Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmen ne kadar sürede il dışı tayin isteyebilir?

birazozgurluk

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Engelli bir öğretmen diyelim ocak ayında il dışı tayin istedi ve sonraki il dışı tayin isteme süresi ne zaman olur? Normalde bir öğretmenin o ilde çalışma süresi en az 3 yıldır fakat bu durum engellilerde de geçerli mi? Yani x şehrine tayin istense bir yıl sonra başka şehre yine tayin isteyebilir mi yoksa 3 yılı beklemek zorunda mı?

Teşekkürler şimdiden.

Engelli öğretmen olarak atandınızsa önce

üç yılı bekleme zorunluluğunuz yok. ,
sonra yani ilk öğretmen yer değiştirme başvurusunda başvuru yapma hakkınız var.
ve sadece öğretmen yer değiştirme dönemlerinde (temmuz - ocak gibi , yılda iki defa) yer değiştirme olur bu dönemlerde başvuru yapma imkanınız olur. Dilekçe ile yapanlarda varmış yani bu dönemler haricinde ancak bilginiz olsun ben iki defa başvurdum ikisinde de red edildi. (farklı illerden)

kar&yağmur
Emgelli personelin 1 kereye mahsus istediği yere tayin alma hakkı var diye yazıyor tüm platformlarda reddedilme gibi bir durum söz konusuda değil deniliyor.

trn59

merhaba, ilgili yazıyı kastediyorsunuz , o yazıyı dilekçeme eklemiştim ve 2 defasındada reddedildi. Ancak ben öğretmen yer değiştirme dönemlerinde bir kez yer değiştirme yapabildim , tabi bu tam olarak istediğim yer olmadığı için bu aralık - ocak gibi olacak olan öğretmen yer değiştrimesine baş vuracam.

Peki, o tayini nasıl isteyebiliyoruz?

ya şimdi bir iki hafta belki birkç hafta içinde veya en geç ocak gibi tahminen şubata sarkmayacak şekilde , bir yer değiştirme duyurusu personel.meb üzerinden yayınlanır ve mebbise işlenir.

sizde mebbis üzerinden başvuru yapıp bunu okuldan onaylatıyorsunuz daha sonra atamalar yapılıyor. iller arası 15 gün il içinde ise 1 günde işleminizi tamamlamanız gerekli.

yalnız sağlık gibi bir mazeret ,engellilik nedeni ile yer değiştirme şeklinde bir sayfa veya link açılacak buradan yapmanız gerekli başvurunuzu.
bilginize

kar&yağmur

Siz özür durumundan il dışı mı istiyorsunuz yoksa il içi mi? Ben il içi istedim ama gelmedi puanım 272 olmasına rağmen. Çalıştığım yerde kaldım. Ocak ayında yine özür durumu olacak ve ben il dışı yapmayı düşünüyorum sırf o okuldan gitmek için :( Okulum sakin ama idare kötü :( Acaba bu ocak ayında örneğin X şehrini istesem ağustosta yine başka bir şehri (y şehrini) isteyebilir miyim?

Dilekçe olayında boş okul bulmak lazım da boş okulu nasıl öğreneceğim :( Bu okulda kalmak istemiyorum. İşkence gibi geliyor bana. Hiç mutlu ve huzurlu değilim.

birazozgurluk, anliyorum idare kotu olunca bicok sey kotu oluyor. Ben de suanki idare den memnunum acaba yer degisikligi yapmasam mi dedim

Hocam il ici istiyorum. Cunku ildisi geldi ama galiba onu da burasi cok pahali bi yer oldugundan pek ogretmen gelmiyor ondan yapmis olabilirler ama bir onceki yaptigim degisiklik il disi idi

Okuduğumu dedim açıkçası dilekçe nereye verilmeli kabul edilmezse ne yapılmalı gibi konularda fikrim yok ama cimere yazılabilir gibi geliyor bilgi edinme hakkı var cimer doğru yönlendirir gibi geliyor

hocam ne yaptınız. başvurunuz nasıl sonuçlandı

ARDA21
Dilekçem redde edilmedi kabulde edilmedi 19/02/2021 tarihinde gereği için alındı diyor hala öylece duruyor

Gitmek istediğiniz yer 1.bolge değil ve bölümünuzde açık oldugubbir yerse bu şart sağlanmalı ama ------- il MEM işinizi halledebilir valilik onayı ile hastalığınız bahane edilip sutlanirsiniz ama diğer tarafta nasil bir okula rastgelirsiniz burda da gideceğiniz yerle irtibat halinde olun örnek İst gidersin ara atamada gittin açık yok bölümde ve gözünüzü bir okulda açarsınız ki pişmanlık olur sonu. Herkes işinizi yapmak zorunda mı tabiki hayır burda referans vs sendikada sağlam bağlantı varsa iş hızlanır (bunlar torpil değil bu arada hakkınız ama kimse bu yolla uğraşmak istemez memurun çoğu önüme iş gelmesin ister çoğu kurumda )

Veya özür grubu atamaları beklersiniz burada puan devreye giriyor diğer maddede puan önemli değil ama olağanüstü bir atamadir örneğin hastalığınızdan dolayı filan il MEM komisyondan çıkan kararla olur ve gideceğiniz yer de önemlidir tahmin ettiğiniz üzere ardına dusmelisiniz ısrarcı olmalısınız ve şartlar uygun olmalı vs vs kolay gelsin

Hocam ocak ayında × şehrini istesem ağustos ayında y şehrini isteyebiliyormuyuz bunu bende merak ediyorum
Siz sorunuzun cevabını öğrendiniz mi?

Arkadaşlar engelli öğretmen dilekçesi ile ataması yapılan var mı mı süreç nasıl işliyor yardımcı olursanız çok sevinirim

Üst Alt