Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurun vergi indirim alma prosedürü nedir?

esmeradamm

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Ben kamuda memurum 2014 kasım ayında %40 surekli engelli raporumla vergi indirimine başvurdum 2014 aralık ayinda çalıştığım kuruma detayli rapor almam için yazi yolladılar bende 2017 Mayis ayinda o yazı ile vergi dairesine gittim üst yazı hastaneye sevkimi yaptilar bu sefer aldığım %65 2 yıl sureli rapor verdiler bu durumda ben;

1. Geriye dönük ücreti mi hangi yıldan itibaren alacam ücreti almam için nereye basvurmam gerekir ucret ne kadardır

2. Bana gelecek sonuç sürekli mi olur yoksa 2 yıl sonra ankara benden yeni rapor ıster mi acil yardimlarinizi bekliyorum şimdiden herkese teşekkürler

esmeradamm
Vergi indirimi kabul edildikten sonra size gelecek olan kağıdın üzerinde tarih olur, o başlangıçtan itibaren kurum atlamadan çalıştığınız kuruma ithafen, bir dilekçe daha yazıp farkı istersiniz. Bunun haricinde rapor yılına, başvuru tarihine vs. bakılmaz.

Süreli olup olmayacağı sonuç geldikten sonra belli olur. Vergi indirimi ile ilgili belgede süre olmazsa sürekli olarak geçerli demektir. Ancak bunun için süreli olduğunu belirtirlerse, o halde rapor tarihi bitimine yakın yeniden almanız ve kuruma teslim etmeniz gerekecektir.

Üst Alt