Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmenler nöbetten muaf | 1.9.2018 tarihli yönetmelik

mehker

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar engelli öğretmenleri ilgilendiren bir şey, artık ortaöğretimde engelli öğretmenlere istek dışı nöbet görevi verilemeyecekmiş

Ortaöğretim kurumları yönetmeliği şöyle değişmiş:
MADDE 40 - Aynı Yönetmeliğin 91 inci maddesinin ikinci fıkrasının (ç) ve (g) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
ç) Hamile öğretmenlere, hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren ve doğumdan itibaren bir yıl süre ile nöbet görevi verilmez.

g) Engelli öğretmenler ile engelli çocuğu bulunan öğretmenler nöbet görevinden muaf tutulur. Ancak, engelli öğretmenler ile engelli çocuğu bulunan öğretmenlerden istekli olanların nöbetlerinin belirlenmesinde tercihlerine öncelik verilerek düzenleme yapılır.

1.9.2018 tarihli Resmi Gazete

Acaba İlköğretimdeki engelli öğretmenler için bu geçerli olacak mı? Umarım olur.

Bu olaya çok sevindim nöbet tutmak istemiyordum çok iyi oldu bence İlköğretim için de geçerlidir ama okul müdürüne sormak lazım tabi

Üst Alt