Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurun malulen emeklilik sürecinde 18 + 18 ay rapor..?

1234321

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar hepinize iyi günler. benim bir kaç sorum var sizlere...

2007 sigorta başlangıç tarihim
2014 yılında ise % 60 engelli memur olarak ekpss ile göreve başladım.
3 senedir devlet memuruyum.
18 ay + 18 ay bipolar hastalığım için rapor almak istiyorum.

1- bu raporu nasıl alabilirim?
2- rapor bitiminde malulen emekli olabilir miyim?

şimdiden teşekkür ederim.

yasada bu hak var bende bunu yapmak istiyorum verilecek cevap ikimiz için de aydınlatıcı olacaktır

DJ_BORAN

başka konuda olmaz diyordun boran konu açmıştım

benim bildigim 36 ay rapor alma hakkımız var sonrasında emeklilik hükümleri uygulanır deniliyor 657 dmk da bu hüküm de malulen emeklilik hükümleridir 1800 pirim 10 yıl sigortalılık süresi veya bakıma muhtaç raporu verirlerse 1800 gün pirim yeterli sigortalılık süresi aranmaz
dikkat edin malulen emeklilik hükümlerinde ise sigortalı olmadan önce %60 raporunuz varsa malulen emekli olamazsınız sgk malulen emekli yapmaz veya piriminiz sigortalılık süresi şartları tutmuyorsada yani 1800 gün pirim 10 yıl sigortalılık süresi şartları
emekli olamazsınız toptan ödeme yapılır emekli maaşı baglanmaz diye biliyorum
yanlışım varsa dogruyu yazsınlar bizde ögrenelim

Efexor, Risperdal, Akineton, Seroquel hepsini eşşek bayıltan dozlarda kullanıyorum; ben de uzun süreli izin istiyorum dedim; "uzun süreli izin veremeyiz ama arada sırada üç beş günlük izinler veririz." dediler. Sonra ise üç beş gün izin istediğimde onu bile vermiyorlar... Uzun süreli izin ihtiyacının gerekli olup olmadığını tespit için gerekli işlemlere bile başlamıyorlar. Ben de dedim bir daha bu hastaneye gelmicem hemen toplum ruh sağlığı merkezine gitmesi uygundur kağıdını elime tutuşturdular... Psikiyatrik yönden izine ihtiyacım olduğunda sağlık ocağına gidiyorum vallahi; yani arkadaşlar izin mizin yok; o kadar zor durumlara düşüyorum en azından atak zamanlarında izin verseler ne olacak sanki... Ve bu konuda sorun çıkaran doktorlar daha genç ve deneyimsiz doktorlar.

ben de 5 yıl 3 aydır memurum ben de dusunuyorum ama doktorum bana zıt gıdıyo geldı.ben 5 yılı doldurdugum ıcım 1 yıllık ucretsız ızın alıyım dıyorum bu sefer de mudur vermem kı sana ızın dıyo . calısamıyorum kımse anlamıyo benı benım de bıpolarmıs hastalıgım.1 yıl ızın ıcın mudure dıretıcem bakalım

124321 arkadasım sızın 1800 gunu doldurmanız sart prım odemesı olarak . ucretsız ızın aldıgınızda prımlerı dısardan oduyosunuz dıye bılıyorum memurun 750 lıra aylık prımı dıye aklımda kalmıs ama tam emın degılım

paranoya@ @paranoya hocam benım raporum yokdu ama ılk sıgorta gırısı 2011 eylul 2011 ekımde curuk aldım.2010 agustosdu galıba hataneye psıkotık bozukluk dıye gırıs yapıldı bı sorun olur sence malulen emeklılıkde 10 yılı doldursam basvursamı.rapor dıye bı seyden daha gecen sene haberım oldu ogretmen olarak basladım ama hastalık aldı basını gıttı calısınca

uoy359
ücretsiz izin 5 yılını dolduranın hakkı.. vermemezlik edemezler.. yasada verilebilir diyor diye keyfi olarak vermemezlik edemezler. yaz dilekçeni ver. ret ederse, ki etmez, blöf yapıyordur, dava açarsın. Dilekçeni de ben yazarım özelden mesaj atarsın 150 tl dava masrafın olur en fazla 3-4 aya iznini alırsın. Zaten sen ücretsiz izne başvur paşa paşa verir. yeter ki dilekçeni kaydettir bir fotokopisini al. öyle al bunu git diye ayak yaparsa kayda almazsa git bi üst amire almıyorlar deyip oraya kaydettir yine numaranı da al fotokopi çek. Ggerekçeye gerek yok ama saglık problemlerimden dolayı da yazarsan daha iyi olur.
Ücretsiz izni borçlanmak memurlarda 1000 tl den aşagı değil aylık bunu da bilin öyle ucuz değil. isterseniz 6 ay 6 ay.. veya 8 ay 4 ay gibi toplam iki seferde de izin alınabiliyor.
izni yazılı veya zımni ret etsinler dilekçeni emek'te bulunan idari mahkemeye verirsin.

Üst Alt