Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmen atama ve yerleştirme hakkında bilgi..?

uğuracar

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
merhaba sayın arkadaşlar

soru engelli öğretmen atamaları , yerleştirilmeleri, görev yeri , sağlık kurulu raporu öğretmenlik için vs.
ben bu sene kısmetse mayıs sonu fen edebiyat matematik mezun olucam. bahsettğim sorulara cevap bulamadığım için formasyon konusunda oldukça karasız ve sıkıntılıyım.
aranızda belki sen fen edbiyatlısın öğretmenlik eğitim fakültelerinin hakkı diyenler olabilir, sen özel sektörde çalışmalısın veya devletin daha değişik mercilerinde diyebilirler. mümkünse cevaplarımızı forumumuzun yaralılığı açısından direk sorunun çözümü adına vermeye çalışalım

şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

not: verdiğiniz cevaplar karşılığında yine iş bulma konusunda terübeli arkadaşlarımıza sorularım olacak.

arkadaşım, öğretmenlik bu eğitimi alan herkesin hakkıdır. eğitimi fen edebiyatı olmaz. ben de fen edebiyat fakültesi mezunuyum.ama öğretmenim. sorunun yanıtına gelince: arkadaşım özürlü ya da özürsüz olmak milli eğitimde yer değiştirmede hiç bir katkı sağlamıyor.ben ortopedik özürlüyüm. beş uıldan beri uğraştım hiç bir sonuç alamadım.

mehmet hanife bu kpss sonucuna göre yerleştirmeye gelince sen engellisin senden öğretmen olmaz diye diyorlar diye duymuştum bir kaç kişiden . yerleştirmede nasıl bir prosedür işleniyor bilgin var mı? Bir de meb müdürlükleinden veya engellilerin çeşitli yerlerde derneklerini görüyorum oralardan bilgi almayı denicem.

Meb çalışanı olarak öncelikle inşallah kpss sınavından iyi bir sonuçla çıkarak atamanızın yapılmasını umarım.

Sorunuzun cevabına gelince; bir kolu, bacağı olmayan bir gözü görmeyen bir çok öğretmen arkadaşımız mevcut. Alacağınız sağlık kurulu raporunda "Türkiye'nin her yerinde bütün hava şartlarında ve ilklim koşullarında öğretmenlik yapabilir" ibaresi yer aldıktan sonra hiç bir endişeniz olmasın. "Sen engellisin senden öğretmen olmaz" diyenlere; sizlerden olabiliyosa benden haydi haydiye olur deyin siz :)

Yerleştirme konusunda da özrünüzün hiç bir faydası yada zararı yok, tercih sıralamanıza göre puanınızın tuttuğu tercihlerden birisine atamanız yapılacaktır.

Akıl sağlığınızla ilgili herhangi bir problem yoksa,öğretmen olmanıza hiçbirşey engel olamaz:)

Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde en az 2 ay tedavi görüp (halen ara ara adı geçen hastaneye yatırılıyor) öğretmenlik yapanı tanıyorum buna ne dersiniz . .

Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde en az 2 ay tedavi görüp (halen ara ara adı geçen hastaneye yatırılıyor) öğretmenlik yapanı tanıyorum buna ne dersiniz . .[/QUOTE]

bu söylediğin cok yanlış ama akıl saglıgı bozuk bı kişinin kesinlikle ögretmenlık yapmasına karsıyım bi öğretmen adayı olarak...
bu arada engelli atamasına gelınce onlarda normal KPSS illetine girip aldıkları puana göre tercıh yaparak atanıyorlar normal şekılde yanı için ferah olsun ..:))

..Siyah..;

Söylediğim yanlış değil, sadece söz ettiğim şahsın durumu kendisine söylenen olumsuz bir sözü kafasına fazla takması ve o saplantıdan kurtulamaması. Kesinlikle kendine veya çevresine hırçın zarar verici bir rahatsızlığı yok sadece kafasında sürekli kendisine söylenen sözü tekrar etmesi gibi bir durum söz konusu.

Bu kişinin neden görevinden men edilmediği veya malulen emeklileğe sevk edilmediği hususuda, teftiş eden müfettişlerin, söz konusu şahsın 9 yıl gibi bir hizmet süresinin bulunduğu ve yukarıda da belirttiğim gibi hiç bir saldırgan ve zarar verici rahatsızlığının bulunmamasından dolayı şahsın 10 yıl hizmet süresini tamamlamasına müsade etmeleridir. Şuan işlem yapılsa hiç bir şey elde edemeyecek olması sebebiyle hakkında hiç bir işlem yapılmamıştır.

bedensel engelliyim..öğretmenim...herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız diye düşünüyorum...kpss sınavından umarım yeterli puanı alırsınız

merhaba ben sizden engelli olarak öğretmen ataması hakkında bilgi almak istiyorum.ücüncü sınıfım ve yumurta kapıya ayandı. engelli kpss si normalle aynı mı konu olarak. sorulara nasıl ulaşabilirim

Turkce ogretmenliginde okurken trafik kazasi gecirdim bu gun %41 oraninda ozurlu raporum cikti ekpss ye basvurmayi dusunuyorm engel grubumda ruhsal ve duygusal ayrica siniflanamayan bolumu isaretli rapor surekli ama calistirilamayacagi islerin niteligi bolumu bos benim ekpss ile atanma durumumda bi skinti olur mu benden atanmam yeniden saglik kurulu ozurlu raporu isterler mi lutfen yardimci olun :(

ogrtmn Meb bundan önceki öğretmen atamalarında aşağıdaki şartlar doğrultusunda alım yapmıştı sanırım yine aynı olacaktır.

İlgili branşlarda yükseköğretim alanlarından mezun olmanın yanı sıra, sağlık raporunda bazı şartlar aranacak. Bedensel özrü bulunanlardan kronik ve ilerleyici olan, doğrudan iklim koşullarından olumsuz etkilenen, kanser, verem, akıl hastalığı, ilerleyici nörolojik hastalıklar, organ nakli gibi uzun süreli tedaviyi gerektiren bir hastalığı bulunmamak şartı aranacak.
Görme engellilerde iki gözün toplam görme oranı en az 20’de 10 oranında olmak, renk algılama ve görme alanı bozukluğu olmamak şartı aranacak.
İşitme engeli olan adaylardan işitme cihazı taktığı halde işitme oranı yüzde 50’nin altında olanlar okul öncesi ve sınıf öğretmenliğine, orta ve ileri boyutta konuşma bozukluğu olanlar öğretmenliğe atanamayacak.

Üst Alt