Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmen nöbet tutar mı?

_çalıkuşu_

Aktif Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
3
Bu konu hakkında kesin bilgisi olan var mı?
Nöbet tutan ya da tutmayan öğretmenlerimiz yorum yaparlarsa sevinirim.

Gunduz nobetinden bahsediyorum.Ben şahsen tutuyorum.Fakat anaokulunda olduğum için bizde nöbet olayı farklı işliyor.nöbet günü ders saatinden yarim saat önce okula geliyoruz ve ders bitiminden sonra da yarım saat daha okulda kalıyoruz.nöbet süresince hep ayaktayız ve nöbet yoğun geçiyor.Fazladan 1 saat ayakta dikilmek beni yoruyor.Bacagimda sıkıntılar başladı.Bunu müdürümle konuştum ve tutmak istemedigimi belirttim.Kendisi nöbet ücretinden faydalanmami istedi ve sandalyede oturursun dedi.
Parasında olmadığımı ve nöbet arkadaslarimla çatışma yaşamak istemedigimi söyledim.önyargılı insanlarla da uğraşamam.Bu konuda okulda cok çatışma var çünkü ama müdürüm boşu boşuna nöbet ücretinden olma,nöbet arkadaslarinla konuşulur dedi.kabul etmek zorunda kaldım.Çünkü bu konu müdürün insiyatifinde.Bunu ikimizde biliyoruz.Artık n'olur onu zaman gösterecek.
Yine de tamamen muaf olmak en iyisi.Çünkü her sene idareciler değişiyor nerdeyse.iş arkadaşları da öyle.her yıl derdimizi anlatmak zorunda mıyız?neden amirin insiyatifine bırakılıyoruz?Her engelli tekerlekli sandalyede ve ya koltuk değnekleriyle yasamiyor.Hastalığını dıştan görünmeden yaşayanlar da var ve önyargılara maruz kalıyoruz bilmeyenler tarafından

Son düzenleme:
Yanlış bilmiyorsam sağlık bakanlığının bir yazısı vardı engelli personelin nöbet tutmaması konusunda ama meb varmi bilmiyorum

Gece nobetlerini istemezseniz tutmazsiniz.gunduz nobeti mesai olarak gectigi icin tutarsiniz.

Nöbet tutar diye bir yazı okumuştum sendikanızla bu konuyu görüşebilirsiniz kesin bilgi için yada engelinize bağlı olarak nöbet tutmamanız gerektiğine dair doktor raporu alabilirsiniz.

Engel durumunuza göre değişir. Nöbet tutmaya mani bir engeliniz yoksa tutmanız sizin açınızdan daha faydalı olur.
Haftada 3 saat ek dersten ayda (mart 2017 için söylüyorum ) 15 saat ek ders yapar .Bu da 186 küsür para yapar .

hocam yeni yönetmeliğe göre tutmak zorundayız ama kolaylık tanımak adına gününü ve saatlerini kendimiz seçebiliyoruz

oneday

Tutmakta zorlaniyorum hatta sağlığımı olumsuz yönde etkiliyor.Parasinda değilim.Açıkçası sağlık daha önemli.

Yasal olarak tutmalisiniz ancak genelde idareci arkadaşlar personel eksikliği olmazsa yardimci oluyorlar.Ben mümkünse bana yazmamalarini söyledim yardimci oldular sagolsunlar/

Üst Alt