Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurun emekliliği iptal olursa memurluğa geri dönebilir mi?

Engeldenemekli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
2008 oncesi girisli memur engel oranindan emekli olursa, sonraki surecte emekliligi nasil olabilir?
Soyle bir ornek verirsek diyelim ki yuzde 45 oranla 18 yil hizmet suresinden emekli oldu. Bu sekilde 2 yil emekliligi devam etti. Ancak yeni engel orani cetveli yayinlandi ve tekrar rapor istendi. Yeni engel orani yuzde 35 verildi ve emekliligi iptal edildi.
Bu durumda tekrar memuriyete geri donebilme hakki olur mu?
Geri donme hakki yok ise bu kisinin emekliligi nasil olur? 25 yilini doldurmasi icin calismasi mi gerekir? Memurluk yapamazsa 4a dan emekli olup hak kaybina mi ugrar?
Bu konularda bilgisi olan var midir?

Aldığınız engelli raporu süreli mi?
Yani benim bildiğim verilen hak geriye dönük alınamaz. Bir karar çıktıysa çıktığı andan itibaren geçerlidir. Siz emekli olduğunuzda koşullar öyleydi ve emekli edildiniz, engel cetvel oranı değişti diye emekliliğinizin iptal olacağını düşünmüyorum. Ben SGK uzmanı değilim, aslında SGK bu sorunuza daha net bilgi verir ama ben emekliliğin iptal edileceğini düşünmüyorum.
Bir de bu ileride olası bir riske karşı soruysa bunu şimdiden düşünmeyin derim. Olmayan bir şeyin ihtimallerini düşünerek zihninizi yormuş olursunuz. Somut veriler üzerinden konuşursak daha net sonuca ulaşırız diye düşünüyorum. "Şöyle olursa böyle olur mu, bu ihtimal de var" derseniz psikolojiniz bozulur.

Aldigim rapor 2 yil sureli. Ancak kalici organ kaybim mevcut ve bundan dolayi yuzde 40 oran verdiler. Sureli olmasinin nedeni kanser tanisiymis. Toplamda yuzde 64 oranim var. Acikcasi pesimist oldugum icin hep kotu olasiliklar aklima geliyor.

Memuriyete dönme garantisi gibi bir şey yok.
Açık varsa öncelik verilir deniyor ancak uygulamada o da hikaye.

2008 öncesi girişli olman çok iyi haber, en az devlet memuru maaşı garanti.

- raporunu ekle bunu kurumun aracılığıyla kurumuna sor , kurumunda emekli sandığından görüş sormasını talep et, derim bunu dememin nedeni; emekli sandığına daha öncede bu konuyla ilgili olumlu görüş vermiş. elinde resmi belge olur.

Herkese cok tesekkur ederim.
Emeklilik icin gorus yazisinin genellikle olumlu geldigini biliyorum. Ozellikle benim durumumda olanlar icin.
Ancak beni endiselendiren normal emeklilik icin 58 yas 25 yila tabi olmam. Yani en az 7 yil daha calisip yasi beklemem gerekiyor.
Engel orani ile emeklilik benim icin en ideali. Fakat 3-5 yilda bir engel cetvelinin degismesi nedeniyle oranim duserse ve emeklilik iptal olursa diye endiseleniyorum.
Gerci bu kadar uzun vadeli dusunebilme durumum var mi, onu hic bilemiyorum.

Aynı durum bendede var. Gerçi ben daha işlemlere başlayamadım hala Sağlık Kurulundan randevu alamıyorum aldığım hastanelere de benim gözüm yemiyo gitmeye. Bu konuyu baya bir araştırmıştım ama net bir sonuç alamadım. İdari yargıda emsal karar aramak lazım da onu kim yapacak.

Üst Alt