Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmeler, öğretmenlik yapıp yapamayacaklarına ilişkin sağlık kurulu raporu?

dilate50

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
engelli öğretmeler,öğretmenlik yapıp yapamayacaklarına ilişkin sağlık kurulu raporuu hangi aşamada ve nasıl aldınız.

50 oranında kalp yetmezliğinden rapor alalı birkaç gün oldu.yıllardır öğretmenlik hayalim var.teknik öğretmen olduğum için zaten çok az açılıyor.

şuan memur olarak çalışıyorum.raporumda istihdam alanı işaretli %50 oran ve ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz notu var.

ekpss ile öğretmenliğe atanırsam öğretmenlik yapıp yapamayacaklarına ilişkin sağlık kurulu raporu almam gerekiyormuş.

bu raporu alıp öğretmen olarak atanan arkadaşlara soruyorum. nasıl aldınız.
sağlık kuruluna mı başvurmak gerekiyor.

aynı sağlık kurulu raporu gibi çıkıyorsa yeni bir oran da verilmiş olmayacak mı.

yoksa bu öğretmenlik yapıp yapamayacaklarına ilişkin sağlık kurulu raporu ayrı bir rapor mudur.bu raporda oranda yazacakmı yoksa sadece öğretmelik yapması uygundur mu yazacak.

bu raporu alırke yeniden muayene olmak şartmı yoksa elimizdeki raporla heyete çıkmak yeterli mi.

günlerdir arıyorum. lütfen yardımcı olun.

değerli arkadaşlar.

2018 engelli öğretmen alımı duyurusunda şöyle bir madde var.

Ancak, ataması yapılan engelli öğretmen adaylarının öğretmenlik yapıp yapamayacaklarına ilişkin sağlık kurulu raporunu ibraz etmeleri gerekmektedir.

ekpss ye başvuran her engellinin elinde %40 ve üzeri oranı belirtilmiş raporu zaten var.geçen yıllar bu raporu alan engelli öğretmenler lütfen bizi aydınlatabilirler mi

1-engelli öğretmen olarak atanan kişiden istenilen öğretmenlik yapıp yapamayacaklarına ilişkin sağlık kurulu raporu için yeniden hasta olunan branşta muayene olup özür oranı mı belirlenecek.

2-ben daha raporumu şubat 2018 de aldım.bizden istenen yeni rapor çıkartmakmıdır,yoksa sadece sağlık raporlarımıza bakarak heyet bize öğretmen olup olamayacağımızın yazılı olduğu bir rapor mu verecek.

3- istenilen engelli öğretmen adaylarının öğretmenlik yapıp yapamayacaklarına ilişkin sağlık kurulu raporunda özür oranıda yazacak mı

Mrb bu sorularınıza yanıt alabildiniz mi? Öğretmen olabilir raporunu nasıl aldınız

Engelli raporu değil bu rapor yeniletme yok. Heyete girin derdinizi anlatın engelli raporunuzu göstermek zorundasınız

Rapor alacağınız hastane bünyesinde bütün bölümleri dolaşıyorsunuz. raporunuz hangi bölümden ise Dr. evrak getirip heyete giriyorsunuz.

dilate50
Merhaba bu sorularınızın cevabını aldınız mı ?

Özellikle engelin kaynaklandığı bölümle ilgili tekrar muayne film vs. yaptırmak gerekiyor mu ? Cevap verir misiniz? Teşekkürler.

merhabalar bugun bu işlemlerimin tamamına yakınını yaptım diyebilirim.

öncelikle bu rapor engelli raporundan farklı bir rapor. oran çıkmayacağı söylendi. (raporumu yarın teslim alacağım bildirildi)
ne için alacağım kısmına yani dilekçeye şu cümleyi yazdım

"türkiyenin her yerinde öğretmenlik yapabileceğime dair" gerisi hastanenin kendi format dilekçesi idi.

tam teşekküllü sağlık kurulu raporu.

7 hekime muayene oldum

psikyatri hekimi şunu yazdı (kendi hekimimdi,yani düzenli muayeneye gittiğim hekimimdi) ilgili alana

"şizofreni tanılı,kısmen düzelme mevcut. trsm takipli hasta,heyette görüşülmesi" son kısmını ben anlamamıştım sağlık kurulundaki görevli memur söyledi bana.

benimki kesin değil aslında çünkü sağlık kurulu raporunu henüz elime almadım fakat , heyette yüzüme şu söylendi

"düzenli psikiyatri muayenesine gitmek şartıyla türkiyenin heryerinde öğretmenlik yapabilirsin"

...

yarın raporumu alacağım. inşallah sorun çıkmayacaktır.amin amin amin..

not: ben engelli raporumu ibraz etmedim ,ve zaten bu hastaneden almıştım engelli raporumu ayrıca 200 tl ödeme yaptım.

@Bugia

merhaba bana sormamışsınız ama bilgilendirme yapmak için cevaplamak istedim.
valla isteyen hekim test yaptırdı istemeyen sadece beyana baktı ve normal/sağlam vs. yazdı.
mesela göz polikliniği klasik ölçüm yaptı , harf okuttu felan felan
kbb işitme testine gönderdi , valla bunda biraz zorlandım gibi. çünkü 3 saate yakın bekledim bunun için.

sonrasında saat üçte heyete gireceğim söylenmişti,(ama 4.20 gece gibi girdim)
4.5 gibi ayrıldım ,sabah sa 9.30 da hastanedeydim.

engelli raporumu ibraz etmedim diye bi problem olur mu diye endişe ediyorum şuan ama ,sonuçta ordaki memur gerek yok dedi.
ve engel oranı da çıkmayacak bu farklı bir rapor dedi bana

kan testi ve akciğer filmi gibi tahliller istendi mi ? çok teşekkür ederim cevabınız için.

Bugia

benden istenmedi ,ve fakat hekime bağlı diyebilirim rahatlıkla.çünkü kbb nin işitme testi istemesi çok değişik geldi bana ona şikayetimin olmadığını da söylemiştim ,hatta bugun sağlam gittiğim hastaneden sanırm hafif rahatsızlıkla döndüm çünkü çok kalabalıktı kbb ve hepsi sanırım en az grip olmuştu. bende enfeksiyon kapmış olabilirim neyse yarın 8 diş sarımsak 3-4 doz uygulamasıyla çözer sanırım.

dediğim gibi benden istenmedi fakat sizden de istenmeyecek diye bişey yok ,aslında norml muayeneleri oluyorsunuz kimi nin kafasına takılıyor ve muhtemelen sorumluluk duygusuyla hareket edip tetkik istiyor kimide mesela nöroloji ,g cerrahi , dahiliye sadece sağlam veya dahili bulgu yok felan yazdı.

Türkiyenin her yerinde öğretmenlik yapabilir ilgili rapor alırken nasıl bir süreçten geçtiniz?Ben de işitme ,troid ankisyete ilacı kullanıyorum.

Arkadaşlar psikiyatri hastalıklar özellikle ögrenci velilerinin kulağına giderse ögretmenliğiniz sona erer agzınızı sıkı tutun

Bu konuyu bende merak ediyorum. Hangi hastalıklara öğretmen olur raporu verilmiyor ? Daha önce alan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilir mi?

raporumu aldım. karar kısmında şu yazı var.

düzenli psikiyatri poliklinik kontrolü ile türkiyenin her yerinde öğretmenlik yapabilir. oy birliği ile karar verilmiştir.

Selam... öğretmenlik yapabilir sağlık raporunu şimdiden alabiliyor muyuz arkadaşlar bi de ben birkaç ay risperdal ve selectra kullandim şimdi kullanmiyorum ama ilaç raporum 1 yıllık halâ devam ediyor wellbutrin ve 1 aydır ders çalışırken dikkat için ritalin kullaniyorum kullanmadım ama modiwake aldım uyumayım diye bunlar raporda sıkıntı olur mu?

d0st

selam tam duyurunun çıktığı gün aldım ben. bazı hastaneler çok uğraştırabilir ve atamanız yapılamayabilir ondan dolayı şimdi alın derim.

zaten basvuru tarihleri sınırlı o zamana kadar hemen rapor veriliyormu öğretmenlik yapabilir diye ?

incisel

Bu farkli bir rapor hocam ben basvurdugum gunun ertesi gunu teslim aldim ancak bikac detay var.
Saglik kuruluna randevu almaniz genellikle gerekli.mhrsden veya 182den.

Bazi hastaneler sorun cikartabilir (yani gec alabilirsiniz)

Birde 200tl odemesi var.

incisel

Neyi sordugunuzu tam anlamadim.

Fakat engelli raporumu 2019 aralikta YENILEDIM
ve bu turden (ogretmenlik yapabilecegime dairl) bir raporu evet ilk kez aldim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu atama için wahtsapp grubu var mı?

Evet arkadaşlar engelli öğretmen grubu var mı yoksa da kuralım burbirimize destek olalım?

Engelli raporunu çıkarttığımız hastaneden almasak olmaz mı? İl dışında engelli raporum çok uzun sürer git gel vs. Pnun yerine bulunduğum ilde tam teşeküllüden alsam olmaz mı?

falatbar

ne sorduğunuz tam anlaşılmadı ama şöyle yardımcı olayım.

engelli raporunu bir devlet hastanesi ,eah veya üniversite hastanesinden almnız mümkün.
fakat engelli raporunuz ile öğretmenlik yapabilir raporunuz aynı hastaneden olmak zorunda.

Hocalarım öğretmenlik yapabilir raporu almak için hastaneye gitmeden önce 182den rapor almak istediğiniz devlet hastanesini belirterek randevu almak gerekiyor bilginize... bu arada bilginiz var mı depresyon tedavisi öğretmenlik yapabilir raporu almaya engel olur mu ? Raporunda psikiyatri bölümünde depresyon tedavisi tazıp öğretmenlik yapabilir raporu alan alanı bilen var mı?

Bu raporu almak kolaylıkla olur mu yoksa psikoz ile ilgili belge mi isteyecekler(benim hastalığım psikoz su) Baya uzun süredir herhangi bir atak yaşamadım

Üst Alt