Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli öğrencilerde KYK yurt ücreti ve KYK kredisi hakkinda..?
Ben kyk yurdunda kalıyorum ve kyk dan kredi almaktayım 3. Sınıf üniverste öğrencisiym.
%43 heyet raporu aldım şimdi kyk ya aylık yurt ücreti ödeyecekmiyim.
Kyk kredi borcum silinirmi.
Engelli üniversite haklarının net açıklanmayıp anlaşılamaması
Üniverste kazandıktan sonra.
Devlet bursu devlet yurdu sosyal hizmetler ve tsk lardan alınacak haklar ve yardımlar konusundaki karışıklıkların giderilmesi ve konunun anlaşılır şekilde alaninda uzman kişilerce olarak açıklanması amacıyla.
Engelli bireyler sağlık kurulu raporu %40 ve uzeri olanlar;
Devlet yurduna ücret öderlermi.
Kyk da burs cıkmama ihtimali varmıdır.Kredi çıkarsa normal ödeme koşullarına goremi geri ödemesini yapar.
Sosyal hizmetler üniverste öğrencisi engellilere ne gibi yardımlarda bulunur.
Tsklar aynı sekilde hangi yardımlarda bulunur.
Ve benim aklıma getiremediğim bir cok engelli üniversiteli sorunlarının öğrenilmesi ve cevaplanmadı dileğiyle.
Yurt ücreti ödersiniz, engelli öğrenciye sadece yurt konusunda öncelik tanınır.
Kyk kredisine gelince en iyi çözüm ya Ankara müdürlüğe telefon etmek ya yaşadığınız ildeki kyk ya gitmek. Belki bundan sonrası için başbakanlığa döner. Bundan öncesi için de indirim uygulanır. Bir ihtimal. Mevzuatları okursanız daha da faydalı olur.
su an Kyk yurtta kaliyorum. halen her ay ödüyorum. hem calisiyorum hem üniversite okuyorum. burs yada kredim yok. devlet hicbir yardimi yapmaz. kyk yurda engelliye oncelik taninir. ve burs icin tesyevden basvurup sigorta sorunu olmayacak sekilde veriyorlar.
bende kyk da kalıyorum şansıma yeni açılan yurtta tek kişilik odada kalıyorum.Birde Kyk bursunuda alıyorum.Açıkçası bursun çıkmasına pek ihtimal vermiyordum. Ama gerçekten öncelik tanıyorlarmış
Benim %74 lük bir engelli raporum var bu yıl universite sınavına girdim ve bir engelli ogrenci olarak haklarim nelerdir kyk da yurt ucreti odermiyim veya kredi alabilirmiyim ayrica engelim de siniflandirilamayan yani görünüşte değil organlarla ilgili
Yurt konusunda öncelik tanınıyor ancak ödeme yapmama gibi bir ayrıcalık yok. Birde KYK bursu'na da kesinlikle başvur. Engellilere öncelik tanınıyor. Çıkmaz dediğim yurtta çıktı bursta ) engel oranım : %45