Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmen farklı bir ile tayin isteyebilir mi?

İlhan43

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yüzde 40 engelli raporu olan öğretmen bu raporuyla özür grubu atamalarında başka bir ilin ilçesine tayin isteyebilir mi, yoksa sadece çalıştığı il içinde mi isteyebilir? Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

adaylığınız kalkmamışsa isteyemezsiniz ama adaylığınız kalkmışsa isteyebilirsiniz.
ama tabi il dışı veya il içi olarak isteyebiliyorsunuz bildiğim kadarıyla yani örnek veriyorum bursadan adana ya diye istemde bulunuluyor benim anladığım ,yani ama bursadan adananın şu şu ilçesine istiyorum diyemiyorsunuz ama yinede bundan emin değilim isterseniz il memi bi arayıp bu bilgiyi teyit edebilirsiniz.

bir de engelli öğretmenseniz bir defaya mahsus istediğiniz ile tayin isteme hakkınız bakanlığın kabul etmesi koşuluyla var.

yanız ildışı için en kesin bilgi için ağustosta açıklanacak kılavuzu beklemek gerekir.

Hocam merhabalar, yüzde 40 engelli raporu olan öğretmen özür grubu atamalarında engellilik durumundan tayin istemek istese İL DIŞI tayin isteyebilir mi, yoksa sadece il içi mi yapabilir? Bir defaya mahsus durumundan falan değil özür grubu atamalarından il dışına tayin isteyen varsa bilgilendirirse çok minnettar kalırım.

İlhan43

Evet. Özür grubu atamalarından il dışı istediği il ilçeye tayin isteyebilir. Çıkma olasılığı diğer özür grubu çeşitleriyle aynı.

Cevabınız için teşekkür ederim.Dun mebbiste başvuru islemleri bölümünde il içi özür grubunda sağlık, engelli başvuru. Il disinda ise sadece sağlık yazısını gördüm. Il dışı sağlık yazan yere tıklayınca üstte il dışı sağlık engelli başvuru ekrani diye yazıyor ama yoksa isteyemiyor muyuz diye telaşa düştük. Umarım dediğiniz gibi olur.

Teşekkür ederim. Adaylığımız kalktı. Ocak kılavuzunda da il içi il dışı ister demiyor sadece yer değiştirme başvurusunda bulunabilir diyor.Mebbis başvuru islemleri bölümünde il içi özür grubunda sağlık, engelli başvuru yazarken il dışında sağlık başvuru yazıyor. Ancak il dışı sağlık yazan yere tıklayınca üstte il dışı sağlık, engelli başvuru ekranı yazıyor. Biz de ilk başta neden yazmiyor da tıklayınca yazıyor diye tedirgin olduk.Aslinda daha önce istemiş olan birisi olsaydı biraz rahatlardiķ.Bu kadar çok istememizin nedeni günlük 120 km yol yapmamiz,yani bizim için çok önemli, tekrar teşekkür ederim.

Üst Alt