Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurun maaş kesintisi..?

Konular
21
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar ben sağlık bakanlığında memurum maaşımdan gelir vergisi kesilmiyor ama yinede 500 tl kesinti oluyor acaba engelli memurdan bu kesinti yapılabilir mi yardımcı olursanız sevinirim

1 ) engellilerden gelir vergisi kesilmez diye bir kanun yok
2 ) elde edilen gelire göre hesaplanan gelir vergisi miktarından , engellinin rapor derecesine göre hesaplanan miktarın indirilerek engelliye verilmesini içeren bir kanun vardır . bu işlem sonucunda ödemeniz gereken vergi çıkarsa ödersiniz . ödemeniz gereken vergi çıkmaz hatta almanız gereken para çıkarsa alamazsınız kanun böyle
3 ) bağzı kurumlarda maaşın yanı sıra ek ödeneklerde kişiye verilir böyle durumlarda gelir vergisi maaş + ek ödenekler üzerinden hesap edilir bu takdirde ödemeniz gereken gelir vergisi illaki çıkabilir lakin sizin belirttiğini 500 tl çok afaki bir rakam bir yanlışınız olmasın ? çünkü bir engellinin 500 tl gelir vergisi ödemesi için aylık gelirinin 20000 tl gibi bir rakam yada üzerinde olması gerekir ( 20 bin rakamını hesaplamadan verdim tartışma konusu olmaz inşallah ).
saygılar

Vergi herkesten kesilir.
sadece vergi indirimi almayanlardan vergi indirimi oranında vergi muafiyeti uygulanır.
Sen bordrona iyi bakmalısın. Kesilmemesi mümkün değil

Eshat

benim maaşımdan da şuanda 953 lira vergi kesintisi milli eğitim bakanlığında çalışıyorum ama kesiliyor bilgisi olan varsa sevinirim amcam muhasebeci vergi indirimini aldıysan vergi dairesinden çalıştığın yere işletmen gerekir dedi onuda yaptım ona rağmen kesiliyor geçen ay 842 liraydı şuanda yeni zamlarla beraber 953 lira oldu

Anıl59
Her kesintiyi gelir vergisi olarak düşünmeyin.
Bunun emeklilik keseneği/sigorta primi var, işsizlik fonu var, BES var, damga vergisi var, normal bir memur maaşında belirttiğiniz miktarda gelir vergisi kesintisi olmaz.

Üst Alt