Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğrenciye kyk bursu çıkma konusunda gelir 2. planda mı tutuluyor?

casper33

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
başbakanlık bursunda engellilere öncelik var peki baş vuran herkese çıkıyor mu. Engelli öğrencinin gelir durumu 2. planda tutulur deniyor bilgisi olan var mı?

Bana geçen yıl çıkmıştı Raporumun fotokopisini gönderdim diye vermediler :D Bu sene NOTER onaylı göndericem umarım bu sefer kabul ederler

başhekimden aslı gibidir mühürü olması yetmiyor mu her engelli öğrenciye çıkyor mu gelir durumu 2. planda mı

birkan01;

S.a Bu burs'dan her engelli yararlanabilir mi? şartları nedir acaba ? mesela bende engelli memurum ama (aöf ) erzurum üniv. 4 yıllık sosyal hizmetler 3. sınıf okuyorum bende başvursam olur mu? ne dersin...

açıköğretim fakültesi okuyanlara kykdan burs vermiyorlar..

burs veya kredi ekonomik durumu iyi olmayan her öğrenciye veriliyor., engelli kendisi veya anne-baba ise önceliği var.

aslında ailenin gelir durumunada pek bakmıyorlar. isteyen herkese veriliyor.

nereden biliyorsun dersen, oğlum için çok iyi araştırmıştık bu yıl

daha belli değil, kasım ayında açıklanacakmış. ama gittiği okulda başvuran herkes almış bursu

evet kasımın sonunda açıklanıyor inşallah sizin oğlunuza da bana da tüm engellilere çıkar inşallah

kyk başvuru tarihi gectimi yoksa devam edıyor mu

Bana 2 sene önce ilk olarak kredi çıkmıştı sonra işte 50 gün kadar geçti aradılar hata olmuş raporum fotokopi diye kredi çıkmış, neyse noterden aslı gibidir ibareli örneği kyk cebeci ye götürünce başbakanlığa döndü, senedim iptal oldu ve kredi olarak sitede borcum gözükmüyor. Neyse konuya gelecek olursak, evet engelli raporu ardından gelir ikinci planda.

S.a Bu arada AÖF okuyan da burs alabilir mi ve başvuru tarihlerini bilen var mı?

mayhan2515;

Hayır AÖF okuyan burs/kredi den faydalanamaz. Başvuru tarihleri ise ara sınıflar için Temmuz ayı (gibi), yeni kayıtlar içinse Eylül ayı(gibi).

Arkadaşım ben AÖF dedim ama ATATÜRK ÜNİV.(ERZURUM) AÖF okuyorum yinede fark etmez mi?

KYK %53 Raporumu kabul etmedi ne yapmam lazım

kyk engelli olduğum için raporumu istediler bende gönderdim. Sonra bana mail gelmiş raporunuz belirtilen nitelikte olmadığı için gerekli işlem yapılamamıştır diye sonra aradım nedenini sordum ^^tüm vücut fonksiyon kaybı oranı ^^ illa bu yazı lazımmış bende özür oranı %53 yazıyor. Tüm vücut fonksiyon kaybı oranı %53 yazmayası gerekiyormuş böyle saçma şey olur mu. zaten ordaki oran onu ifade etmiyor mu. Ne yapmalıyım

evet tam teşekküllü devlet hastanesinden aldım kadın ısrarla kabul etmiyor çok saçma bi neden yaaa kimi hastane kişinin özür oranı % 53 yazar kimiside kişinin engel oranı % 53 yani ikisi de aynı şeyi ifade ediyor. ÇOK ama çok saçma bir nedenden dolayı ısrarla kabul etmiyor

onur9415;
peki senin raporunda tüm vücut fonksiyon kaybı oranı olarak mı belirtilmiş yoksa benimki gibi mi başka mail adresin varsa onada bak derim ona göndermiş olabilirler

dogru islemleri yaptiktan sonra neden cikmasin ben basvurdum burs cikti engellileri geri plana atma gibi bir sey soz konusu oldugunu dusunmuyorum. Sitesinde ne yapman gerektigi yaziyor.raporunun asli veya asli gbi olanini gonder mutlaka yoksa isleme alinmaz

oğlum burs çıkmadı. kyk ile konuştum tel. ile. yolladığım evraklarda eksiklik varmış. bu gün eksikliği tamamlayıp ayın 20 sine kadar ellerinde olacak şekilde yollarsam, kredi bursa dönüştürülecek.

raporda toplam vücut fonksiyon kaybı yazması gerekiyormuş o yüzden kabul etmiyorlar raporu. Yani özür oranı falan yazmayacakmış tam olarak şu ifade olacakmış tüm vücut fonksiyon kaybı oranı. Diyelim ki raporda kişinin özür oranı yüzde 65 bunu kabul etmiyorlar tüm vücut fonksiyon kaybı oranı yüzde 65 yazmalıymış. Bana çıktı ama rapordan dolayı değil raporumda kişinin özür oranı %53 yazdığı için kabul etmediler. Üniversiteden başvurduğum için rektörlük bursu çıktı kyk veriyor onuda.

basbakanlık bursu gelır durumuna gore herkese var engellı engelsız
ama bence almayın evden ne gelırse onu kullanın
cunku okul bıtıp 2 yıl sonra sızın ısınız varmıs yokmus ona bakmadan faızıyle beraber odemek zorundasınız
okul bıtıp kım hemen guzel bır maasa konuyor
bırde artık para kazanıyorsunuz asıp tasmasada aıledende fayda yok oderken zor oluyor kımseye tavsıye etmem

burs başka, kredi başkadır. burs alanlar daha sonra hiçbir ödeme yapmıyor. kredi alanlar yapıyor ödemeyi.

Üst Alt