Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmenin mazeret tayini nasıl olur?

Baris91

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben yüzde 44 engelli bir öğretmenim. Kurul raporumda bulunmakta. Agustos ayinda mazeret rayini ile, engelli statüsünde il dışı tayin isteginde bulunmak istiyorum. Tayin isteginde bulunabilmem icin engelli raporu disinda bir sart var mi?

@Baris91,
Hayır raporunuzun en az %40 olması dışında bir şart yok

@Gothica,
Teşekkürler. Peki daha dusuk hizmet puani ile atanabilirmiyim mazeret tayininde? Normal tayinlere kıyasla?

@Baris91,

Selam,

Atamalarda Hizmet Puanı esas alınır, bildiğim kadarıyla Engellilere bu konuda bir ayrıcalık tanınmıyor.

Aşağıya ilgili yönetmeliğin linkini bırakıyorum.

Bol şanslar.

@friends,

Tesekkur ederim. Evet biliyorum hizmet puani ile tayin olabiliyorsun. Fakat daha fazla okul aciliyor ve puanlar daha dusuk oluyor diye biliyorum. Yaniliyormuyum?

@Baris91,

Batıya doğru gidildikçe ve doğuda bile, imkanların gelişmiş olduğu yerler öğretmenlerce tercih edilmekte. Bu da buraları atanmayı zorlaştırıyor.

Bir Sınıf Öğretmeni için şartlar zor ama bir Özel Eğitim öğretmeninin eli daha geniştir atamalarda.(Görece olarak)

Branşınızın ne olduğu da önemlidir yani Hocam.

@Baris91,

mazeret atamasına başvuru yolu ile atanmanız (yer değişikliğiniz) ihtimaldir.

cevaplandırmanız beklenen bazı sorular:

1) kaç yıllık öğretmensiniz ?
2) hizmet puanınız?
3) branşınız?

opsiyonel bir soru: engeliniz nedir?

yani mazeret atamasında başvuru için raporunuzu idarenize vereceksiniz. mebbis üzerinden de tercihte bulunacaksınız yazabileceğiniz okullar için. aday öğretmen iseniz adaylık döneminde olmanız bu mazeret atamasına başvuru yapmanıza geçmiş dönemlerde engel değil idi. Ancak her halükarda duyuru kılavuzunu okumanız gerekecektir.

@friends,

evet mebbis aracılığı ile yapılan yer değişikliği sistemi dikkate alınıyor ve manuel şekilde verilen dilekçeler reddediliyor (genel olarak).

@kar&yağmur,
Tarih öğretmeniyim. Hizmet puanım 80. Aday degil, kadrolu ogretmenim. Agustos ayinda mazeret tayini yapilacak. Ankara icin şansım nedir sizce?

Branşım Tarih.

@Baris91,

Branşınızda boş gösterilecek kadro sayısı önemli.

Ankara memur şehri. Puanınız çok düşük, Merkez gelmez bence.

Uzak ilçeleri yazarsanız bir ihtimal.

Bol şanslar.

@friends,

Buna yakın puanla eş durumundan mazeret tayini ile Ankara'ya giden tanidiklarim oldu. Fakat branşım Tarih oldugu icin bu dusunduruyor beni. Din Kulturu veya Ingilizce olsa daha fazla şansım olabilirdi sanki.

@friends,
Ama pardon eş durumunda hizmet puanina bakilmiyordu degil mi?

@Baris91,

ok. önce engelli öğretmenler mevcut durumda (halen) kadrolu olarak atanmaktadırlar. ve adaylık sürecine tabiidirler. Dolayısı ile aday olmanız ihtimaline olasılık verdiğim için onu yazmış idim.

bildiğim kadarı ile hizmet puanına bakılmıyor DEĞİL bakılıyor olmalı doğrusu. yani mazeret tayinine başvuru yapıyorsunuz (Eş durumu dahil) ve tercih yapanlar arasında sıraya koyuyor sizi sistem ve puanı yüksek olan yerleşiyor.

hocam tamamen Allah'ın takdiri bir kısmet veya şans gibi bence.
bakın ne diyeceğim ben batı illerin birinin bir ilçesine 2. eğitim alanı/bölgesi bir yerden yaklaşık 20 puanla yer değişikliği yaptım (hatta bundan bile düşük idi)
Ancak merkezde biraz yüksek olabiliyor puanlar. Mesela son 4 yıldır malesef merkeze gelemedim (mazerete de il içine de başvurumu yaptım ama olmadı) aslında malesef dememek gerekli belkide, çünkü burda bu güzel ilçede mutlu olduğumu düşünüyorum. okulumu da çok seviyorum arkadaşlarımıda. (Ben sayısalcıyım yalnız)

yani ama merkez de bir ihtimal tabi bence imkansız denmez.

Allah hayırlısını nasip etsin.

@Baris91,
Bütün atamalarda hizmet puanına göre yerleştirme yapılıyor. Eş durumunda da bu böyle.
Hocam branşınız için hizmet puanınız düşük baya ama sizinki mazeret ataması olacağı için yazdığınız okullar gelmese bile il emri verilirse ( ki genelde Ağustos mazeret atamasında veriliyor.) tercih ettiğiniz ile gidersiniz sonrasında açık olan bir okula görevlendirilirsiniz

@kar&yağmur Hocam raporu idareye neden veriyoruz zaten ağustosta başlıyor mazeret atamaları. İdare okulda olmaz ki mantıklı gelmedi bana. Benim kadrom ilçede o yüzden idareye rapor vermem gerekmez zaten.

@kar&yağmur Hocam raporu idareye neden veriyoruz
bildiğim kadarı ile kılavuzda yazdığı için. Esasen kılavuzda yazar iletişim araçları yardımı ile de rapor ve gerekli bir iki evrak var sanırım onlarda teslim edilebilir diye ama bazı idareler sorun çıkarabiliyorlar. Misal benim müdürüm kep hesabı istedi benden.
zaten ağustosta başlıyor mazeret atamaları.
ilk zamanlar mazeret ataması temmuzda veya haziranda başvurusu alınmak sureti ile yapılabilmekte idi sonradan ağustosa en sona çekildi.
İdare okulda olmaz ki mantıklı gelmedi bana.
idare yaz kış okulda olur ancak müdür yani amir hk detayı tam bilmemekle birlikte bildiğim kadarı ile m. yardımcıları yıllık izinlerini dönüşümlü olarak kullanmaktadırlar.
Benim kadrom ilçede
aceba sorabilir miyim norm fazlası öğretmen misinız ?
o yüzden idareye rapor vermem gerekmez zaten.
aktarılan bu bilgiye yönelik verebileceğim net bir cevap yok ama ilçe mem deki müdür yani ilçe mem de sizin amiriniz.

@sorularıolanbiri,
Idare yazinda okulda olur hocam.

@Gothica,
Hocam normal il dışı olsa imkansiz derdim. Fakat mazeret tayini olmasina guveniyorum biraz. Bildigim kadariyla mazeret tayininde bosluk olan tum okullar aciliyor tercihte ve herkesin eş veya saglik durumu olmadigi icin, tercihte bulunan sayisi daha az. Zor ama bir deneyecegim.

@Baris91,

Aynen isteğe bağlı il içi ve il dışı atamalarında yer değiştirmek imkansız oldu artık.
Ben şuan Müdür Yardımcısıyım ama belki yer değiştirim diye açık olan okullara baktım Son yapılan il içi tayininde.
ihtiyacın fazla olduğu düşünülen bir branş olmasına rağmen, bulunduğum ilde 3 kişi yer değiştirebildi branşımdan mesela. ( İngilizce).

Milli Eğitim depo öğretmen dolu , norm fazlası sayısı da çok yüksek.
Bunun sebebi de daha önce söylediğim gibi , mazeret atamasında il emri verilmesi.
Siz şimdi engellilik durumuna bağlı mazeret atamasına başvurursanız ve tercih ettiğiniz okullardan birine yerleşemezseniz , İl emri verilirse kadronuz il Milli Eğitime geçer.

@Gothica,

Depo öğretmen nasıl oluyor hocam? Kadro milli egitimde olup, farklı okullarda derse mi giriyoruz? Yoksa masa başı işi mi veriliyor?

@Baris91,
Kadronuz Milli eğitimde oluyor açık olan okullarda derse girebileceğiniz gibi, AR-GE gibi bazı birimlerde de çalıştırılabilirsiniz . Gittiğiniz yerde branşınızda açık olana kadar yeriniz pek belli olmuyor yani tam olarak.

@Gothica,

Hocam son bir sey daha soracagim izninizle. İl dışı saglik mazeret tayininde tek bir şehir mi seçebiliyoruz? Yoksa tüm şehirlerdeki açık olarak gösterilen okullara başvurabiliyormuyuz?

@Baris91,
Başvuru aşamasında gitmek istediğiniz ili seçiyorsunuz hocam , o ildeki norm ihtiyacı olan okullar açılıyor size tercih aşamasında. Diğer illeri göremiyorsunuz .
Mesela 1. aşamada engelimden dolayı Tokat'a tayin olmak istiyorum diye seçtiyseniz, Tokat'ın merkez ve ilçelerindeki açık okullar çıkıyor tercih sayfanızda

Üst Alt