ek sundun mu )

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 2 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği dava açsan da mahkeme de de olumlu sonuç çıkmaz
her şeyin hayırlısı olsun hizmet yılın dolunca yeniden yazalım dilekçemizi

HOŞCAKAL

kurumun yönetmeliğinde sağlık raporu olan memurun zorunlu hizmet süresi istisna tutulur yazıyor sağlık raporu verdim zaten bana bildiğiniz mobing uygulanıyor engelim geçirmiş olduğum iş kazasından dolayı oluştu fakat kurum iş kazasını bile bildirmedi sgk'ye o yüzden son çarem mahkeme fakat dediğim gibi dilekçe örneği bulamıyorum

https://mevzuatinyeri.com/sgk/engelli-personel-danistay-karari.html

ŞU LİNKE GÖZ AT OK

https://mevzuatinyeri.com/sgk/engelli-personel-danistay-karari.html

ŞU LİNKE GÖZ AT OK

……..
……… Nöbetçi İdare Mahkemesine

DAVACI :
ADRES :

DAVALI : Çalıştığınız Kurum
ADRES : Bakanlıklar ANKARA
Tebliğ Tarihi : …….. /Müdürlüğüne/Müsteşarlığına / Bakanlığına/ Başkanlığına hitaben yazmış olduğum …/…/ 2016 tarihli dilekçedeki ( Ek-1 Dilekçe ) başvurumun reddine ilişkin, …….. /Müdürlüğüne/Müsteşarlığına / Bakanlığına/2016 tarih ve …. yazısıyla 26/04/2016 tarihinde tebliğ edilmiştir. ( Ek-2 Tebliğ-Tebellüğ Yazısı )

DAVA KONUSU :
…/…/…. Tairhinden beri ….. çalışmaktayım. …….. /Müdürlüğüne/Müsteşarlığına / Bakanlığına/ Başkanlığına hitaben yazmış olduğum …/…/ 2016 tarihli dilekçeyle 657 sayılı Devlet Memurları 72 inci 5 fıkrası gereğince Engelli durumundan tayin talebimde bulundum. …….. /Müdürlüğüne/Müsteşarlığına / Bakanlığına/ Başkanlığı söz konusu tayin talebimi Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 11. maddesiyle aynı Yönetmeliğe eklenen Ek 3. maddede yer alan "bir defadan fazla" yararlanmayacağım gerekçesiyle reddi ilişkin …./…./2016 tarihli ve …. Sayılı işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemidir.

AÇIKLAMALAR:
657 sayılı Devlet Memurları 72 inci 5 fıkrasında ; “ İlgili mevzuatı uyarınca verilecek rapora göre kendisi, eşi veya birinci derece kan hısımlığı bulunan bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri engelli olan memurların engellilik durumundan kaynaklanan yer değiştirme taleplerinin karşılanması için düzenlemeler yapılır.” hükmü yer almaktadır. Söz konusu kanun metni için Resmi Gazetenin 16 Ağustos 2014 tarih ve 29090 sayılı nüshasında yayımlanan ; Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in 11 inci maddesinde yer alan , “bir defadan fazla” yararlanamaz hükmü yer almakta ise de söz konusu ibare DANIŞTAY ONALTIN DAİRESİ Esas 2015/10808 sayılı karar ile ilgili yönetmelikte yer alan “bir defadan fazla” hükmünün yürütmesini durdurmuş olup, Başbakanlığın yürütmenin durdurulmasına ilişkin olarak DANIŞTAY İDARİ DAVA DAİRELERİ KURULU yapmış olduğu itiraz 21/01/2016 tarih ve 2015/1435 Esas Nolu kararıyla RED OLUNMUŞTUR. (Ek-3 Danıştay Kararı )

Demokratik hukuk devletinde idarenin hukuka uygun hareket etmesini sağlamada en etkili araç yargı denetimidir. İdarenin bağımsız organlarca denetimi içinde idari yargı düzeni kurulmuştur. İdari yargı organlarının verdiği kararlar da, diğer mahkeme kararlarında olduğu gibi bağlayıcı niteliğe sahiptir. Zira mahkeme kararlarının yasama ve yürütme organları ile idare bakımından bağ- layıcı niteliğe sahip olduğunun belirtildiği, Anayasanın 138/4. maddesinde bir ayrım yapılmadan genel olarak bütün mahkeme kararlarından bahsedilmiştir. Dolayısıyla, istisnasız bütün yargı düzenlerinde görev yapan mahkemelerin verdiği kararlar idare için bağlayıcıdır Yukarıdaki yer verilen kararlar idareleri bağladığı açık ve nettir.

SONUÇ VE İSTEM :

…….. /Müdürlüğüne/Müsteşarlığına / Bakanlığına/ Başkanlığına hitaben yazmış olduğum …/…/ 2016 tarihli dilekçeyle 657 sayılı Devlet Memurları 72 inci 5 fıkrası gereğince Engelli durumundan tayin talebimde bulundum. …….. /Müdürlüğüne/Müsteşarlığına / Bakanlığına/ Başkanlığı söz konusu tayin talebimi Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 11. maddesiyle aynı Yönetmeliğe eklenen Ek 3. maddede yer alan "bir defadan fazla" yararlanmayacağım gerekçesiyle reddi ilişkin …./…./2016 tarihli ve …. Sayılı işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptal edilmesi ve yargılama giderlerini davalı idare üzerine bırakılmasını arz ve talep ediyorum.

Ad SOYAD

Ekler :
Ek-1 Tayin Dilekçe
Ek-2 Tebliğ Yazısı
Ek-3 Danıştay Kararı

İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI’NA
………….

DAVACI………...….: (T.C. Kimlik No)
Adresi……………....:
VEKİLİ……….........:
Adresi……………....:
DAVALI……………:
TEBLİĞ TARİHİ….:
DAVANIN KONUSU : olarak görev yapmaktayım. Görevimde başarılıyım. Sicillerim iyi ve çok iyi olup herhangi bir disiplin cezam da bulunmamaktadır.
MAZERETİNİ ANLAT ...
TARİH
İSİM
İMZA
EKLER: 1- Dava konusu işlem
2- Başvurular
3-Diğer deliller
5-Emsal kararlar

Merhaba arkadaşlar bende 2018 ekpss ataması ile atandım aday memurum tayin dilekçesi verdim ve verdiğim yer olumlu düşünüyor muş fakat benim müdürüm biraz sıkıntı çıkarıyor tayin için yazı gelsede ben elemana ihtiyacım var deyip geri göndericem diyor tayin sürecini zorlayacak gibi görünüyor öğrenmek istediğim üst mercinin verdiği tayin durumuna olmaz diyebilir mi? Beni zorlayabilir mi?

bildiğim kadarıyla en fazla üç ay içerisinde cevabı vermek zorunda ama isterse red edebilme yetkisine sahip yani olumsuz cevap verebilir size önerim müdürünüz ile iyi geçinin usulüne göre anlatın kendinizi sonuçta kendi işyeri değil ,devlet dairesinde görevlisiniz ikiniz de olumsuz cevap vermez diye umuyorum iyi şanslar

polsem
Tayinin çıksada ben elemana ihtiyaç var diyeceğim dedi beni biraz zorlayacak gibi duruyor Allah merhamet versin

empati yapacak bir kişiliği yoksa merhamet bekleme dicem de ne yapalım yani iş mi yapmayalım biri gelir biri gider sizden önce nasıl iş yapıyorlardı diye sormalı ama öyle yapmayın elbet yumuşar diye düşünelim hayırlısı olsun inatlaşmayın hayat şartlarınızı gitme nedenlerinizi izah edin anlasın anlatın

polsem

Maalesef bu dediğinizi çok denedim ama umrunda değil benim sürünmem açıkçası bana mobing uyguluyor

[FONT=sans-serif]Kurum bazında değişen bir şey yok. Daha önce yazdım. Tekrar belirteyim..

Sakıncalıysan yok. Yandaşsan, Müminsen var.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Yönetmeliğe koydukları "kadro imkanları ve teşkilat yapısı" şerhi yandaş olup olmadığına göre işliyor.. Bilginiz olsun..

Genelde "kadro yok" veya "Kadro durumu müsait değil" diye yanıt verirler.

Yukarıdaki kadro imkanları şerhini koyuyorsan bu hakkı tamamen yok sayıyorsun demektir. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Bunun anlamı ben bu yönetmeliği adamına göre uygulayacağım demektir.[/FONT]

Yönetmeliğin ilgili maddesine rağmen engelli memurun tayinini yapmıyorlarsa; uydurma sebepleri gerekçe gösteriyorlarsa idari mahkemede dava açın. Ben dava açtım ve kazandım.

VİRGO

Benim gitmek istediğim yer olumlu bakıyor şimdilik önümdeki engel müdürüm görünüyor elemana ihtiyaç var gerekçesini öne süreceğini söylüyor dava süreci çok uzun sağlığım o kadar beklemeye uygun değil

arkadaşlar davayı dilekçemde gerekçe göstermemişsin diyerek red ettiler %40 oranında engelli olduğunu belirten memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla hükümlü olduğu 1. dereceden kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan GEREKÇELERE dayalı demiş ben gerekçe göstermemişim burdaki engelli olmak zaten gerekçe değil mi bide ben engelliyim hasta değilim ki gerekçeler 1. derece akrabalar için yazılmamıış mı (tek cocuk,vasi .v.b) cvp verirseniz sevinirim

Danıştay bir defaya mahsus olma şartını kaldırdı sanırım. Emin misiniz bir defaya mahsus olduğundan?

Üst Alt