Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurun emekliliği için vergi indirimi gerekli mi?

Konular
20
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar engeli memur erken emekli olabilmesi için VERGİ İNDİRİMİNDEN faydalanması zorunlu mudur.

Vergi indirimi ile emekliliğinizin hiç bir ilgisi olmayacak

Ben 2002 de engelli memur olarak işe başladım. Ancak vergi indiriminden YARARLANMIYORUM.
1) kaç yılda emekli olurum?
2) Emekli olurken benden sağlık raporu tekrar tekrar isterler mi?

Devlet memurluğu kadrosuna engelli olarak atanan birey 15 yıl hizmet sonunda hiç bir işlem yapmadan müracaatı sonucunda emekli edilir. Vergi indirim hakkı ssk lı çalışanlar içindir. Memurlar vergi indirimi uygulamasına göre emekli olmazlar..
1-gün/ay/2002+15 : gün/ay/2017 yılında emekli olabilirsiniz.
2-Hayır istenmeyecek..

14 yıl SGK lı olarak çalıştım ve 4933 gün primim var.Devlet memurluğuna geçtiğimde bu süre emekli olmama nasıl bir katkı sağlar.

İlk devlet memuru olduğunuz tarihten itibaren 4933 geriye gidin ilk devlet memuru oluş tarihiniz o tarih olur. Yalnız emekli sandığına tabi olmak için en az 3,5 yıl prim ödemeniz gerekli ki emekli sandığı şartlarına göre emekli olabilesiniz..

İlk devlet memuru olduğunuz tarihten itibaren 4933 geriye gidin ilk devlet memuru oluş tarihiniz o tarih olur. Yalnız emekli sandığına tabi olmak için en az 3,5 yıl prim ödemeniz gerekli ki emekli sandığı şartlarına göre emekli olabilesiniz..

merhaba ilker bey

15 yil 5200 gun sgk var.% 48 rapor.emeklilik 2017 1 ocak dediler..baglanacak maas prim yuksek oldugu icin 2200 tl olacakmis..
43 yasindayim daha ve iki cocuk var okuyan.calsmak zorundayim memur olucam insallah...
ama memur olunca emekli maasın duser diyorlar ..3,5 yil dolmadan sgkdan emekli ol memurluktan ayril deniyor..hakikaten memur olarak calissam ileride emekli olunca emekli maasim dusecek mi?

merhaba ilker bey

15 yil 5200 gun sgk var.% 48 rapor.emeklilik 2017 1 ocak dediler..baglanacak maas prim yuksek oldugu icin 2200 tl olacakmis..
43 yasindayim daha ve iki cocuk var okuyan.calsmak zorundayim memur olucam insallah...
ama memur olunca emekli maasın duser diyorlar ..3,5 yil dolmadan sgkdan emekli ol memurluktan ayril deniyor..hakikaten memur olarak calissam ileride emekli olunca emekli maasim dusecek mi?

Aynen düşer hocam,2200 tl alamazsınız...Bende benzer durumda olcağım belkide,ssk dan emekliliğe 1,5 senem var şimdi EKPSS ile memur olmak istiyorum ama 3,5 sene dolmadan emekli olup ssk emekliliğinden yaralanabilirm.Yoksa şimdi 1700 tl civarı olacak emekli maaşım 1200 lere düşecek memur olarak olursam.Ama memur olmakta çalışma hayatı açısından işçilikten daha iyi...(Ben Kamuda işçi olmama rağmen diyorum)

Ekpss ile simdi atanan memur vergi indirimi almadan 15 senede mi emekli oluyor , oran farketmeksizin?

tsklr muhammed bilgi icin .bu durumda 2016 aralikta sgk ya emeklilik basvurusu yapip memurluktan isitfade edicem o zaman...
ozel sektor cok zorluyor beni kalpten benim engelim... memur olarak calismak daha iyi o ana lkadar
.son 7 senenin cogu nerede calıstı ısen o dikkate aliniyormus hangi kurumdan emekli olunacagi belirlenirken ...

Üst Alt