Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli muafiyetle araç almada sürekli rapora rağmen vergi dairesi yeni rapor istiyor

brk3458

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Kardeşimin adına ötv muafiyetili araç almayı düşünüyorduk bunun için aylardır uğraşıyorum.Rapor 2007 yılında ÇAPA'dan alındı rapor oranı %97,7 SÜREKLİ'dir.Bendensel engelli ve zihinsel olarak hafif mental retardasyon%50 olduğu için vasi tayini istediler onuda çıkardık son olarak araç alım belgesi herşeyi hallettim ancak vergi dairesi raporu incelediğinde raporu yenilememizi istiyor bende onlara raporun sürekli olduğunu resmi gazetede yayımlanmış ve sürekli ibaresi varsa tarih aranmaksızın izin vermeleri gerektiğini söyledim hiçbir şekilde kabul etmediler bunun için ne yapmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum.

ÖTV siz araç rapor çıkartma

umut2135
Arkadaşlar ben bugün ilsaglik komisyon na girdin benimde sürekli raporum var ama oradaki hoca nin biri dediki bu rapor 1yillik hastalığın nediniyle ilerleme varsa biz bilemeyiz dedi bana hastaneye git yeniden rapor cikart ama Özel tertibatlı araç için de ordakilerede ayrıntılı yazsınlar o raporla ehliyet araç alabilirsin derlerse bizde onaylariz dedi

brk3458

2007 tarihli rapor tarihinden dolayı geri çevrilemez! İçerik sıkıntısı yoksa kabul etmek zorundalar.

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ

"Engellilere, engelli sağlık kurulu raporu verilmesine dair ilgili mevzuatın değişmesi halinde, değişiklik tarihinden önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan engelli sağlık kurulu raporları ÖTV istisnası uygulamasında geçerlidir. Ancak, Özel Tüketim Vergisi Kanununun yürürlüğe girdiği tarihten [1.8.2002] önce alınmış sağlık kurulu raporlarına dayanılarak bu istisna kapsamında işlem tesis edilmez."

Kardeşimin%88 oranında engelli raporu var ancak araç alamıyor ne yapmamız gerek

Merhaba Arkadaşlar,
Kardeşimin 2008 yılında %97.7 oranında raporu vardı araç almak için başvurduk ancak rapor tarihi eski diye yeniden heyete girdi oran %88 e düştü tekrar itiraz ettik rapor %88 olarak kesinleşti.
Bu durumda aracı artık biz kullanamıyorduk ancak artık kendiside kullanamazmış çünkü şöyle bi sıkıntı var nörolojik ve zihinsel engeli olduğu için kendiside kullanamazmış böyle saçma birşey olamaz madem kendi kullanamıyor %90 yapın ama onuda yapmıyorlar anlıyıcağınız işi iyice yokuşa sürüyorlar.
Ne yapmamız gerekiyor fikri olan var mı arkadaşlar nerelere başvurmamız gerek ne yapmamız gerek?

Sevgili Kardeşim; O paragraf paragraf yayınlanan yönetmelikler var ya onların hepsi kağıt üzerinde, fiiliyatta hiç biri geçerli değil.
Vergi dairesine işin düştümü yandın...

Tamamen memur endeksli herşey. Adamlar bildiklerini okuyorlar

Benimde aynı durum başıma geldi 2009 babam aldı süresiz rapor bizde geçen hafta araç almak için işlem başlattik rapor sistemde gözükmüyor dediler babam engelliler derneğini aradı ordan artık süresiz rapor yok 2 yılda bir rapor yenilenecek yeni kanun çıktı dediler dilekçe verdik bakalım ne olacak

idari mahkemeye itiraz etmeniz gerekiyor ama mahkeme süreci falan hayli bir uzar

mahkemeye itiraz değilde hastalığın ilerlemesi halinde doktor raporu alıp tekrar heyete giriliyormuş bunun için ne yapmamız gerek son raporun üzerinden 6 ay mı geçmesi gerekiyor?

Bağlı bulunduğunuz Kaymakamlık binasında ilçe sağlık kurulu olması lazım, oraya sorabilir misiniz.

Ben sordum babam için ilçe sağlığa dilekçe filan yazdılar cevap geldi Şişli Etfal Hastanesi'ne yönlendirdiler taminen yeniden heyete girecek diye düşünüyorum sonucu paylaşırım tekrar bu ayın sonuna randevu aldık bakalım ne olcak

Evet yeniden rapor alacak ama eski rapor ile yeni raporu arasındaki oran değişirse ki genelde değişir bu durumda hakem hastaneye yönlendirecekler, sağlık kuruluna gittiğiniz zaman ne kadar rahatsızlığınız varsa söyleyin ,aksi halde tek bir doktordan aldığınız oran yüksek olsa bile ortalama hesaplamada düşüyor.

Anladım yani heyete girince hepsini söyleyin diyorsunuz eğer sonuç istediğimiz gibi olmazsa hakem Hastanesi'ne gideceğiz

Üst Alt