Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurun emeklilik başvurusu aşamaları nedir?

bipolaren

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba engelli kadrosunda 5510 a bağlı memurum 22 Mayıs'ta ikramiye yılım tamamlanıyor bu tarihte bitecek şekilde emeklilik sürecini başlatmak istiyorum aşamalar konusunda bilgi rica ediyorum.

Teorik olarak sen fazla bir şey yapmıyorsun, işlemleri kurumun yapıyor.
Başlangıç olarak kuruma dilekçe ile emekli olmak istediğini bildiriyorsun.
Çalıştığın kurumda personel daire başkanlığına başvurman yeterli.

Emeklilik talebi sonrası yeni rapor isteme

Merhaba emeklilik talebinde bulundum kurum son 6 ay içinde alınan rapor istiyor. Ankara Hacettepe üniversitesi raporu kabul edilir mi .. hızlıca alabilir miyim. MHRS den baktım Bilkent şehir hastanesi randevu yok. Nasıl halledeceğiz bu işi yardımınızı rica ederim. Tek hastalıktan psikiyatri den alacağım. Gazi ve numune hastanesi engelli raporları mevcut

bipolaren emeklilik için hangi kuruma başvurdun.4a statüsünde emeklilikte ssk sizden rapor istemez mevcut rapor ka almış olduğunuz vergi indirimi yazısı nı ister emeklilik için de onunla işlem başlatır 4b bagkur da ise kurum sevki ile heyete girersin 2o21 hastalık listesine göre değerlendirilir.Elindrki mevcut rapor sürekli ise zaten sürekli geçerlidir.Farzedelim süreli rapar raporun suredi bitene jasar geçerlidir.srnden kim yeni rapor istiyorsa yazılı beyanda bulunsun sana neye istisnadan yeni rapor getir diyorlar hangi kurum istiyor

bipolaren

Girişiniz ne zaman SSK varmı rapor dereceniz kaç bilgi verirmisiniz

Raporu SGK mi istiyor yoksa eski raporla başvurup senden yeni rapormu istedi SGK raporun Ankara'ya gittimi

Arkadaşlar ben sağlık bakanlığındayim 2013 te yüzde 40 sağlık raporu ile ( sürekli) tek hastalık bipolar bozukluk tan memuriyete girdim. 2 ay oldu dilekçe vereli 2012 yılı raporu ile.il sağlık SGK ile yazışmasi sonucu son 6 ay tarihli yeni rapor istemiş. Ben de simdi tekrar heyete girecegim

SSK varmı daha önceden 10 yıl olmuş malulenmi olacan

Öncesinde SSK Bağkur vs var. Engelli yaşlı emeklilik olacak.

Arkadaşlar yeni alacağım raporu Hacettepe den alacağım. Sürekli ibaresi yazdırma dışında dikkat edeceğim bir şey var mı?
Hacettepe de süreç nasıl işliyor. Kaç haftada alırım raporu?

bipolaren

Raporunda sürekli ibaresi olmak zorunda değil, öyle bir şart yok. Unutma raporun sürekli olsa bile kontrol muayenesine çağırmaları mümkün.

Bipolar emekli olabilmek için SGK Hastalık Listesi nde olan bir hastalık, bu nedenle yıl ve prim günü tamamladığında emekli olmaman için bir sebep yok.

Sadece psikiyatriden tanı alabilmek için düzenli poliklinik takibi şart. Heyete girerken mutlaka takip edildiğin doktordan epikriz yazısı götürmeyi unutma.

Sorunsuz, kısa sürede haledersin inşallah. Şimdiden hayırlı olsun.

selamlar vergi muafiyet belgesi ne sürede geliyor sisteme bilen varmı basvuru yaptıkdan sonra

fenerliyizz

bu gidişle istifa edip sgk lı olarak biyerde çalışıp öyle dilekçe vereceğiz tekrar rapor istenmesin diye :D

muhendis3232
kaç yıl ssk çalışmamız lazım
2015 emekli sandıgı giriş öncesinde pirimim giriş v.s yok 2023 8 yıl eder istifa etsem ssk lı kaç yıl çalışmam lazım eski raporum geçerlimi yönetmenlik dayanak varmı eski raporlar geçerli diye

(Gölge)

2008 öncesi 4a sigorta kaydın yoksa ki olmadığını söylüyorsun bu seçenek senin için uygun değil malesef.

Sadece 2008 öncesi 4a sigorta primi ödemesi olanların faydalanabildiği bir durum bu.

(Gölge)

3,5 yıl çalışırsan eski rapor ile emekli olursun eski raporla... araştır sen gene

muhendis3232

Sen ve ben 2008 öncesi 4a sigorta kaydımız olduğu için son 3.5 yıl 4a sigorta primi ödeyerek vergi indirimi ile yani balthazard formülü de uygulanarak emekli olabilme ihtimalimiz var. (Gölge) için böyle bi durum mümkün değil çünkü 2008 öncesi 4a sigorta kaydı yok.

ucuncubahar

teşekkür ederim. haftaya yeni rapor için hastaneye gidiyorum. hayırlısı buymuş diyelim. illa zamlı 15 temmuz maaşını al dediler yapacak bişey yok :)

(Gölge)

ben hacettepedeki doktoruma ekpss ye girerken aldığım raporun yenilenmesi gerekiyor son 6 ay içinde olması gerekiyormuş dedim. RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI Hastaya "Tedaviyle İşlevselliği Kısmen Düzelen Bipolar Afektif Bozukluk" tanısı ile %40
özür oranı verilmiştir. şeklinde yazıyor.
zaten fiziksel bir kağıt vermediler elektronik ortamda oluyormuş yeni düzen böyle galiba. e devlette görülüyor rapor.

ikramiyede çok az arkadaşlar gerçi on yıllık ama biraz umudum vardı yüksek olur diye. 110 bine yeni nesil telefon anca alınıyor :) neyse borcları kapadık çok şükür. şimdi 7500 tl ile sigarayıda bırakırsam yumurta süt cay falan alabileceğim :D

hastalık listesine göre almışsınız dogru yazmışlar
[FONT=sans-serif]Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar[/FONT]
[FONT=sans-serif]Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen, progresyon gösteren ve çalışma olanağı vermeyen 60 ve üzeri demek agır düzeyde oluyor[/FONT]
[FONT=sans-serif]Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar[/FONT]
[FONT=sans-serif]Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 40--49 arası demek oluyor sizinki buna göre olmuş hafif düzeyde oluyor
listede bu şekilde yazıyor pipolar kısmı
anlamadıgım orta düzeyde kısmı yok 50--59 arası
bu konu hakkında bilgin varmı
2 ci sorum heyeti gezdinizmi yoksa direk yeniledilermi eski rapora göre
3 cü sorum rapora bi bakarmısınız başlık ne yazıyor erişkinler için v.s mi yazıyor yoksa başka bişeymi yazıyor raporun başlık kısmında ne yazıyor bilgi verirseniz sevinirim[/FONT]

hacettepeye özgü olabilir heyet gezmedim doktorum bir kâğıda yazı yazıp bunu bölüm sekreterine ver dedi hepsi bu. sonra bir hafta sonra aradılar rapor çıktı diye farklı branşlardan doktorlarda imza atmış. hastalığın oranları kısmında bilgim yok malesef

Hocam 5434'te engelli emekliliği var hiç olmazsa fakat 5510'da onun adı bile yok. yaşlılık aylığı olarak geçiyor eğer yanlış okumadıysam...

bipolaren
anladım teşekür son sorum raporun başlık kısmında ne yazıyor maluliyet ve çalışma gücü kaybı içinmi yazıyor yoksa erişkinler içinmi yazıyor

erişkinler için engellilik sağlık kurulu raporu yazıyor. BAŞVURU NEDENİ :BAKIM YARDIMI, SOSYAL YARDIM, VERGİ İNDİRİMİ, ENGELLİ KİMLİK KARTI, EKPSS, İŞ, EĞİTİM, BELEDİYE HİZMETLERİ İÇİN. yazmışlar.

OturanBoğa bülent abi emeklilikte bu durum nasıl oluyor arkadaşin raporu özürlülük ölcütüne göre alinmiş kabul edilmiş maluliyet ve çalişma gücü kaybına göre olması gerekmez mi nasıl oluyor bu durum cevap verirseniz sevinirim

bipolaren
en son aldıgın rapordamı yazıyor ekpssyle atandıgını sormuyorum emeklilik için aldıgın raporu soruyorum

(Gölge) son aldığım emekli başvurusu üzerinde yazanları paylaştım.
OturanBoğa sevk almadım. bizim özlüğe yazı geldi sgk nın son 6 ay içinde rapor istediğine dair. sonra ben hacettepe gittim direk. yeni aldığım raporda yüzde yazıyor 40 oranında. sonra bu raporla özlüğe yeni dilekçe verdim emekli olmak istediğime dair.

maluliyet ve çalışma gücü kaybı yazması gerekti raporun başında galiba çünkü yeni hastalık listesi yayınlandı hayırlı olsun emekliliginiz yinede bizimde kafamız karışıyor rapor hangi listeye göre alınacak bilgi kirliligi var
@OturanBoğa

Kontrol muayenesinde rapor dusermi diye korkuyorsunuz.sizin rapor surelimi suresizmi

Üst Alt