Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli öğretmenim. Doğuştan da engelimin olması emeklilikte avantaj sağlar mı?
1975 doğumluyum. Doğuştan SAĞ GÖZ görme engelli olmama rağmen hastaneden bir belge almamışız.
1977 de Ankara Üniversitesi Göz Kliniği nin 1 göz ün hiç görmediğine dair teşhis söz konusu.
İlk işe sağlam olarak 1 Haziran 1992 de 4 A SSK lı olarak başladım.
Engelli Raporunu Aralık 2012 de aldım.
% 64 oranında KRONİK SÜRESİZ raporum mevcut.
Engelli öğretmen olarak 2014 te 4 C li olarak kamu görevine başladım. Hizmet birleştirmesi ile şu an 12 yıllık Devlet memuru statüsündeyim.
Bu durumda 1992 de ilk kez işe giren 2012 de engelli raporu alan 2014 te ENGELLİ ÖĞRETMEN olarak 12 yıllık hizmetle ne zaman emekli olabilirim?
Doğuştan Engelli olduğumu ıspatlamam bana artı avantaj sağlar mı? Ankara Üniversitesi Tıp Fak Hastanesi Göz Kliniğinden talep te bulunayım mı? Yoksa hali hazırda 33 yıl genel hizmet süresi 6500 prim ile 12 yıllık kamu görevlisi olmak la Emekli olabilir miyim?
Doğuştan olan görmeme halinizin emekliliğinize bir etkisi olmaz. Son kertede emeklilik zamanı geldiğinde SGK Hastalık Listesi'ne göre tek bir rahatsızlıktan hangi düzeyde çalışma gücü kaybınızın olduğuna bakılacak. Oradaki tanının düzeyine göre de emeklilik kriterleriniz belirlenecek.
Benim ilk işe giriş tarihim SSK 4A 1 Haziran 1992
İlk RAPOR TARİHİ 7 Aralık 2012
% 46 ORANINDA KRONİK (SÜREĞEN) SÜRESİZ İBARELİ ENGELLİ RAPORU Aralık 2022 de % 67 oranına çıktı.
1 Eylül 2014 ten beri de EMEKLİ SANDIĞI 4 C ENGELLİ ÖĞRETMENLİK KAMU GÖREVLİSİ Olarak çalışıyorum.
33 yıl olmuş değerli yöneticim. 1992 de başlayan SSK lılık 2014 te başlayan kamu görevlisi hizmeti İle harmanlanması gerekir.
Hizmet Birleştirmesi ile 15 yıllık kamu gorevlisi durumundayım.
Bir yanda toplam 33 yıllık hizmet süresi var. Bir yanda 15 yıllık memuriyet var.
Yeni yapılan yasa nın 1992 de ilk defa işe giren bir kişiyi bağlayacağını düşünmüyorum. Yasa SSK lıları ve Bağ kur lu ları bağlar Ama o da yasa yapıldıktan sonra işe başlayanları bağlar diye düşünüyorum
Kamu Görevlisi olarak emekli olmak istiyorum. Mevzuata hakim değilim Ama yeni yapılan bir kanunun artık bizi bağlamayacağını düşünüyorum. 2025 te yapılan kanun 1992 de ilk defa işe giren birini bağlamaz diye düşünüyorum.
Benim esas sorum şu: 1992 de rapor olmadan SSK STATÜSÜNDE işe başlayıp 2012 de rapor alıp 2014 te Kamu Görevlisi olup Hizmet birleştirmesini yapıp 16. yılını çalışan bir Kamu görevlisi % 64 SÜRESİZ ENGELLİ RAPORU ile Ne zaman emekli olur?
Burada 1992 de ilk işe giriş te etkili olacaktır diye düşünüyorum. 1992 koşullarında 15 yıl 3600 gün Bende 33 yıl 7000 gibi primim var.
Şunu da merak ediyorum Engelliden 15 yıl süre isteniyor benim hizmet yılı 33 yıl İstenen prim 3600 benim 2 katı neredeyse. Bu durumda Kamu görevlisi emeklisi olunca emekli ikramiyesi emekli maaşı daha yüksek olur mu?
Emekli olup dönmeye çalışan kimseleri duyuyoruz bu zorlu günlerde.
Misal ben meb'te -GİH sınıfı- memurum. Bir okulda çalışıyorum. 46k maaş alıyorum ve emekliliği hak ettim ama maaşım çok fazla düşeceği için çalışmaya devam ediyorum.
Hocam sanırsam şuan ek ders hariç 50k kadar maaş alıyorsunuzdur.
Emekli olunca ne kadar maaş alırsınız soruşturdunuz mu hiç?
@klozomenai Hocam siz ne zaman, nasıl sorularını çoktan aşmışsınız. Yukarıda Oturanboğa Beyin paylaştığı listede engeliniz varsa emekli olursunuz.
Bildiğim kadarıyla EYT kapsamında emekli olsanız da yine memur olarak emekli olmuş olursunuz. EYT zaten 1999 öncesini kapsıyor, sonrasını değil (yani SGK girişi olarak, şartları değiştiriyor).
Sizin emeklilik her türlü cepte duruyor.
Ekleme: Her ne kadar EYT kapsamında memur olarak emekli olsanız da maaş ve ikramiye konusunda 2008den sonra memur olduğunuz için 5510a tabi olursunuz (Yani bu kötü bir şey). Çünkü 5510 sayılı kanun memur emeklisine çok az maaş bağlıyor (önceki memurlara kıyasla). 5510 ile emekli olanlar "en düşük memur emeklisi maaşı" kategorisinde de OLMAZ. En düşük emekli maaşı alması da çok mümkün, özellikle erken emekli olan engelliler için.
Statünüz 5510 memur olduğu için emekli maaşı ve ikramiyeyi öğrenmeden emekli olmamanızı tavsiye ederim.
Hocam merhaba
Bende meb de kadrolu öğretmen iken 2020 de engelli emeklisi oldum 5510 a tabii oluyorsunuz.maasinizda şuan 14.469 tl olur.
Bence dayanabildiginiz kadar çalışın.ben geçinemiyorum şuan.tekrar ekpss ye girdim geri dönmeye çalışıyorum mesela ,onda bile zorluk çıkartıyorlar.