Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli miyim değil miyim?!

iy2varsin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SeLamunaLeyküm ben Murat 24 yaşındayım. Benim psikoLojik probLemLerim var. Ara ara nöbet tutuyo, yani kriz geçiriyorum ve kendime zarar veriyorum. İş başvurusu yaptığım zaman hastaLığımı söyLüyorum ve beni direk gönderiyorLar. Yani kimse bana iş vermiyor. Ama aynı zamanda da çaLışmam gerekiyor. Benim hastaLığım kaLıcı. Bu gidişLe ömür boyu iş buLamayacağım. EngeLLi aranan işLere başvuru yapıyorum, Sen engeLLi değiLsin diyorLar. NormaL işLere başvuru yapıyorum, Sen engeLLisin diyorLar. Şimdi ben engeLLimiyim yoksa değiLmiyim?

SAYGILARIMLA....

slm.öncelikte psikolojik sorunun varsa tedavi yoluna gitmelisin.tedavi olmalı sonrada sağlıklı bir birey olarak iş aramalısın.sen engelli değilsin.eğer bu tür sorunları olan herkez engelli grubuna girseydi dünyada engelsiz hiç kimse olmazdı olamazdı değilmi?
doktora git tedavi ol aynı zamandada iş aramaya devam et gittiğin yerlerdede bu sorunundan bahsetme.önce iş bul çalışmaya başla belki çalışmak sana iyi gelir ve düzelirsin

Cevap için çok teşekkür ederim. TavsiyeLerinize uyucam yanLız sakLama durumu bana göre değiL. Bana soruyorLar bi hastaLığın varmı diye. Ben yok diyemem. DürüstLük benim benLiğime işLenmiş. BeLkide bu yüzden herşeyi kaybediyorum :( cevap için tekrar teşekkür ederim... SAYGILARIMLA....

söylememek iyi gibi görünsede dürüstlük ön planda bence. sonra nasıl olsa açığa çıkacak ve yalancı durumuna düşeceksin. allah yardımcın olsun.

Amin inşALLAH. TeşekkürLer güLşah yorumun ve yardımın için

Engelli,ENGELSİZ

iş başvurusauna gider bir vatandaş:
işveren sorar:
sağlık durumu:iyi koşabirilrmisin,ağır ve teklikeli iş yapabilir raporu alabilrmisin
işci: hayır ,protezzim var,bir yerimde platin var,koşmam imkansız,ayakabımı bile bağlayamam,corabımı bile giyemiyorum,bazı rahatsızlıklarım var
işveren :senin sağlık durumun uygun değil bizim burada çalışamazsın,
işçi hastaneye gider
heyet raporu almak için ,doktor muayene eder heyete girer cıkan sonuç engel özür durumu yüzde 35 senin özrün yok sapasağlamsın der

Şimdi hangisi doğru bu vatandaş engellimi,engelsiz sapasağlammı,

Engelli olmak ve rapor

merhaba arkadaşlar hiç dikkatinizi çektimi bilmiyorum

rapor alıp engelli kadrosunda çalışıp ve tüm engelli haklardan yararlanıp

ama yeni rapor istendiğinde 40 alamayan ve ona rağmen tüm engelli

haklarını sonuna kadar kullanan biri emekli günü geldiğinde

yüzde 40 almadığı için engelli değil sağlam oluyor peki

dönüp şunu dese yeri peki yıllardan beri engelli hakları engelli işçi olarak çalıştımda

şimdi nasıl sağlamım biri bana açıklasın bu nun örneği malesefki bugünlerde çok duyuyorum

ne yaşar ne yaşamaz

ne engelli ne sağlam

arkadaşım böyle olmasa iyi ama böyle olmak zorunda yoksa kişi işsiz kalır sorun sürekli değiştirilen engelli oran cetvelidir esas problem budur

Zaten sıkıntı engel cetveli

adam yıllarca engelli olarak ve haklarından faydalandırıyosun hatta engelli işçi kabul ediyorsun önceki raporuyla

ama yeni raporda 40 altında kalınca engelli değilsin

diz altı protez olanlara bile yüzde 40 altındaymış

şaka gibi la adamın ayağı yok ee cetvel onu gösteriyor 35

Üst Alt