Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğrencinin DGS'de ek puan getirisi var mıdır?

kirli-gugu

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
% 60 engelliyim. Dikey Geçiş Sınavın da Engelli öğrencilere Ek puan getirisi var mıdır?

bu soruya hiç cevap yazılmamış? DGS de engelli ek puan var mı? Varsa sevinicem :) cevap yazarmısınız ?

Dgs ek puan icin bir kisi dava acti.Acilan davada yök hayir dedi.dosya ankarada tetkik hakiminde.kesinlesmis birsey yok

22/07/2015 tarihinde acilmis.kesiinlesen bir karar yok.bende bekliyorum
Aciklanirsa paylasimda bulunurum

Geçen sene girdim. Ne sınav sonuç belgemde ne de yerleştirmede böyle bir ibare yoktu.

görevde yükselmedede engellilere ayrıcalık tanınmalı bence

arkadşlar ben dgs ye girdim ve mühendislik kazandım ama hiçbir ek puan verilmiyor. ek puan istemek bedenen eksikliğimiz var ve zihinselde eksiğimiz var demek bunu ek puan olarak değil kontenjan olarak talep etmek gerek. mesela iş konusunda verilen yüzde aynı şekilde üniversitelerin bölümlerinde uygulanmalı. 40 kişi ise taban puanla enaz ekstradan 2 engelli alınmalı. Bu engellilere seçme şansı ve bulunduğu ilde aldığı puanla istediği bölümü okuma şansı verir.

GYS ise ekpuan talep etmek yerine Kadrolara yüzde oranı istemek çok daha mantıklı. Yani mesalan Memur yüzde 4 ise Şef yüzde 2 Müdür yüzde 1 gibi kadrolar talep etmek gerek. ekpuan talep etmek antipatik geliyor.

Üst Alt