Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmen 2 yıla 1 derece alır mı?

mahmutbaga

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. 2010 yılında engelli öğretmen olarak MEB de göreve başladım. 2010 yılında uygulanmaya başlanan zorunlu hizmet bölgesinde kalma şartıyla 657 konunun 64. Maddesinin 3. Fıkrasına göre 2 yıla 1 kademe uygulamasına tabi olarak bu seneye kadar 2 senede 1 derece almaya devam ettim. Okuluma gelen yeni bir yazı ile engelli öğretmenlerin zorunlu hizmetten muaf olduğundan dolayı bu verilen derecelerin hepsinin yanlış olarak verildiğini ve geri alındığını öğrendim ve benim durumunda olan okulumunda 2 öğretmenin de derecelerinin alındığını öğrendim. Şimdi 2010 yılında normal atanmış bir kişiden hiç bir farkimizin olmaması hatta onlardan farklı olarak engelli olmamız dezavantajına rağmen normal atamalara derece verilmesi fakat engelli öğretmenlere derece verilmemesi çok büyük bir ayrımcılık olarak duruyor. Benim durumumda olan ve dereceleri silinen başka öğretmen arkadaşlar var mı?

Üst Alt