Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli oğlum spor merkezinde darp edildi. Savcılık kovuşturma izni vermedi!? [Hukuk]

aysun aktas

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
oğlum on yedi yaşında.orta derecede zihinsel engelli raporu var.spor aktivetileri olsun diye engelli çocukların gittiği özel spor merkezine götürdüm ilk gün spor merkezinin sahibi ve hocalığını yapan kişi tarafından yüzüne vurmuş ve kulağını çekmiş bunu oğlum bana söyledikten sonra hocada doğruladı.

ben hemen hastaneye gidip darp raporu aldım orada hastane polisine ifade verdi.daha sonrada savcılığa gidip şikayette bulundum.bana cevap olarakta kovuşturma yapılmasına yer olmadığına itiraz hakkımın olduğuna fakat itirazın reddedilmesinin halinde masrafları benim ödeyeceğim diye yazı gönderilmiş.bir tane şahidim var oğlumun ağlayarak yanıma geldiğini gören konuşmalarımızı duyan fakat mahkemeye gelemiyeceğini söylüyor ne yapmalıyım nasıl bir yol izmeliyim .şimdiden teşekkür ediyorum.

Alo 183 ve ilinizdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerinden yardım isteyin derim.

Darp raporunuzu almanız iyi olmuş olayın tanığını da bir an önce ikna edip en azından bir polis ifadesini aldırıp dosyaya dahil edilmesini isteyin, mahkemede hakkınızı arayın.

Şahidi de belirtin mahkemeye çağrılır. Geçmiş olsun😐
Fakat ne gibi dava açıldı,yaralama tehdit var mı?
Belki şımarma da olabilir,Hoca da haklı olabilir. Hoca savunmasını yapabilir, belki de davayı kaybedebilirsiniz.

hocanın ne haklılığı olabilir ki vurmanın darp etmenin haklılığı yoktur özelliklede özel çocuklarımızda :((hoca istediği savunmasını yalan savunmasını yapsın hiç bir önemi yoktur ben oğluma vurulan bir tokatın hesabını soruyorum hiç kimsenin özel çocuklarımızda vurma hakkı ndiye bir terim tanımıyorum

Engelli Bir Çocuğu Dövmek Kimin Haddine Hele ki Zihinsel Engelli Bir Çocuğu Anlamaz Bilmez O Döven İnsan Olamaz Hakkınızı Arayın Hocam.

öncelikle gecmiş olsun. cocugun yuzunde kırık. derin yara veya görsel bir bozukluk varsa ve aldıgınız darp raporunda hemen dava acın. eyerki aldıgınız raporta bu yukarda saydıklarım yoksa hic boşuna dava acmayın kaybedersiniz

daha önce başıma bu tarzda bir olay geldi. ordan biliyorum. tekrar gecmiş olsun

Söylemeyi unuttum. egerki Toplumda bir saygın kişiyseniz. mesela Doktor Ögretmen avukat Gibi saygın bir mesleginiz varsa. cocugunuza Lan Dense bile cezası var

ama siradan bir vatandaşsanız cogunuzda kırık derin yara veya Görsel bozukluga yol acan bir darp yoksa. hic bir cezası yok

aysun aktas siz şahit olan kişinin kimlik bilgisini şikayet dilekçenizde belirtin. Kendisine tebligat yollansın gerekirse polis zoruyla mahkemeye götürüyorlar merak etmeyin. Ayrıca çok geçmiş olsun.

siz itiraz edin haksız bulunursanız masrafları ödersiniz masraf çıkacak diye itiraz etmeyecekmisiniz

Üst Alt